(Online) Wijnproeverij en Masterclasses

Bij Grandcruwijnen hebben we regelmatig mooie wijnhuizen op bezoek en organiseren we ook voor onze (vaste) klanten mooie Tasting en Masterclasses met zeer gerenommeerde wijnen en wijnhuizen. We communiceren dit via onze nieuwsbrief dus als u op de hoogte gehouden wilt worden over onze Proeverijen en Masterclasses abonneer u dan zeker op onze Nieuwsbrief. Klik hier om u te abonneren op onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws, En-primeurs, Tasting & Masterclasses en Aanbiedingen.

Naast de reguliere op Masterclasses en Tasting in ons Wine Warehouse kunnen we op verzoek ook online of fysieke wijnproeverijen organiseren. 

1. Geplande Proeverijen/Masterclasses

Met enige regelmaat organiseren wij ook open of besloten (online) proeverijen. De proeverij betreft een specifiek wijnhuis of thema en u kunt zich hiervoor individueel inschrijven. We communiceren die via onze Nieuwsbrief. Als u bent ingeschreven voor onze Nieuwsbrief ontvangt u automatisch bericht over een geplande proeverij. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier. 

AANKOMENDE PROEVERIJ

 • 9 Februari 2023 - Master Class Catena Zapata - BESLOTEN ( uitnodiging verstuurd via onze Nieuwsbrief)
 • 11 Mei 2023 - Master Class Priorat en Montsant met Rene Barbier (Clos Mogador, Venus Universal en Mas Martinet)  -  BESLOTEN (uitnodigingen via onze Nieuwsbrief)
 • 26 September 2023 - Masterclass Marques de Murrieta en Pazo Barrantes - Uitnodiging via onze Nieuwsbrief - Maximaal 30 deelnemers
 • 2 November 2023 - Masterclass Domaine Serene (Most awarded USA winery) en Chateau La Cree Burgundy - Uitnodiging via onze Nieuwsbrief - Maximaal 30 deelnemers
 • 30 November 2023 - Masterclass Emilio Moro - Uitnodiging via onze Nieuwsbrief - Maximaal 30 deelnemers
 • Voorjaar 2024 - Masterclass Chateau d'Yquem - Uitnodiging via onze nieuwsbrief - maximaal 30 deelnemers

Wilt u op de hoogte worden gehouden over onze aanbiedingen, kortingscodes, Masterclasses/Proeverijen en interessante informatie over wijn en wijnhuizen schrijf u dan in op onze Nieuwsbrief

2. Proeverijen op aanvraag

Naast de fysieke Proeverijen is er ook een geweldig alternatief: een wijnproeverij via Webcasting. Leuk voor wijnclubs en ook erg geschikt als bedrijfsuitje, teambuildingsevent.

Minimaal aantal deelnemers: 25. Samen met u maken wij een proefdoos met de gewenste wijnen. Daarna kunt u rustig achterover zitten en regelen wij de rest. Wij versturen de wijnen, eventueel voorzien van proefnotitie formulieren en een aromawiel, en na een aantal dagen verzorgen wij de proeverij. Wij kunnen de webcasting voor u organiseren vanaf minimaal 25 deelnemers. In tegenstelling tot vele online proeverijen kiezen wij ervoor deze te doen met een Wijnhuis. Dit geeft dan veel meer de beleving van het op bezoek gaan bij een wijnhuis. We laten de uitleg over de wijnen dan ook altijd doen door de entousiaste wijnmaker. Dit geeft veel meer beleving en vaak lukt het ook om live een soort van korte rondleiding tedoen van bijvoorbeeld de vaten-kelder en de wijngaard(en). Dus Online op bezoek - dit is onze stijl.

Deelnemers volgen de webcast thuis, eenvoudig vanachter hun PC, Mac, tablet of smartphone en komen zo rechtstreeks in contact met de wijnmakers die vol passie vertellen over hun werk. Deelnemers krijgen uitgebreide informatie over het wijnhuis, de regio, de druivenrassen en een uitleg over de wijnen vaak omlijst door live beelden vanuit het wijnhuis en de wijngaard. Een ongekend unieke ervaring. De wijnen worden één voor één uitgebreid besproken en aansluitend geproefd.

Via de chat kunnen vragen worden gesteld en deze worden live door de experts beantwoord. Onze tasting zijn bewust tesamen met een Wijnhuis en tesamen met de wijnmaker en willen we juist wat meer de interactie met het wijnhuis creëren alsware je deze bezoekt. Dit is veel leuker dan slechts een stoffige zoom of teams sessie en om dit inhoud te geven doen we dit met minimaal met 4 wijnen want zo kan je o.a. 2 wijnsoorten (wit en rood) en ook de stijl (opvoeding op eiken, RVS, Sur lie, etc) naar voren laten komen in een proeverij.

Voor meer informatie neemt u contact met ons op via [email protected] of u belt naar: 078-6450615.

Hoe werkt het
Wij zullen dan een zoom sessie opzetten en deze link versturen zodat de deelnemers de webcast thuis kunnen volgen, eenvoudig vanachter hun PC, Mac, tablet of smartphone. Onze proeverijen zijn dus altijd tesamen met een wijnhuis en wijnmaker zijn wat een proeverij net wat extra’s geeft. In de meeste gevallen is de sessie dus wel in het engels. Alle vragen van de deelnemers kunnen via de chat functie aan ons worden gesteld en wij zullen deze dan aan het wijnhuis stellen zodat we de virtuele sessie overzichtelijk houden en deze vragen kunnen dus ook gewoon in het Nederlands worden gesteld

 • De duur van de proeverij is enigszins flexibel maar duurt gemiddeld 1-1:30 uur maximaal. De sessies zijn informeel en zeker niet belerend of zwaar. We steken onze proeverijen zo in dat het een beetje het gevoel geeft alsof je een wijnhuis bezoekt tijdens een vakantie of wijnreis. Informatief maar ook informeel.
 • Het pakket wat we samenstellen bevat 4-6 wijnen en dit doen we in overleg. Dit is minimaal nodig om het een leuke proeverij te doen zodat ook verschillen in wijn en stijl op een leuke manier duidelijk kunnen worden gemaakt (5 is ideaal).
  Daar wij alleen maar werken met high end wijnhuizen & kwaliteit wijnen zijn deze wijnen (mits gevacumeerd) ook nog prima een week goed te houden nadat ze zijn opengemaakt.
 • Wij kunnen de pakketten rechtstreeks naar de deelnemers sturen (of we kunnen ze naar een centrale plek sturen en ze kunnen natuurlijk ook bij ons worden afgehaald)
 • Wij versturen voorafgaande naar de deelnemers een zoom-uitnodiging met daarbij nog een korte mail met wat uitleg rondom de sessie en hoe e.a. werkt (bijv rond het stellen van vragen)
 • We gaan dan gezellig, informeel maar ook informatief aan de slag

Een typische agenda is (maar ook dit doen we in overleg en afhankelijk van het publiek):
√ de 7 stappen van het proeven van de wijn - een 10 minuten wijncursus
√ achtergrond land-regio van de te proeven wijnen
√ uitleg/achtergrond wijnhuis
√ we gaan dan in alle rust stuk voor stuk de wijnen proeven waarbij de wijnmaker de wijn introduceert en wat uitleg geeft over druif, hoe is gemaakt en wat er te proeven is en er dan kan dan geproefd worden
√ We nemen de proeverij in zijn geheel op zodat dit later nog kan worden teruggekeken of deelnemers die onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn alsnog de sessie kunnen zien.

Kosten-indicatie
De kosten zijn gewoon de som van de wijnen (4-6) in het pakket en er zijn geen verdere extra kosten voor de proeverij. En vanzelfsprekend kunt u zelf ook een thema doorgeven die we dan behandelen (bijv - een chardonnay proeverij, verschil cool en warm climate, etc) en kunnen we hiervoor een pakket samenstellen waarbij ook weer geld dat de kosten de som van het aantal wijnen betreft. Hier geldt wel dat dit soort thema proeverijen wat lastiger zijn in te plannen met een wijnbedrijf en deze zullen we dan door onze vinoloog laten verzorgen.