2021 Clos Mogador Manyetes Vi de Vila Gratallops

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (15%) |
Drink venster | 2025 - 2040 |
- Koop 3 voor 78,95 65,25 en bespaar 7%
- Koop 6 voor 74,95 61,94 en bespaar 12%
Op voorraad
45 items beschikbaar
Omschrijving
De Rene Barbier Clos mogador Manyetes draagt het "Vi de Villa Gratallops" op het etiket, want het is van Carinena wijngaarden in het dorp Gratallops. De wijngaard ligt op bijna 400 meter en is slechts 10Ha groot (waarvan slechts 3 Ha aan wijnstokken) in het meest onherbergzame Priorat gedeelte. De Manyetes is een 100% Carignan welke 18 maanden in het beste (nieuwe) europese eiken heeft mogen rijpen. De fel paars-gekleurde Manyetes heeft een complexe neus van natte leisteen, grafiet en turf vermengd met bosbessen, viooltjes en zoethout aroma's in een zeer harmonieuze manier. De smaak is heerlijk rustiek, met gepolijste tannines, goede zuren, pure smaken en een zeer lange afdronk.Hij is gemaakt van de klassieke Priorat-druif de Carignan van een zeer oude wijngaard. Dit is de broer van de bij ons bekendere Clos Mogador maar dit komt vooral omdat er slechts 1740 flessen van zijn gemaakt (en van de 2020 wzijn er maar enkele honderden flessen gebottled). maar deze broer van de Clos Mogador is zo mooi.
De verschillende terroirs die bestaan binnen de Priorat wijnbenaming hebben geleid tot de creatie van een nieuwe "Village Wine - Gratallops". Net als in Bourgondië, Frankrijk en is een beetje vergelijkbaar met Antinori met zijn Super Tuscans. Manyetes is de naam van een wijngaard in Gratallops: een gewaagde onderneming waar wijnstokken nauwelijks kunnen overleven gezien de arme grond in de regio en het intense zonlicht. De wijnstokken zijn letterlijk aan het overleven, maar dit is precies wat de belangrijkste essentie van Priorat wijnen is. Extreem lage opbrengsten, ene wijnstol die extreem diep moet wortelen op de steil aflopende leisteenhellingen en deze buitengewone wijngaard in een buitengewone omgeving geeft buitengewone wijnen. De 2020 was wel extreem want er was minder dan een vat aan fruit dus uiteindelijk zijn er maar een paar honderd flessen gebottles (slechts 20% van de al kleine productie van 1.400 flessen in een gemiddeld jaar). Kenners weten het wel: lage opbrengst is bijna altijd zeer hoge kwaliteit en dat is is met deze Manyetes 2020 niet anders. Een collectors-item en eentje voor de kelder.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting.
René Barbier Meyer, Clos Mogador Winery Winemaker
An exceptionally different vintage. In the first week of the year, a heavy snowfall left a seasoning that lasted throughout the year with light rains every month. After a year of good rainfall that helped to maintain good reserves in the soil. The vegetation cover provided food and shelter for biodiversity, an ally in pest control. The high summer temperatures helped to keep vine diseases at bay. The vineyard arrived very full of vegetation, with 30% more grapes, allowing a good ripening that completely changed the concentration to which we were accustomed. The wines were able to reach balance much more easily while maintaining good minerality and acidity, bringing freshness and elegance to all of them. The most abundant year in history. A vintage that reflects the weather more than the winemaker. René Barbier Meyer, Clos Mogador Winery Winemaker
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Clos Mogador |
Druif | Carignan |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 96 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 98 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 96
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$100
Drink Date:
2024 - 2032
The red 2021 Manyetes has less alcohol than any other vintage, 13.5% on the label. This is a wine from an extremely warm vineyard, where they harvested earlier (they picked over two passes) and managed to avoid the notes of over-ripeness by using crunchy grapes with lots of energy. This year, they did a big change to preserve the freshness while keeping the black slate character from Cariñena in Priorat, doing a softer vinification, with some 30% full clusters, which is increased in the following years. It has notes of blood, iron and soil and is balanced while keeping the personality. There is a note of freshness, reminiscent of tomato vine, that emerges with time in the glass. One-third of the wine matured in amphorae and the rest in an old foudre, so there's hardly any impact of the oak in the wine. In 2018, it was in barrique, then they moved to foudre, and in 2021, part was unoaked. A new Manyetes.
There is a new wine from Clos Mogador... a rosé! A village wine from Gratallops that complements another village red from La Figuera (Com Tu).
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CLOS MOGADOR PRIORAT GRATALLOPS MANYETES 2021
Monday, September 18, 2023
CountrySpain
RegionCataluña
Vintage2021
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
94
Graphite, ink and pencil lead with fresh blackberries and blueberries. A touch of mineral, too. Fresh and full-bodied on the palate with juicy fruit and firm and chalky tannins. A really fresh and well-poised carignan here. Gamey finish. 100% carinyena. Delicious now, but can hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
98
Drinking Window
2025 - 2040
From: From Revolution to Evolution: The Garnatxas and Cariñenas of Priorat & Montsant (Nov 2024)
There are some places in Priorat that can yield wines of exceptional flavor when bottled individually. This is the case with Paratge Manyetes in Gratallops, crafted by Clos Mogador as Manyetes. The 2021 Manyetes is 100% Cariñena, aged for up to 18 months in oak barrels, demijohns and stoneware jars. This purple-hued wine reveals enticing aromas of sour cherry and wild herbs, along with dusty, balsamic notes. Dry and chalky on the palate, it offers an intense, flavorful experience that lingers with a lean, vibrant and silky texture. This distinctive wine has a reductive character and a lasting, complex finish.
- By Joaquín Hidalgo on November 2024
Founded by René Barbier in 1979, Clos Mogador is one of the five famous wineries that reinvented Priorat in the 1990s. René Barbier Jr. now runs the daily operations, overseeing both oenology and viticulture. Possessing an excellent understanding of the extreme conditions in Priorat, Barbier Jr. focuses on Garnatxa and Cariñena, aiming to bring out the purest possible expression of the region and working to revive long-suffering vineyards, such as Manyetas, Almendros and the stunning Espectacle. Barbier doesn’t like fruitiness, equating it to “the ketchup of wine, ” but he produces vivid expressions of the regional terroir, imbued with the subtle, painstakingly polished textures that are his true love. A far cry from the concentrated styles of yesteryear, these wines have the strange magic one finds in Priorat: weightless concentration, complex, ripe expressions, freshness and a free-flowing spirit. As Barbier Jr. says, “In Priorat, we make wines of character. If you want elegance, go to Burgundy.”
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
René Barbier is, samen met Carles Pastrana van Clos de l' Obac, Alvaro Palacios (uit Rioja, maar bekend door L'Ermita in Priorat) en José Lluis Perez (Clos Martinet, en vader van Saraa Perez), een van de "founding fathers" van deze recent ontdekte of herontdekte wijnregio Priorat. Clos Mogador is genoemd naar de single vineyard die René Barbier begon te cultiveren in de jaren '70, in het nu wereldberoemde dorpje Gratallops. De wijnen van Clos Mogador zijn inmiddels mythische wijnen geworden, net zoals bijvoorbeeld Sassicaia uit Italië en Château Margaux uit Frankrijk. Clos Mogador heeft de cultstatus van grote wereldwijn. Een bijzonderheid in het wijn maken bij René Barbier : hij perst de druiven d.m.v. een olijfoliepers, waardoor maar de helft van het druivensap bekomen wordt (in tegenstelling tot een gewone pers). Daardoor is de wijn nog 50% meer geconcentreerd en lijkt die bijna likoreus in het glas. Priorat wijnen zijn van nature uit reeds vrij geconcentreerd, en opbrengsten zijn doorgaans al microscopisch klein. Robert Parker was een van de eerste internationale journalisten die de wijnen van Clos Mogador extra lovende kritiek bezorgde.
De wijngaard van Clos Mogador ligt op zo'n 800 meter hoogte in de vorm van een amfitheater met stenen terrassen. Biodiversiteit is hier het toverwoord: naast druivenplanten tref je hier fruitbomen, olijfbomen en lokale inheemse struiken aan. De druivenplanten, waarvan sommigen tachtig tot honderd jaar oud zijn, groeien op een ondergrond van leisteen. Leisteen is een arme en harde bodemgesteldheid die als belangrijkste eigenschap heeft dat het een hoge zuurgraad in de druiven genereert. De ligging van de wijngaard op hellingen in noordoostelijke richting naar de zee zorgt ervoor dat de nachten zeer fris zijn. Omdat de temperatuur in de zomer op die plek overdag doorgaans dertig graden Celsius is, betekent dat, dat er dus grote temperatuurverschillen zijn. Dit zorgt ervoor dat kleurstoffen en tannines zich in grote hoeveelheid ophopen in de druivenschillen en dat is een teken van kwaliteit. De druiven worden biodynamisch geteeld, dus met aandacht en respect voor de plant en de natuurlijke omstandigheden, en alle werkzaamheden op het land worden met de hand uitgevoerd.
In La figuera ( Montsant) liggen zijn wijngaarden van René Barbier tegen een berghelling op een hoogte van 400 meter ongeveer. In deze omgeving komen mooie Garnacha vandaan. Hier komt de fameuze Espectacle wijn vandaan. Lekker rijp met nog voldoende zuren door haar hoogte. Hij plukt de druiven pas als iedereen al haar oogst binnen heeft, daardoor lekker rijp en vol. En zijn wijnstokken zijn 120 jaar oud met lage rendementen. In Falset ligt zijn bodega op een modern plaatselijk industrieterrein Celler laurona.
Grandcruwijnen is de importeur van de wijnen van Rene Barbier zoals daar zijn de Clos Mogador, de Espectacle, Manyetes en de Nelin Blanco en daar naas took de wijn van Rene Barbier Jr en Sara Perez zoals daar zijn de Universal, de Sara en Rene wijnen en Mas Martinet
OVER RENE BARBIER
René Barbier Sr. is geboren in 1950 in Tarragona en is een rechtstreekse afstammeling van Franse wijnbouwers waarvan de oorsprong teruggaat tot de jaren 1200. Net als zijn voorvaders heeft hij zijn hele leven in de wijnwereld gewerkt. Opgeleid in de meest prestigieuze wijnbouwscholen van Bordeaux, Borgogne en Limoux, heeft hij ook gewerkt in gerenommeerde wijnhuizen zoals Moueix, die onder andere de makers zijn van Petrus.
René Barbier wordt beschouwd als de vader van "Moderne Priorat", een tijdperk dat eind jaren tachtig begon en zich uitkristalliseerde in de "Clos"-beweging. Hij was de eerste die echt geloofde in het potentieel van het gebied om wijnen van wereldklasse te produceren. Barbier was een visionair die een groep vrienden samenbracht en motiveerde om een droom te volgen, een avontuur aan te gaan en een nieuwe levensstijl te creëren. Dit familie wijnhuis, waar momenteel twee generaties zij aan zij werken, werd in 1979 in Gratallops opgericht. Hun Clos Mogador is het symbool van een revolutie, de pure expressie van Priorat terroir, en is een van de meest gerespecteerde wijnen in Spanje.
De oorsprong van deze wijngaard gaat terug tot de Romeinen. De wijnstokken genieten van een uitzonderlijk microklimaat omdat hij omringd is door bergen van 1.200 meter boven de zeespiegel. De Clos Mogador is een immens amfitheater van afgebrokkelde leisteen (licorella), badend in de rivier de Siurana, rijk aan geschiedenis en Moorse legenden. René is geboren in 1950 in Tarragona en is een rechtstreekse afstammeling van Franse wijnbouwers waarvan de oorsprong teruggaat tot de jaren 1200. Net als zijn voorvaders heeft hij zijn hele leven in de wijnwereld gewerkt. Opgeleid in de meest prestigieuze wijnbouwscholen van Bordeaux, Borgogne en Limoux, heeft hij ook gewerkt in gerenommeerde wijnhuizen zoals Moueix, die onder andere de makers zijn van Petrus. Zijn reikwijdte in de wijnwereld en ervaring strekt zich uit van de wijngaarden tot wijnmarketing en vooral tot het gedeelte waar zijn eigen wijnen worden gemaakt. In 1979 verwierf hij zijn eerste wijngaard in Priorat en begon hij met het maken van zijn eerste wijn in dit gebied: Clos Mogador. Iets later volgden Nelin, Manyetes en Espectacle del Montsant.
De Rene Barbier Clos mogador Manyetes draagt het "Vi de Villa Gratallops" op het etiket, want het is van Carinena wijngaarden in het dorp Gratallops. De wijngaard ligt op bijna 400 meter en is slechts 10Ha groot (waarvan slechts 3 Ha aan wijnstokken) in het meest onherbergzame Priorat gedeelte. De Manyetes is een 100% Carignan welke 18 maanden in het beste (nieuwe) europese eiken heeft mogen rijpen. De fel paars-gekleurde Manyetes heeft een complexe neus van natte leisteen, grafiet en turf vermengd met bosbessen, viooltjes en zoethout aroma's in een zeer harmonieuze manier. De smaak is heerlijk rustiek, met gepolijste tannines, goede zuren, pure smaken en een zeer lange afdronk.Hij is gemaakt van de klassieke Priorat-druif de Carignan van een zeer oude wijngaard. Dit is de broer van de bij ons bekendere Clos Mogador maar dit komt vooral omdat er slechts 1740 flessen van zijn gemaakt (en van de 2020 wzijn er maar enkele honderden flessen gebottled). maar deze broer van de Clos Mogador is zo mooi.
De verschillende terroirs die bestaan binnen de Priorat wijnbenaming hebben geleid tot de creatie van een nieuwe "Village Wine - Gratallops". Net als in Bourgondië, Frankrijk en is een beetje vergelijkbaar met Antinori met zijn Super Tuscans. Manyetes is de naam van een wijngaard in Gratallops: een gewaagde onderneming waar wijnstokken nauwelijks kunnen overleven gezien de arme grond in de regio en het intense zonlicht. De wijnstokken zijn letterlijk aan het overleven, maar dit is precies wat de belangrijkste essentie van Priorat wijnen is. Extreem lage opbrengsten, ene wijnstol die extreem diep moet wortelen op de steil aflopende leisteenhellingen en deze buitengewone wijngaard in een buitengewone omgeving geeft buitengewone wijnen. De 2020 was wel extreem want er was minder dan een vat aan fruit dus uiteindelijk zijn er maar een paar honderd flessen gebottles (slechts 20% van de al kleine productie van 1.400 flessen in een gemiddeld jaar). Kenners weten het wel: lage opbrengst is bijna altijd zeer hoge kwaliteit en dat is is met deze Manyetes 2020 niet anders. Een collectors-item en eentje voor de kelder.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting.
René Barbier Meyer, Clos Mogador Winery Winemaker
An exceptionally different vintage. In the first week of the year, a heavy snowfall left a seasoning that lasted throughout the year with light rains every month. After a year of good rainfall that helped to maintain good reserves in the soil. The vegetation cover provided food and shelter for biodiversity, an ally in pest control. The high summer temperatures helped to keep vine diseases at bay. The vineyard arrived very full of vegetation, with 30% more grapes, allowing a good ripening that completely changed the concentration to which we were accustomed. The wines were able to reach balance much more easily while maintaining good minerality and acidity, bringing freshness and elegance to all of them. The most abundant year in history. A vintage that reflects the weather more than the winemaker. René Barbier Meyer, Clos Mogador Winery Winemaker
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Clos Mogador |
Druif | Carignan |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 96 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 98 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden |
Parker
The Wine Advocate
RP 96
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$100
Drink Date:
2024 - 2032
The red 2021 Manyetes has less alcohol than any other vintage, 13.5% on the label. This is a wine from an extremely warm vineyard, where they harvested earlier (they picked over two passes) and managed to avoid the notes of over-ripeness by using crunchy grapes with lots of energy. This year, they did a big change to preserve the freshness while keeping the black slate character from Cariñena in Priorat, doing a softer vinification, with some 30% full clusters, which is increased in the following years. It has notes of blood, iron and soil and is balanced while keeping the personality. There is a note of freshness, reminiscent of tomato vine, that emerges with time in the glass. One-third of the wine matured in amphorae and the rest in an old foudre, so there's hardly any impact of the oak in the wine. In 2018, it was in barrique, then they moved to foudre, and in 2021, part was unoaked. A new Manyetes.
There is a new wine from Clos Mogador... a rosé! A village wine from Gratallops that complements another village red from La Figuera (Com Tu).
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CLOS MOGADOR PRIORAT GRATALLOPS MANYETES 2021
Monday, September 18, 2023
CountrySpain
RegionCataluña
Vintage2021
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
94
Graphite, ink and pencil lead with fresh blackberries and blueberries. A touch of mineral, too. Fresh and full-bodied on the palate with juicy fruit and firm and chalky tannins. A really fresh and well-poised carignan here. Gamey finish. 100% carinyena. Delicious now, but can hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
98
Drinking Window
2025 - 2040
From: From Revolution to Evolution: The Garnatxas and Cariñenas of Priorat & Montsant (Nov 2024)
There are some places in Priorat that can yield wines of exceptional flavor when bottled individually. This is the case with Paratge Manyetes in Gratallops, crafted by Clos Mogador as Manyetes. The 2021 Manyetes is 100% Cariñena, aged for up to 18 months in oak barrels, demijohns and stoneware jars. This purple-hued wine reveals enticing aromas of sour cherry and wild herbs, along with dusty, balsamic notes. Dry and chalky on the palate, it offers an intense, flavorful experience that lingers with a lean, vibrant and silky texture. This distinctive wine has a reductive character and a lasting, complex finish.
- By Joaquín Hidalgo on November 2024
Founded by René Barbier in 1979, Clos Mogador is one of the five famous wineries that reinvented Priorat in the 1990s. René Barbier Jr. now runs the daily operations, overseeing both oenology and viticulture. Possessing an excellent understanding of the extreme conditions in Priorat, Barbier Jr. focuses on Garnatxa and Cariñena, aiming to bring out the purest possible expression of the region and working to revive long-suffering vineyards, such as Manyetas, Almendros and the stunning Espectacle. Barbier doesn’t like fruitiness, equating it to “the ketchup of wine, ” but he produces vivid expressions of the regional terroir, imbued with the subtle, painstakingly polished textures that are his true love. A far cry from the concentrated styles of yesteryear, these wines have the strange magic one finds in Priorat: weightless concentration, complex, ripe expressions, freshness and a free-flowing spirit. As Barbier Jr. says, “In Priorat, we make wines of character. If you want elegance, go to Burgundy.”
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
René Barbier is, samen met Carles Pastrana van Clos de l' Obac, Alvaro Palacios (uit Rioja, maar bekend door L'Ermita in Priorat) en José Lluis Perez (Clos Martinet, en vader van Saraa Perez), een van de "founding fathers" van deze recent ontdekte of herontdekte wijnregio Priorat. Clos Mogador is genoemd naar de single vineyard die René Barbier begon te cultiveren in de jaren '70, in het nu wereldberoemde dorpje Gratallops. De wijnen van Clos Mogador zijn inmiddels mythische wijnen geworden, net zoals bijvoorbeeld Sassicaia uit Italië en Château Margaux uit Frankrijk. Clos Mogador heeft de cultstatus van grote wereldwijn. Een bijzonderheid in het wijn maken bij René Barbier : hij perst de druiven d.m.v. een olijfoliepers, waardoor maar de helft van het druivensap bekomen wordt (in tegenstelling tot een gewone pers). Daardoor is de wijn nog 50% meer geconcentreerd en lijkt die bijna likoreus in het glas. Priorat wijnen zijn van nature uit reeds vrij geconcentreerd, en opbrengsten zijn doorgaans al microscopisch klein. Robert Parker was een van de eerste internationale journalisten die de wijnen van Clos Mogador extra lovende kritiek bezorgde.
De wijngaard van Clos Mogador ligt op zo'n 800 meter hoogte in de vorm van een amfitheater met stenen terrassen. Biodiversiteit is hier het toverwoord: naast druivenplanten tref je hier fruitbomen, olijfbomen en lokale inheemse struiken aan. De druivenplanten, waarvan sommigen tachtig tot honderd jaar oud zijn, groeien op een ondergrond van leisteen. Leisteen is een arme en harde bodemgesteldheid die als belangrijkste eigenschap heeft dat het een hoge zuurgraad in de druiven genereert. De ligging van de wijngaard op hellingen in noordoostelijke richting naar de zee zorgt ervoor dat de nachten zeer fris zijn. Omdat de temperatuur in de zomer op die plek overdag doorgaans dertig graden Celsius is, betekent dat, dat er dus grote temperatuurverschillen zijn. Dit zorgt ervoor dat kleurstoffen en tannines zich in grote hoeveelheid ophopen in de druivenschillen en dat is een teken van kwaliteit. De druiven worden biodynamisch geteeld, dus met aandacht en respect voor de plant en de natuurlijke omstandigheden, en alle werkzaamheden op het land worden met de hand uitgevoerd.
In La figuera ( Montsant) liggen zijn wijngaarden van René Barbier tegen een berghelling op een hoogte van 400 meter ongeveer. In deze omgeving komen mooie Garnacha vandaan. Hier komt de fameuze Espectacle wijn vandaan. Lekker rijp met nog voldoende zuren door haar hoogte. Hij plukt de druiven pas als iedereen al haar oogst binnen heeft, daardoor lekker rijp en vol. En zijn wijnstokken zijn 120 jaar oud met lage rendementen. In Falset ligt zijn bodega op een modern plaatselijk industrieterrein Celler laurona.
Grandcruwijnen is de importeur van de wijnen van Rene Barbier zoals daar zijn de Clos Mogador, de Espectacle, Manyetes en de Nelin Blanco en daar naas took de wijn van Rene Barbier Jr en Sara Perez zoals daar zijn de Universal, de Sara en Rene wijnen en Mas Martinet
OVER RENE BARBIER
René Barbier Sr. is geboren in 1950 in Tarragona en is een rechtstreekse afstammeling van Franse wijnbouwers waarvan de oorsprong teruggaat tot de jaren 1200. Net als zijn voorvaders heeft hij zijn hele leven in de wijnwereld gewerkt. Opgeleid in de meest prestigieuze wijnbouwscholen van Bordeaux, Borgogne en Limoux, heeft hij ook gewerkt in gerenommeerde wijnhuizen zoals Moueix, die onder andere de makers zijn van Petrus.
René Barbier wordt beschouwd als de vader van "Moderne Priorat", een tijdperk dat eind jaren tachtig begon en zich uitkristalliseerde in de "Clos"-beweging. Hij was de eerste die echt geloofde in het potentieel van het gebied om wijnen van wereldklasse te produceren. Barbier was een visionair die een groep vrienden samenbracht en motiveerde om een droom te volgen, een avontuur aan te gaan en een nieuwe levensstijl te creëren. Dit familie wijnhuis, waar momenteel twee generaties zij aan zij werken, werd in 1979 in Gratallops opgericht. Hun Clos Mogador is het symbool van een revolutie, de pure expressie van Priorat terroir, en is een van de meest gerespecteerde wijnen in Spanje.
De oorsprong van deze wijngaard gaat terug tot de Romeinen. De wijnstokken genieten van een uitzonderlijk microklimaat omdat hij omringd is door bergen van 1.200 meter boven de zeespiegel. De Clos Mogador is een immens amfitheater van afgebrokkelde leisteen (licorella), badend in de rivier de Siurana, rijk aan geschiedenis en Moorse legenden. René is geboren in 1950 in Tarragona en is een rechtstreekse afstammeling van Franse wijnbouwers waarvan de oorsprong teruggaat tot de jaren 1200. Net als zijn voorvaders heeft hij zijn hele leven in de wijnwereld gewerkt. Opgeleid in de meest prestigieuze wijnbouwscholen van Bordeaux, Borgogne en Limoux, heeft hij ook gewerkt in gerenommeerde wijnhuizen zoals Moueix, die onder andere de makers zijn van Petrus. Zijn reikwijdte in de wijnwereld en ervaring strekt zich uit van de wijngaarden tot wijnmarketing en vooral tot het gedeelte waar zijn eigen wijnen worden gemaakt. In 1979 verwierf hij zijn eerste wijngaard in Priorat en begon hij met het maken van zijn eerste wijn in dit gebied: Clos Mogador. Iets later volgden Nelin, Manyetes en Espectacle del Montsant.