Bezorgen

Flexibele levering van uw wijnen

Wij bieden we ook de mogelijkheid om eenvoudig en veiliig vanuit uw eigen comfortabele stoel de wijnen te bekijken en desgewenst te bestellen. Wij bieden zeer veel informatie over alle producten dus u kunt dit in alle rust lezen en uw keuze maken. Ook hebben wij geen moeilijke restricties en onze gehele assortiment kan per fles worden besteld dus proberen en proeven staat vrij en dat uit een assortiment van meer dan 2500 wijnen, whisky's, gin's, etc. Tijdens het afrekenen kunt u kiezen of u de bestelling afgeleverd wilt hebben maar u kunt de bestelling ook bij ons afhalen en dan ontvangt u ook nog automatisch tot 10% korting! Wij zitten letterlijk naast de snelweg (A16 van Rotterdam naar Breda) en u kunt voor de deur parkeren. Wij zetten uw bestelling klaar in een rolwagen waarmee u de wijnen in uw auto kunt plaatsen en natuurlijk kunt u ook rondkijken in ons Wine Warehouse waar u alle producten die op de website staan kunt vinden en u kunt dan ook altijd een wijn proeven uit onze Winer-by-the Glass

Openingstijden van onze Showroom, Magazijn en Kantoor:

  • Maandag tot vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur

Koop-zaterdagen

  • Zaterdag 27 november van 11:00 - 15:00 uur

 

 

Bij Grandcruwijnen bestelt u gemakkelijk en snel uw wijnen. Wij bezorgen uw bestelling waar u wilt en wanneer u dat wilt. Thuis, op het werk of op een afhaallocatie bij u in de buurt en dat 6 dagen per week. Wilt u liever uw pakket in ons Wine Warehouse in Dordrecht afhalen? Ook dat is mogelijk iedere werkdag van 10.00-17:00 en u krijgt zelfs automatisch tot 10% korting op uw afhaalbestelling. Onze adresgegevens en actuele openingstijden vindt u hier. (eventuele koopavonden, zaterdagen en proeverijen vermelden we hier).

Bij Grandcruwijnen kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag uw wijnen bestellen via onze website. Maar dan hebt u uw wijnen nog niet in huis. Het kan voorkomen dat u niet thuis bent of de bezorger misloopt en dan wacht u alsnog dagen op uw bestelling. Bij Grandcruwijnen hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Wij bezorgen uw bestelling waar u dat wilt en wanneer u dat wilt. U krijgt van tevoren een bericht over welk dagdeel de bezorger bij u langskomt en u kunt zelfs de bezorgdag wijzigen. U kunt uw wijn ook laten bezorgen op één van de vele duizenden afhaalpunten. U kunt het bijvoorbeeld zo regelen dat u van of naar uw werk even uw wijn ophaalt bij een afhaalpunt naar keuze. Hierdoor is er geen noodzaak om thuis te wachten en helemaal ideaal is de mogelijkheid om uw wijnen in de avond tussen 17:00–22:00 uur te laten leveren.

Wij bieden onze de flexibiliteit van 3 bezorgdiensten te weten Budbee, PostNL en DPD en in de afrekenpagina (checkout) vermelden we de eventuele kosten van de diverse bezdiensten en ook het laatst mogelijke bestel-moment welke verschillend zijn per bezorgdienst.

Avondlevering - uw bestelling op werkdagen tot 17:00 uur wordt nog dezelfde dag verstuurd. Levering is in principe (drukte of andere onvoorzien-omstandigheden daargelaten) de avond van de volgende werkdag. Er wordt dan tussen 17:00-21:00 uur geleverd en bij grote drukte kan dit uitlopen tot maximaal 22:00 uur.  Op zaterdagen wordt er geleverd tussen 13:00-19:00 uur dus de Avond-levering is feitelijk een middag/avond levering. Tijdens de drukke periode bieden we zelfs mogelijkheden aan om tot 20:00 uur te bestellen om het nog dezelfde dag verstuurd te hebben maar ook dat staat vermeld in de checkout-pagina waar u moet kiezen voor de bezorg-opties. Zodra het pakket dooer ons is aangemeld en in het sorteercentrum is aangekomen ontvangt u een Track&Trace waarmee u de levering tot op de minuut kunt volgen en desgewenst ook nog wijzigingen kunt doorvoeren (aflever-adres/aflevermoment).

Daglevering - Bij keuze voor DPD worden de bestellingen op werkdagen tot 15:30 nog dezelfde dag verstuurd en bij PostNL tot 16:00 uur. De levering is is in principe (drukte of andere onvoorzien-omstandigheden daargelaten) de volgende dag (dus ook op zaterdag). Dit geldt voor NL en België

Nieuwe regelgeving rond bestellen en bezorgen van alcohol

Per 1-7-2021 gaat de verscherpte regelgeving (wijziging van de Drank- en Horeca wet) in werking, dit heeft betrekking op leveringen op afstand aan particulieren in Nederland. Voor de levering van alcohol betekent onder andere dat zowel de besteller als ontvanger ouder dan 18 jaar moeten zijn en dit wordt gecontroleerd door de bezorgdienst bij aflevering van het pakket. Dit dient u te verklaren bij de bestelling bij ons en u bent zelf verantwoordelijk dat de ontvanger zich kan legitimeren en dat deze 18 jaar of ouder is. Indien dit niet het geval is zal het pakket retour gaan en bent u volledig verantwoordelijk voor de kosten van retour en het opnieuw versturen. Erg belangrijk is dus ook om hier rekening mee te houden indien u een een cadeau verstuurt. Ook in dat geval dient de ontvanger ouder dan 18 jaar te zijn. Naast de identificatieplicht bij bestelling en ontvangst is het ook zo dat het zomaar achterlaten van wijnen of andere alcohollische producten bij een voordeur of op een door u opgegeven lokatie niet meer mogelijk is. In alle gevallen kunnen de leveringen pas worden afgeleverd nadat de ontvanger kan aantonen middels een geldig legitimatiebewijs dat deze 18 jaar of ouder is.

Uw wijnen in Nederland laten bezorgen

Voor het bezorgen van uw bestelling kunt u gebruik maken van diverse partijen en in de afrekenpagina kunt u dit zelf bepalen dus volop flexibiliteit. Voor een levering in Nederland heeft u vele opties:

Klimaatneutrale Avondbezorging door Budbee

Wij bieden de optie om uw pakketten in de avond geleverd te krijgen (tussen 17:00-22:00) en dit gebeurt klimaat gecompenseerd. Op zaterdagen wordt er geleverd tussen 13:00-19:00 uur dus de Avond-levering is feitelijk een middag/avond levering. Alle uitgaande leveringen worden CO2 gecompenseerd, zonder extra kosten voor jou. De avondlevering is zonder twijfel de meest gekozen verzendmethode bij ons klanten. Met live map tracking en de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer jouw pakketje bezorgd wordt dus de succesratio van eerste keer gelijk goed geleverd ligt boven de 90%. Dit scheelt al serieus in de transport bewegingen en beter voor uw mooie wijnen. Bestellingen op werkdagen gedaan voor 17.00 uur worden nog dezelfde dag door Budbee opgehaald en worden dan de volgende werkdag in de avond geleverd (grote drukte of onvoorziene omstandigheen daargelaten) tussen 17:00-21:00 uur met een uitloop tot maximaal 22:00 uur. Op zaterdagen wordt er geleverd tussen 13:00-19:00 uur dus de Avond-levering is feitelijk een middag/avond levering. Na het afrekenen ontvangt u een e-mail en desgewenst een SMS met een link naar uw persoonlijke Budbee omgeving. Hier kunt u bezorging helemaal naar wens inrichten. Zo kunt u bijvoorbeeld bepalen:

  • Op welke dag het pakket bezorgd moet worden. 
  • Of de bezorger aanbelt of op de deur klopt;

Op de bezorgdag stuurt Budbee om 13:00 uur de eerste tijdsindicatie. Deze indicatie is 1 uur, bijvoorbeeld tussen 18:00 uur en 19:00 uur. Vervolgens krijgt u om 16:00 uur een exact bezorg moment bijvoorbeeld: wij komen om 18:23 uur. Vanaf 17:00 uur kunt u de bezorger real-time volgen op een kaart, zo tot aan uw voordeur! * (op zaterdag vanaf 13:00 uur). In uw persoonlijke Budbee omgeving kunt u uw bezorg moment, of uw voorwaarden zoals wel of niet bij de buren bezorgen, ook ten allen tijde nog wijzigen. Mist u onverhoopt toch de levering dan kunt u via de app of uw online omgeving een nieuwe levering boeken. Belangrijk om te vermelden is dat met de nieuwe wetgeving per juli 2021 er een 18plus identificatie plicht is zodat vermeden wordt dat alcohol aan kinderen/jongeren kan worden geleverd. Het zomaar achterlaten bij de voordeur of bij de buren is als voorschot op de aankomende wetgeving niet meer mogelijk kan zijn.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het beleid bij Grandcruwijnen en dat belijden we niet met de mond maar dit doen we werkelijk. Duurzaam conditioneren, hergebruik van materialen, geen plastics en klimaat gecompenseerde verzendingen. Wellicht ook een overweging in de keuze van uw favoriete wijn-leverancier.

Reguliere bezorging door PostNL

PostNL levert uw bestelling thuis af. U kunt ook kiezen om uw pakket af te leveren op een afwijkend adres (bijvoorbeeld uw werkadres). Mocht u niet thuis zijn dan levert PostNL uw pakket af bij een PostNL Afhaalpunt en in de Track & Trace kunt u zien welke dat is. Het pakket wordt één week bewaard op het PostNL-punt. Daarna gaat het retour afzender. De leveringen zijn overdag van maandag tot en met zaterdag dus 6 dagen in de week. Een bestelling ontvangen voor 16:00 uur bieden wij nog aan dezelfde dag aan behalve als anders is aangegeven. Belangrijk om te vermelden is dat met de nieuwe wetgeving per juli 2021 er een 18plus identificatie plicht is zodat vermeden wordt dat alcohol aan kinderen/jongeren kan worden geleverd. Het zomaar achterlaten bij de voordeur zal ook niet meer mogelijk kan zijn. Het dient alle gevallen te worden ontvangen door iemand die zich kan legitimeren en 18 jaar of ouder is. Besteld tot 16:00 uur op werdagen wordt nog dezelfde dag verstuurd

Reguliere bezorging door DPD

U ontvangt een e-mailberichten van DPD met de tracking code en de status van de bestelling. De eerste email wordt verstuurd zodra het pakket in het depot is aangekomen, hierin staat de verwachte bezorgdag/moment. Indien gewenst kunt u via deze link in deze mail wijzigingen doorgeven. Dat kan zijn het wijzigen van de bezorgdag, het bezorgadres, het doorgeven van een levering aan een pakketshop. Op de ochtend van de uitlevering, ontvangt u een tweede bericht over het bezorg moment. DPD laat op het uur nauwkeurig weten wanneer het pakket wordt geleverd. Via de live tracking optie in de mail kunt u zien hoeveel stops de chauffeur nog moet afleggen voordat hij op uw adres is. Tot een half uur voor de verwachte levertijd kunt u nog via de link in de mail wijzigingen doorgeven.

Als u niet aanwezig bent, gaat het pakket naar de dichtstbijzijnde DPD pakketshop. U ontvangt hier bevestiging van per e-mail. Pakketten blijven 7 dagen bij de pakketshop liggen voordat ze retour afzender worden verzonden.

De leveringen zijn van maandag tot en met zaterdag dus 6 dagen in de week en bieden wij een bestelling ontvangen voor 16:00 uur nog aan dezelfde dag aan behalve als anders is aangegeven. Belangrijk om te vermelden is dat met de nieuwe wetgeving per juli 2021 er een 18plus identificatie plicht is zodat vermeden wordt dat alcohol aan kinderen/jongeren kan worden geleverd. Het zomaar achterlaten bij de voordeur of andere lokatie zal ook niet meer mogelijk kan zijn. Het dient alle gevallen te worden ontvangen door iemand die zich kan legitimeren en 18 jaar of ouder is. Besteld tot 15:30 uur op werdagen wordt nog dezelfde dag verstuurd

Levering Buitenland (alle EU-landen)

Voor levering in het Buitenland (alle landen van de Europese Unie) maken wij gebruik van DPD. U ontvangt een e-mailberichten van DPD met de tracking code en de status van de bestelling. De eerste email wordt verstuurd zodra het pakket in het depot is aangekomen (dit is op de avond van uw bestelling), hierin staat de verwachte bezorgdag. Indien gewenst kunt u via de link in deze mail wijzigingen doorgeven. Dat kan zijn het wijzigen van de bezorgdag, het bezorgadres, het doorgeven van een levering aan een pakketshop of het verlenen van een neerzet-toestemming. Met deze laatste optie geeft u toestemming aan de chauffeur om het pakket neer te zetten zónder handtekening.

Op de ochtend van de uitlevering, ontvangt u een tweede bericht over het bezorg moment. DPD laat op het uur nauwkeurig weten wanneer het pakket wordt geleverd. Via de live tracking optie in de mail kunt u zien hoeveel stops de chauffeur nog moet afleggen voordat hij op uw adres is. Tot een half uur voor de verwachte levertijd kunt u nog via de link in de mail wijzigingen doorgeven.

Als u niet aanwezig bent, gaat het pakket naar de dichtstbijzijnde DPD pakketshop. U ontvangt hier bevestiging van per e-mail. Pakketten blijven 7 dagen bij de pakketshop liggen voordat ze retour afzender worden verzonden.

Verzekering bij schade

In alle gevallen geldt bij Grandcruwijnen dat alle verzendingen zijn verzekerd. Is er schade neemt u alstublieft dan contact met ons op. Wij doen er alles aan om de levering van wijnen geheel naar uw tevredenheid te verzorgen. Bij breuk of schade laat ons dat dan binnen 24 uur weten via de klantenservice: [email protected]

Afwijkend afleveradres

In de afreken pagina kunt u ook een afwijkend afleveradres ingeven. Standaard is factuuradres gelijk aan afleveradres. Als u hier het vinkje uitzet kunt u een alternatief adres selecteren (in de EU) waar de wijnen geleverd moeten worden of een van de duizenden PostNL afhaalpunten. De factuur en het e-mailverkeer verloopt altijd via het factuur-adres en bijbehorende email. De pakbon (zonder prijzen) wordt alleen maar toegevoegd aan de verzending dus aan een verzending voegen wij geen factuur toe. Moet er nog een bericht worden meegegeven dan kunt u dat invullen bij 'cadeaubericht'. Wij printen dit op een kaartje voegen deze toe aan de wijnen. Wel belangrijk te vermelden is dat met de nieuwe regelgeving welke per 1/7/2021 in werking getreden dat bij levering van alcohol dit alleen ontvangen kan worden door iemand diie zich kan legitimeren en 18 jaar of ouder is dus als u iets cadeau doet zorg er dan wel voor dat de ontvanger hiervan op de hoogte is.

Afhaallocatie Nederland en België

Nooit meer thuisblijven om te wachten op de bezorging van uw wijnen! U laat eenvoudig uw bestelling afleveren bij een afhaalpunt van DPD. U hoeft dan niet meer thuis te blijven om te wachten op de bezorger en u kunt uw pakket ophalen wanneer het u uitkomt. Dit kan een afhaalpunt bij u in de buurt zijn maar ook net zo makkelijk bijvoorbeeld een afhaalpunt in de buurt van uw werk. Als u bij een bestelling tijdens het afrekenen kiest voor een afhaallocatie dan ziet u een lijst met mogelijke afhaalpunten. U selecteert de gewenste locatie en wij zorgen er dan voor dat het pakket in 24 uur bij deze locatie wordt geleverd. U kunt het pakket gedurende 7 dagen ophalen wanneer het u past. Via Track & Trace ontvangt u van ons bericht op het moment dat het pakket op het afhaalpunt is gearriveerd.

Alcohol wordt alleen geleverd aan meerderjarigen

Wij staan bij Grandcruwijnen voor verantwoord genieten. Wij willen volwassenen laten genieten van momenten met een lekker glas, maar vinden het daarbij heel belangrijk dat er verantwoord mee wordt omgaan. Onze mooie wijnen zijn vooral om van te genieten. Beter minder drinken maar dan wel van een mooie wijn is ons devies.

Grandcruwijnen verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Niet alleen omdat dit wettelijk verboden is, maar vooral ook omdat jongeren helemaal geen alcohol zouden moeten drinken. Onze medewerkers vragen bij aankoop van alcohol om legitimatie aan alle mensen onder de 25 jaar. Word je in de winkel jonger geschat dan 25, maar ben je dit (al lang) niet meer? Vat het op als compliment!

Per 1 juli 2021 komt er (gelukkig) wetgeving waarbij er voor de online verkoop van alcohol dezelfde regels gelden als bij de fysieke verkoop. Als Grandcruwijnen hebben we, zoals we ook doen met Duurzaamheid al veel eerder onze maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen en bezorgen al ruim een jaar met leeftijdcheck. De leeftijdscheck voeren we uit bij alle bezorgingen van pakketten die alcohol bevatten. Als er meerdere pakketten op één adres worden bezorgd, zal de ID check echter één keer plaatsvinden. Bezorgers vragen de klanten om hun ID te laten zien, zodat de bezorger kan controleren of de klant 18 jaar of ouder is. Als het pakket bij de buren wordt geleverd, dan zal dit uiteraard ook alleen gebeuren indien de ontvanger de minimumleeftijd heeft. Als identifficatie niet mogelijk en/of ontvanger is jonger dan 18 jaar dan zal het pakket retour komen en zal het opnieuw versturen op verzoek van de klant in rekening worden gebracht tegen actuele kosten. Wel belangrijk te vermelden is dat met de nieuwe regelgeving welke per 1/7/2021 in werking getreden dat bij levering van alcohol dit alleen ontvangen kan worden door iemand diie zich kan legitimeren en 18 jaar of ouder is dus als u iets cadeau doet zorg er dan wel voor dat de ontvanger hiervan op de hoogte is. Ook kunnen paketten niet zomaar worden neergezet of achtergelaten en dient het pakket met legitimatie te worden ontvangen.

Wat is de levertijd?

Als wij uw bestelling, en betaling, ontvangen op werkdagen vóór 17:00 uur en het is op voorraad dan bieden wij het dezelfde werkdag nog ter verzending aan. In 99,9% van de gevallen levert PostNL of Budbee de volgende dag af (maandag-zaterdag). Wel moet worden opgemerkt dat dit geen levergarantie is. Wij zijn ook afhankelijk van derde partijen zoals PostNL, DPD en Budbee. Afgezien van extreme drukte, hebben wij inmiddels een levergarantie van boven de 98% in zowel Nederland als België. In de afrekenpagina (checkout) vermelden we de kosten van de diverse bezorgdiensten en ook het laatst mogelijke bestel-moment welke verschillend zijn per bezorgdienst (Budbee, DPD en PostNL)

Avondlevering - uw bestelling op werkdagen tot 17:00 uur wordt nog dezelfde dag verstuurd. Levering is in principe (drukte of andere onvoorzien-omstandigheden daargelaten) de avond van de volgende werkdag. Er wordt dan tussen 17:00-21:00 uur geleverd en bij grote drukte kan dit uitlopen tot maximaal 22:00 uur. Op zaterdagen wordt er geleverd tussen 13:00-19:00 uur dus de Avond-levering is feitelijk een middag/avond levering. Tijdens de drukke periode bieden we zelfs mogelijkheden aan om tot 20:00 uur te bestellen om het nog dezelfde dag verstuurd te hebben maar ook dat staat vermeld in de checkout-pagina waar u moet kiezen voor de bezorg-opties.

Daglevering - Bij keuze voor DPD worden de bestellingen op werkdagen tot 15:30 nog dezelfde dag verstuurd en bij PostNL tot 16:00 uur. De levering is is in principe (drukte of andere onvoorzien-omstandigheden daargelaten) de volgende dag  (dus ook op zaterdag). Dit geldt voor NL en België

Uw pakket volgen - bezorgstatus notificatie service

Met onze bezorgservice notificaties bent u altijd direct & goed op de hoogte van de status van uw bestelling. Zodra wij uw pakket hebben verstuurd ontvangt u een e-mail met een link naar het precieze tijdsvak van de bezorging van uw bestelling. De e-mail bevat ook een barcode waarmee u meer informatie over de pakketzending kunt opvragen. Bij Budbee heeft u een persoonlijke omgeving (website of app) waarmee u uw gehele zending kunt bekijken en zelfs aanpassen.

Wat zijn de leveringskosten?

Wij werken samen met diverse pakket leverancier zoals Budbee, DPD en PostNL. In Nederland leveren wij bestellingen boven de 75 euro gratis en onder de 75 euro betaalt u een bijdrage in de verzendkosten van 5,95 euro voor Budbee en 6, 95 voor PostNL en DPD. In België leveren wij boven de 125 euro gratis en eronder betaalt u een bijdrage in de verzendkosten van 8.95 euro. Deze voorwaarden gelden alleen voor consumenten bestellingen. Voor Retail en Horeca gelden aparte voorwaarden.

Uw wijnen laten bezorgen buiten Nederland

Grandcruwijnen levert wijnen aan klanten in heel Europa. Voor leveringen naar het buitenland gelden onderstaande tarieven per land. Dit is een bijdrage in de leverings- en verzekeringskosten van de zending. In Belgie en Nederland leveren we ook naar Afhaal-lokaties zodat u thuis niet hoeft te wachten op de bezorger.

 

Amount of bottles 1–12 13–24 25-36 37–48
Austria (AT) €12,00 €24,00 €36,00 €48,00
Belgium (BE)* €8,95 (for orders below €125)
Bulgaria (BG) €36,80 €73,60 €110,40 €147,20
Croatie (HRV) €36,80 €73,60 €110,40 €147,20
Czechia (CZ) €29,00 €58,00 €87,00 €116,00
Denmark (DK) €12,00 €24,00 €36,00 €48,00
Finland (FI) €23,00 €46,00 €69,00 €92,00
France (FR) €12,00 €24,00 €36,00 €48,00
German (DE) €9,00 €18,00 €27,00 €36,00
Greece (GR) €37,00 €74,00 €111,00 €148,00
Hungary (HU) €29,00 €58,00 €87,00 €116,00
Ireland (IE) €29,00 €58,00 €87,00 €116,00
Italy (IT) €20,00 €40,00 €60,00 €80,00
Latvia (LV) €29,00 €58,00 €87,00 €116,00
Luxemburg (LU) €9,50 €19,00 €28,50 €38,00
Monaco (MC) €15,00 €30,00 €45,00 €60,00
Poland (PL) €29,00 €58,00 €87,00 €116,00
Portugal (PT) €32,00 €64,00 €96,00 €128,00
Romania (RO) €36,80 €73,60 €110,40 €147,20
Slovakia (SK) €29,00 €58,00 €87,00 €116,00
Slovenia (SI) €29,00 €58,00 €87,00 €116,00
Spain (ES) €20,00 €40,00 €60,00 €80,00
Sweden (SE) €20,00 €40,00 €60,00 €80,00

 

Shipping costs for delivery to a non-EU country

For information on this topic, click here.

Heeft u vragen stuur een mail naar onze klantenservice: [email protected] of bel ons op werkdagen van 10.00-17.30 op +31 (0)78 6450615