Rondinella
De Rondinella druif, ook weer zoān lokale autochtone druif waarvan de wereld te weinig weet. Ze vormt een belangrijk bestanddeel van de Valpolicella wijnen. De druif is al enige tijd geleden vindbaar in het wijngebied van Veneto. Ze heeft haar naam te danken aan haar kleur. Deze druif is paars/zwart van kleur, het is dezelfde kleur die de zwaluwen hebben in ItaliĆ«....
De Rondinella druif, ook weer zoān lokale autochtone druif waarvan de wereld te weinig weet. Ze vormt een belangrijk bestanddeel van de Valpolicella wijnen. De druif is al enige tijd geleden vindbaar in het wijngebied van Veneto. Ze heeft haar naam te danken aan haar kleur. Deze druif is paars/zwart van kleur, het is dezelfde kleur die de zwaluwen hebben in ItaliĆ«. Rondine is het Italiaanse woord voor zwaluw. De Rondinella druif wordt voornamelijk gebruikt als blenddruif.
Hoe smaakt wijn van de Rondinella druif?
De Rondinella wordt vaak toegevoegd aan blends om sappig, licht kersenfruit aan te leveren. Het zorgt voor een fruitige smaak en heeft een laag tannine gehalte. De wijnen die van deze druif worden gemaakt zijn licht droge rode wijnen; Amarone-stijl. ĆĆ©n van de hoofdredenen waarom de Rondinella vaak met de Corvina druif wordt geblend is dat ze altijd een diepe kleur aan de wijn geeft en bovengemiddeld resistent is tegen ziektes. Ook geeft het de wijn meer body.