Filteren

Clos Mogador

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 20

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

clos mogador

René Barbier is, samen met Carles Pastrana van Clos de l' Obac, Alvaro Palacios (uit Rioja, maar bekend door L'Ermita in Priorat) en José Lluis Perez (Clos Martinet, en vader van Saraa Perez), een van de "founding fathers" van deze recent ontdekte of herontdekte wijnregio Priorat. Clos Mogador is genoemd naar de single vineyard die René Barbier begon te cultiveren in de jaren '70, in het nu wereldberoemde dorpje Gratallops. De wijnen van Clos Mogador zijn inmiddels mythische wijnen geworden, net zoals bijvoorbeeld Sassicaia uit Italië en Château Margaux uit Frankrijk. Clos Mogador heeft de cultstatus van grote wereldwijn. Een bijzonderheid in het wijn maken bij René Barbier : hij perst de druiven d.m.v. een olijfoliepers, waardoor maar de helft van het druivensap bekomen wordt (in tegenstelling tot een gewone pers). Daardoor is de wijn nog 50% meer geconcentreerd en lijkt die bijna likoreus in het glas. Priorat wijnen zijn van nature uit reeds vrij geconcentreerd, en opbrengsten zijn doorgaans al microscopisch klein. Robert Parker was een van de eerste internationale journalisten die de wijnen van Clos Mogador extra lovende kritiek bezorgde.

De wijngaard van Clos Mogador ligt op zo'n 800 meter hoogte in de vorm van een amfitheater met stenen terrassen. Biodiversiteit is hier het toverwoord: naast druivenplanten tref je hier fruitbomen, olijfbomen en lokale inheemse struiken aan. De druivenplanten, waarvan sommigen tachtig tot honderd jaar oud zijn, groeien op een ondergrond van leisteen. Leisteen is een arme en harde bodemgesteldheid die als belangrijkste eigenschap heeft dat het een hoge zuurgraad in de druiven genereert. De ligging van de wijngaard op hellingen in noordoostelijke richting naar de zee zorgt ervoor dat de nachten zeer fris zijn. Omdat de temperatuur in de zomer op die plek overdag doorgaans dertig graden Celsius is, betekent dat, dat er dus grote temperatuurverschillen zijn. Dit zorgt ervoor dat kleurstoffen en tannines zich in grote hoeveelheid ophopen in de druivenschillen en dat is een teken van kwaliteit. De druiven worden biodynamisch geteeld, dus met aandacht en respect voor de plant en de natuurlijke omstandigheden, en alle werkzaamheden op het land worden met de hand uitgevoerd.

In La figuera ( Montsant) liggen zijn wijngaarden van René Barbier tegen een berghelling op een hoogte van 400 meter ongeveer. In deze omgeving komen mooie Garnacha vandaan. Hier komt de fameuze Espectacle wijn vandaan. Lekker rijp met nog voldoende zuren door haar hoogte. Hij plukt de druiven pas als iedereen al haar oogst binnen heeft, daardoor lekker rijp en vol. En zijn wijnstokken zijn 120 jaar oud met lage rendementen. In Falset ligt zijn bodega op een modern plaatselijk industrieterrein Celler laurona. 

Grandcruwijnen is de importeur van de wijnen van Rene Barbier zoals daar zijn de Clos Mogador, de Espectacle, Manyetes en de Nelin Blanco en daar naas took de wijn van Rene Barbier Jr en Sara Perez zoals daar zijn de Universal, de Sara en Rene wijnen en Mas Martinet

OVER RENE BARBIER

René Barbier Sr. is geboren in 1950 in Tarragona en is een rechtstreekse afstammeling van Franse wijnbouwers waarvan de oorsprong teruggaat tot de jaren 1200. Net als zijn voorvaders heeft hij zijn hele leven in de wijnwereld gewerkt. Opgeleid in de meest prestigieuze wijnbouwscholen van Bordeaux, Borgogne en Limoux, heeft hij ook gewerkt in gerenommeerde wijnhuizen zoals Moueix, die onder andere de makers zijn van Petrus

René Barbier wordt beschouwd als de vader van "Moderne Priorat", een tijdperk dat eind jaren tachtig begon en zich uitkristalliseerde in de "Clos"-beweging. Hij was de eerste die echt geloofde in het potentieel van het gebied om wijnen van wereldklasse te produceren. Barbier was een visionair die een groep vrienden samenbracht en motiveerde om een droom te volgen, een avontuur aan te gaan en een nieuwe levensstijl te creëren. Dit familie wijnhuis, waar momenteel twee generaties zij aan zij werken, werd in 1979 in Gratallops opgericht. Hun Clos Mogador is het symbool van een revolutie, de pure expressie van Priorat terroir, en is een van de meest gerespecteerde wijnen in Spanje.

De oorsprong van deze wijngaard gaat terug tot de Romeinen. De wijnstokken genieten van een uitzonderlijk microklimaat omdat hij omringd is door bergen van 1.200 meter boven de zeespiegel. De Clos Mogador is een immens amfitheater van afgebrokkelde leisteen (licorella), badend in de rivier de Siurana, rijk aan geschiedenis en Moorse legenden. René is geboren in 1950 in Tarragona en is een rechtstreekse afstammeling van Franse wijnbouwers waarvan de oorsprong teruggaat tot de jaren 1200. Net als zijn voorvaders heeft hij zijn hele leven in de wijnwereld gewerkt. Opgeleid in de meest prestigieuze wijnbouwscholen van Bordeaux, Borgogne en Limoux, heeft hij ook gewerkt in gerenommeerde wijnhuizen zoals Moueix, die onder andere de makers zijn van Petrus. Zijn reikwijdte in de wijnwereld en ervaring strekt zich uit van de wijngaarden tot wijnmarketing en vooral tot het gedeelte waar zijn eigen wijnen worden gemaakt. In 1979 verwierf hij zijn eerste wijngaard in Priorat en begon hij met het maken van zijn eerste wijn in dit gebied: Clos Mogador. Iets later volgden Nelin, Manyetes en Espectacle del Montsant.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!