Filteren

Pinot Noir

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 345

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Pinot noir (Frans), ook wel Spätburgunder (Duits), is een blauw druivenras met een compacte tros en druiven met een dunne schil. Het is daarom over het algemeen een druif die moeilijk te cultiveren is, want ze is gevoelig voor rot en schimmelziekten.

Daarnaast heeft de pinot noir de neiging tot mutatie, waardoor er verschillende klonen pinot noir zijn ontstaan.

Wanneer Pinot Noir wijnen jong worden gedronken, zijn er meestal aroma's van aardbeien, frambozen en viooltjes in de neus. Wanneer je wijn van Pinot Noir druiven wat laat verouderen, gaan de aroma's meer richting rijpe aardbeien en pruimen. Pinot Noirs doen vaak wat 'aards' aan, maar over het algemeen zijn het vrij lichte, delicate wijnen met weinig tannine. Pinot Noir komt uit de Bourgogne, waar rode wijnen waarop Bourgogne staat vermeld doorgaans van Pinot Noir gemaakt zijn.

In Italië groeit ook Pinot Noir (Pinot Nero of Blauburgunder) die ook mooie wijnen oplevert. In Duitsland geeft de druif (Spätburgunder) prachtige wijnen; de mooiste rode wijnen van het land. Verder wordt in Oostenrijk ook Pinot Noir wijn gemaakt van zeer goede kwaliteit. In Californië staan door de jaren heen vermoedelijk de meeste Pinot Noir stokken ter wereld. Vooral in de wat mistige, koele delen rond San Francisco doet hij het goed. Ook in Zuid-Amerika, Chili, is de druif met een opmars bezig.

Ontdek zelf de delicate pracht van Pinot Noir wijnen uit de Bourgogne en andere prachtige wijnregio's. Of je nu geniet van de jonge fruitige aroma's of de rijpe smaken van verouderde wijnen, Pinot Noir zal je keer op keer verrassen met zijn unieke karakter en subtiliteit. Bestel vandaag nog jouw favoriete Pinot Noir en laat je betoveren door deze bijzondere druivensoort.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!