Bezig met laden... 1031 view(s)

Grandcruwijnen onderneemt duurzaam

DUURZAAMHEID BEGINT BIJ ONSZELF

Grandcruwijnen is een online én fysieke wijnwinkel met één van de grootste assortimenten aan kwaliteitswijnen in Nederland. Wij voeren ruim 2.500 producten van (internationaal) bekende wijnen uit alle bekende wijnlanden.

Bij Grandcruwijnen hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan en proberen binnen onze mogelijkheden een serieuze bijdrage leveren aan de duurzaamheid agenda en dit zijn geen loze woorden maar wij doen dit concreet en aantoonbaar. Een drietal zeer relevante duurzame investeringen die wij doen:

 

  1. Klimaatgecompenseerde gratis verzendingen
  2. CO2-neutraal conditioneren
  3. Geen plastics, maar hergebruiken van karton voor verpakkingsmateriaal

Klimaatgecompenseerde verzending

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het beleid bij Grandcruwijnen en een belangrijk onderdeel van onze visie. Wij heben door middel van koolstofcompensatie bij onze leveringen snel een enorme positieve impact op het milieu kunnen maken.

Wij bieden de optie om uw paketten in de avond geleverd te krijgen (tussen 17:00-22:00) en dit gebeurt klimaat gecompenseerd. Alle uitgaande leveringen worden CO2/koolstof gecompenseerd, zonder extra kosten voor jou. De avond-levering is zonder twijfel de meest gekozen verzendmethode bij ons klanten. Met live map tracking en de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer jouw pakketje bezorgd wordt  waardoor de de succesratio van eerste keer gelijk goed geleverd ruim boven de 90% ligt. Allen dit scheelt al serieus in de transport bewegingen en ook net te vergeten het is beter voor uw mooie wijnen. De wijnen gaan in de nacht vanuit ons geconditioneerde magazijn via een geconditioneerde vrachtwagen naar een geconditioneerd distributie warehouse van Budbee en worden dan de volgende avond bij u geleverd (korte doorlooptijd, geen heen-en-weer gezeul met uw mooie wijnen, geen vervoer overdag in oververhitte busjes, geen onnodig lange triips omdat buiten de drukte wordt gereden).

De bezorging wordt gedaan door Budbee en deze hebben de uitstoot van de gehele distributie en overige onderdelen in de operatie gecompenseerd. Koolstofcompensatie is een proces waarbij koolstofemissies worden gecompenseerd door investeringen in geverifieerde projecten die leiden tot emissiereductie over de hele wereld.Dit gebeurt via regenwoudprojecten van het ZeroMission programma (onder andere in Uganda en Nicaragua (zie www.ZeroMission.se of https://budbee.com/en/sustainability/). Deze projecten hebben serieus en direct positief economisch en sociaal effect in het ontwikkelingsland waar het project is gevestigd. Een ton koolstofcompensatie vertegenwoordigt de vermindering van een ton kooldioxide.

CO2 neutraal conditioneren

Veelal kunnen webwinkels zeer goed beschrijven en adviseren hoe mooie wijnen moeten worden genuttigd, opgeslagen en verstuurd. Wijn is een natuurproduct en dient, ongeacht de prijs van de wijn, te worden opgeslagen in een omgeving waarin een constante, niet te hoge, temperatuur heerst. Ook schadelijk UV licht moet worden vermeden. Dit zijn 2 zeer belangrijke elementen die zeer van invloed zijn op de kwaliteit waarbij dit geen binair proces is. M.a.w. door zonlicht of constante temperatuurschommeling wordt een wijn soms een beetje slechter of hij is veel eerder dan gewenst op dronk en heeft daardoor een korter bewaarpotentieel om zo een paar voorbeelden te noemen.

Wij hebben ons Wine Warehouse volledig geconditioneerd waardoor al onze wijnen zowel in winkel als in het magazijn, ongeacht het seizoen, op een constante temperatuur worden gehouden. Tevens hebben we het effect van schadelijk UV licht voor de wijnen opgelost door gebruik te maken van ledverlichting. Om dit duurzaam te doen hebben we ons dak volledig voorzien van zonnepanelen en is ons klimaatsysteem uitgerust met warmtepompen dus deze kunnen koelen en verwarmen. Momenteel is dit dusdanig uitgekiend dat we volledig CO2 neutraal ons pand kunnen conditioneren. Ook is de keruze om in 24 uur te verzenden een bewuste en natuurlijk omdat u als consument it graag wilt maar ook omdat wij de transport-tijd willen minimaliseren 

Niet conditioneren is de voordeligste en meest gebruikte oplossen maar dit voor ons geen optie maar wij geloven hier in onze beroepsmatige verantwoordelijkheid (mooie wijn moet je goed bewaren) en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid (als je het dan goed opslaat doe dit dan duurzaam).

Geen plastics, maar hergebruiken van karton voor verpakkingsmateriaal

Voor het versturen van wijn wordt behoorlijk wat verpakkingsmateriaal gebruikt zoals plastics, schelpjes, karton een dergelijken. Bij de duurdere wijnen gebeurt dit vaak zelfs nog meer, omdat beschadiging van bijvoorbeeld een etiket al een serieuze impact kan hebben.

Het interessante is dat de wijnwereld een serieuze ingaande en uitgaande stroom heeft van karton, en zeker de wijnwebwinkels die leveren aan de consument omdat er dan in bijna alle gevallen omgepakt moet worden.

Onze laatste innovatie is dat we ons karton hergebruiken en hier verpakkingsmateriaal van maken. Middels een grote shredder maken wij papieren matjes van kartonnen dozen. Hierin rollen we een fles zodat deze rondom beschermd is. Deze matten kunnen door de consument eenvoudig bij het oud papier worden gegooid zodat deze gehele stroom 100% circulair is. Om voldoende karton te hebben om matten te maken hebben we onze buren op het bedrijventerrein benaderd en deze verzamelen ook hun vele karton voor ons zodat wij ook dit hergebruiken als verpakkingsmateriaal. 

Het mes snijdt hier aan 2 kanten, want wij hergebruiken hiermee al het inkomende karton. Daardoor hoeven we geen onnodig verpakkingsmateriaal te kopen en hoeven we tevens geen gebruik meer te maken van plastics of schelpjes. Tot slot zorgen we ook voor directe recycling bij andere bedrijven, door karton van hen te importeren. Klik hier om een korte video te zien.

Wij geloven er sterk in dat ook de consument, en zeker onze consumenten-profielen, waarde hechten aan meer dan alleen de prijsstelling. Soms moet je ook in zaken geloven, idealen hebben en niet alleen maar wachten op een overheid die zaken voorschrijft of subsidieert en dienen we als ondernemers ook onze eigen (maatschappelijke) verantwoordelijkheid te nemen.

Grandcruwijnen hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen

Wellicht ook een overweging in de keuze van uw wijn-leverancier.

grandcruwijnen duurzaam verpakkingsmateriaal