Bezorgen

Coronaregels, Veilig afhalen en bezoeken

Wij volgen bij Grandcruwijnen vanzelfsprekend alle regels zoals voorgeschreven door de Overheid en het RIVM en kunnen dit ook zodanig implementeren dat onze klanten en onze medewerkers maximaal veilig zijn. Ook de recente nieuwe corona-regels zoals deze per 14-10 zijn ingegaan hebben we inmiddels doorgevoerd wat betekent dat wij tot nader order de Avond Levering uitsluitend aanbieden voor leveringen tot 20.00 uur. Vanzelfsprekend blijven de dag-leveringen middels PostNL en DPD ook gewoon actief en dat met 6 leverdagen (van maandag t/m zaterdag).

Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om eenvoudig en veiliig vanuit uw eigen comfortabele stoel de wijnen te bekijken en desgewenst te bestellen. Wij bieden zeer veel informatie over alle producten dus u kunt dit in alle rust lezen en uw keuze maken. Ook hebben wij geen moeilijke restricties en onze gehele assortiment kan per fles worden besteld dus proberen en proeven staat vrij en dat uit een assortiment van meer dan 2500 wijnen, whisky's, gin's, etc

Tijdens het afrekenen kunt u kiezen of u de bestelling afgeleverd wilt hebben maar u kunt de bestelling ook veilig bij ons afhalen en dan ontvangt u ook nog automatisch 10% korting dus dat is snel verdiend. Wij zitten letterlijk naast de snelweg (A16 van Rotterdam naar Breda) en u kunt voor de deur parkeren. Wij zetten uw bestelling klaar in een rolwagen waarmee u de wijnen in uw auto kunt plaatsen. Klik hier voor adres en openingstijden (we zijn momenteel iedere donderdagavond tot 20.00 uur geopend)

Flexibele levering van uw wijnen.  Aan u de keuze: laten bezorgen, ophalen of laten leveren bij een afhaalpunt?

Bij Grandcruwijnen bestelt u gemakkelijk en snel uw wijnen. Wij bezorgen uw bestelling waar u wilt en wanneer u dat wilt. Thuis, op het werk of op een afhaallocatie bij u in de buurt en dat 6 dagen per week. Wilt u liever uw pakket in ons Wine Warehouse in Dordrecht afhalen? Ook dat is mogelijk iedere werkdag van 10.00-17:30 en u krijgt zelfs automatisch 10% korting op uw afhaalbestelling

Bij Grandcruwijnen kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag uw wijnen bestellen via onze website. Maar dan hebt u uw wijnen nog niet in huis. Het kan voorkomen dat u niet thuis bent of de bezorger misloopt en dan wacht u alsnog dagen op uw bestelling. Bij Grandcruwijnen hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Wij bezorgen uw bestelling waar u dat wilt en wanneer u dat wilt. U krijgt van tevoren een bericht over welk dagdeel de bezorger bij u langskomt en u kunt zelfs de bezorgdag wijzigen. U kunt uw wijn ook laten bezorgen op één van de vele duizenden afhaalpunten. U kunt het bijvoorbeeld zo regelen dat u van of naar uw werk even uw wijn ophaalt bij een afhaalpunt naar keuze. Hierdoor is er geen noodzaak om thuis te wachten en helemaal ideaal is de mogelijkheid om uw wijnen in de avond tussen 17:00-22:00 uur te laten leveren (ivm Corona regels is deze optie tijdelijk slechts mogelijk tot 20:00uur). 

Uw wijnen zelf afhalen

Wilt u uw pakket ophalen in ons Winkel & Wine Warehouse te Dordrecht afhalen? Dat is mogelijk iedere werkdag van 10:00-17:30 en vaak op donderdag nog een koopavond. Onze adresgegevens en actuele openingstijden vindt u hier

Uw wijnen laten bezorgen

Voor het bezorgen van uw bestelling kunt u gebruik maken van diverse partijen en in de afrekenpagina kunt u dit zelf bepalen dus volop flexibiliteit. Voor een levering in Nederland heeft u 2 opties:

  • Optie 1: Voor Nederland: Klimaatneutrale Avondbezorging (17:00 - 22:00 uur) - IVM DE NIEUWE CORONA REGELGEVING KUNNEN WE, VANAF 14-10-2020 TOT NADER ORDER, SLECHTS AVOND-LEVERING AANBIEDEN TOT 20:00 UUR

Wij bieden de optie om uw pakketten in de avond geleverd te krijgen (tussen 17:00-22:00) en dit gebeurt klimaat gecompenseerd. Alle uitgaande leveringen worden CO2 gecompenseerd, zonder extra kosten voor jou. De avondlevering is zonder twijfel de meest gekozen verzendmethode bij ons klanten. Met live map tracking en de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer jouw pakketje bezorgd wordt dus de succesratio van eerste keer gelijk goed geleverd ligt boven de 90%. Dit scheelt al serieus in de transport bewegingen en beter voor uw mooie wijnen. Bestellingen op werkdagen gedaan voor 16.00 uur worden nog dezelfde dag door Budbee opgehaald en worden dan de volgende werkdag in de avond geleverd tussen 17:00-22:00 uur. Na het afrekenen ontvangt u een e-mail en desgewenst een SMS met een link naar uw persoonlijke Budbee omgeving. Hier kunt u bezorging helemaal naar wens inrichten. Zo kunt u bijvoorbeeld bepalen:

  • Op welke dag het pakket bezorgd moet worden. Budbee bezorgt normaliter de volgende dag
  • Of de bezorger aanbelt of op de deur klopt;
  • Of het pakketje voor de deur bezorgd moet worden of dat u het persoonlijk wilt aannemen;
  • Of het pakketje bij de buren bezorgd mag worden (en bij welke)

Op de bezorgdag stuurt Budbee om 13:00 uur de eerste tijdsindicatie. Deze indicatie is 1 uur, bijvoorbeeld tussen 18:00 uur en 19:00 uur. Vervolgens krijgt u om 16:00 uur een exact bezorg moment bijvoorbeeld: wij komen om 18:23 uur. Vanaf 17:00 uur kunt u de bezorger real-time volgen op een kaart, zo tot aan uw voordeur! In uw persoonlijke Budbee omgeving kunt u uw bezorg moment, of uw voorwaarden zoals wel of niet bij de buren bezorgen, ook ten allen tijde nog wijzigen. Mist u onverhoopt toch de levering dan kunt u via de app of uw online omgeving een nieuwe levering boeken. Ook belt de bezorger u op wanneer u niet thuis bent, dan kunt u op dat moment ook aangeven of het pakket eventueel ergens neergezet mag worden.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het beleid bij Grandcruwijnen en dat belijden we niet met de mond maar dit doen we werkelijk. Duurzaam conditioneren, hergebruik van materialen, geen plastics en klimaat gecompenseerde verzendingen. Wellicht ook een overweging in de keuze van uw favoriete wijn-leverancier.

  • Optie 2: Voor Nederland: Reguliere bezorging door PostNL - Flespakket

PostNL levert uw bestelling thuis af. Bent u niet thuis dan levert men bij de buren behalve als u expliciet heeft aangegeven dat dit niet mag. U kunt ook kiezen om uw pakket af te leveren op een afwijkend adres (bijvoorbeeld uw werkadres) of bij een van de duizenden PostNL-punten. PostNL laat een kaartje voor u achter met een ‘niet-thuiscode’. Met deze code kunt u op track & trace zien waar u het pakket kunt ophalen. Het pakket wordt één week bewaard op het PostNL-punt. Daarna gaat het retour afzender. U kunt tijdens het afrekenen kiezen welke dag geleverd moet worden (10 dagen vooruit), of er een handtekening voor ontvangst nodig is en of u dit op een specifiek dagdeel (bijv. vroeg in de ochtend of in de avond) geleverd wil hebben. De leveringen zijn overdag van maandag tot en met zaterdag dus 6 dagen in de week. Een bestelling ontvangen voor 16:00 uur bieden wij nog aan dezelfde dag aan behalve als anders is aangegeven

  • Optie 3: Voor Nederland: Reguliere bezorging door DPD inclusief keuze tot Afhaal-lokaties en Neerzet permissie

U ontvangt een e-mailberichten van DPD met de tracking code en de status van de bestelling. De eerste email wordt verstuurd zodra het pakket in het depot is aangekomen, hierin staat de verwachte bezorgdag/moment. Indien gewenst kunt u via de link in deze mail wijzigingen doorgeven. Dat kan zijn het wijzigen van de bezorgdag, het bezorgadres, het doorgeven van een levering aan een pakketshop of het verlenen van een neerzet-toestemming. Met deze laatste optie geeft u toestemming aan de chauffeur om het pakket neer te zetten zónder handtekening. Op de ochtend van de uitlevering, ontvangt u een tweede bericht over het bezorg moment. DPD laat op het uur nauwkeurig weten wanneer het pakket wordt geleverd. Via de live tracking optie in de mail kunt u zien hoeveel stops de chauffeur nog moet afleggen voordat hij op uw adres is. Tot een half uur voor de verwachte levertijd kunt u nog via de link in de mail wijzigingen doorgeven.

Treft de chauffeur u toch niet thuis? Dan zal hij proberen het pakket bij de buren af te leveren. Als deze niet aanwezig zijn, gaat het pakket naar de dichtstbijzijnde DPD pakketshop. U ontvangt hier bevestiging van per e-mail. Pakketten blijven 7 dagen bij de pakketshop liggen voordat ze retour afzender worden verzonden.

De leveringen zijn van maandag tot en met zaterdag dus 6 dagen in de week en bieden wij een bestelling ontvangen voor 16:00 uur nog aan dezelfde dag aan behalve als anders is aangegeven.

  • Levering Buitenland (alle EU-landen)

Voor levering in het Buitenland (alle landen van de Europese Unie) maken wij gebruik van DPD. U ontvangt een e-mailberichten van DPD met de tracking code en de status van de bestelling. De eerste email wordt verstuurd zodra het pakket in het depot is aangekomen (dit is op de avond van uw bestelling), hierin staat de verwachte bezorgdag. Indien gewenst kunt u via de link in deze mail wijzigingen doorgeven. Dat kan zijn het wijzigen van de bezorgdag, het bezorgadres, het doorgeven van een levering aan een pakketshop of het verlenen van een neerzet-toestemming. Met deze laatste optie geeft u toestemming aan de chauffeur om het pakket neer te zetten zónder handtekening.

Op de ochtend van de uitlevering, ontvangt u een tweede bericht over het bezorg moment. DPD laat op het uur nauwkeurig weten wanneer het pakket wordt geleverd. Via de live tracking optie in de mail kunt u zien hoeveel stops de chauffeur nog moet afleggen voordat hij op uw adres is. Tot een half uur voor de verwachte levertijd kunt u nog via de link in de mail wijzigingen doorgeven.

Treft de chauffeur u toch niet thuis? Dan zal hij proberen het pakket bij de buren af te leveren. Als deze niet aanwezig zijn, gaat het pakket naar de dichtstbijzijnde DPD pakketshop. U ontvangt hier bevestiging van per e-mail. Pakketten blijven 7 dagen bij de pakketshop liggen voordat ze retour afzender worden verzonden.

Verzekering bij schade

In alle gevallen geldt bij Grandcruwijnen dat alle verzendingen zijn verzekerd. Is er schade neemt u alstublieft dan contact met ons op. Wij doen er alles aan om de levering van wijnen geheel naar uw tevredenheid te verzorgen. Bij breuk of schade laat ons dat dan binnen 24 uur weten via de klantenservice: [email protected] 

Afwijkend afleveradres

In de afreken pagina kunt u ook een afwijkend afleveradres ingeven. Standaard is factuuradres gelijk aan afleveradres. Als u hier het vinkje uitzet kunt u een alternatief adres selecteren (in de EU) waar de wijnen geleverd moeten worden of een van de duizenden PostNL afhaalpunten. De factuur en het e-mailverkeer verloopt altijd via het factuur-adres en bijbehorende email. De pakbon (zonder prijzen) wordt alleen maar toegevoegd aan de verzending dus aan een verzending voegen wij geen factuur toe. Moet er nog een bericht worden meegegeven dan kunt u dat invullen bij 'cadeaubericht'. Wij printen dit op een kaartje voegen deze toe aan de wijnen.

Afhaallocatie Nederland en België

Nooit meer thuisblijven om te wachten op de bezorging van uw wijnen! U laat eenvoudig uw bestelling afleveren bij een afhaalpunt van PostNL of DPD voor onze Belgische klanten. U hoeft dan niet meer thuis te blijven om te wachten op de bezorger en u kunt uw pakket ophalen wanneer het u uitkomt. Dit kan een afhaalpunt bij u in de buurt zijn maar ook net zo makkelijk bijvoorbeeld een afhaalpunt in de buurt van uw werk. Als u bij een bestelling tijdens het afrekenen kiest voor een afhaallocatie dan ziet u een lijst met mogelijke afhaalpunten. U selecteert de gewenste locatie en wij zorgen er dan voor dat het pakket in 24 uur bij deze locatie wordt geleverd. U kunt het pakket gedurende 7 dagen ophalen wanneer het u past. Via Track & Trace ontvangt u van ons bericht op het moment dat het pakket op het afhaalpunt is gearriveerd.

Wat is de levertijd?

Als wij uw bestelling, en betaling, ontvangen op werkdagen vóór 16:00 uur en het is op voorraad dan bieden wij het dezelfde werkdag nog ter verzending aan. In 99,9% van de gevallen levert PostNL of Budbee de volgende dag af (maandag-zaterdag). Wel moet worden opgemerkt dat dit geen levergarantie is. Wij zijn ook afhankelijk van derde partijen zoals PostNL, DPD en Budbee. Afgezien van extreme drukte, hebben wij inmiddels een levergarantie van boven de 98% in zowel Nederland als België.

Uw pakket volgen - bezorgstatus notificatie service

Met onze bezorgservice notificaties bent u altijd direct & goed op de hoogte van de status van uw bestelling. Zodra wij uw pakket hebben verstuurd ontvangt u een e-mail met een link naar het precieze tijdsvak van de bezorging van uw bestelling. De e-mail bevat ook een barcode waarmee u meer informatie over de pakketzending kunt opvragen. Bij Budbee heeft u een persoonlijke omgeving (website of app) waarmee u uw gehele zending kunt bekijken en zelfs aanpassen.


Wat zijn de leveringskosten?

In Nederland leveren wij bestellingen boven de 75 euro gratis en onder de 75 euro betaalt u een bijdrage in de verzendkosten van 5,95 euro. In België leveren wij boven de 125 euro gratis en eronder betaalt u een bijdrage in de verzendkosten van 8.95 euro. Deze voorwaarden gelden alleen voor consumenten bestellingen. Voor Retail en Horeca gelden aparte voorwaarden.

Uw wijnen laten bezorgen buiten Nederland

Grandcruwijnen levert wijnen aan klanten in heel Europa. Voor leveringen naar het buitenland gelden onderstaande tarieven per land. Dit is een bijdrage in de leverings- en verzekeringskosten van de zending. In Belgie en Nederland leveren we ook naar Afhaal-lokaties zodat u thuis niet hoeft te wachten op de bezorger.

For delivery to a EU country the shipping costs are a fixed rate. Per delivery there is a maximum amount of bottles. The deliveries are insured. Below table shows the rates per country.

 

Country 01-12 bottles

 

13-18  bottles 19-36 bottles 37-54 bottles Max bottles orderable
Austria (AT) 12,00 13,50 25,50 37,50 max 54
Belgium (BE) 8,95 (above 125 euro free)     no max
Bulgaria (BG) 36,80 38,30 75,10 111,90 max 54
Croatie 36,80 38,30 75,10 111,90 max 54
Czechia (CZ) 29,00 30,50 59,50 88,50 max 54
Denmark (DK) 12,00 13,50 25,50 37,50 max 54
Finland (FI) 23,00 24,50 47,50 70,50 max 54
France (FR) 12,00 13,50 25,50 37,50 max 54
German (DE) 9,00 10,50 19,50 28,50 max 54

Great Britain (GB)

island surcharge

12,00

 

+19,00

13,50

 

+19,00

25,50

 

+19,00

37,50

 

+19,00

max 54
Greece (GR) 37,00 38,50 75,50 112,50 max 54
Hungary (HU) 29,00 30,50 59,50 88,50 max 54
Ireland (IE) 29,00 30,50 59,50 88,50 max 54
Italy (IT) 20,00 21,50 41,50 61,50 max 54
Latvia (LV)  29,00 30,50 59,50 88,50 max 54
Luxemburg (LU) 9,50 11,00 20,50 30,00 max 54
Monaco (MC) 15,00 16,50 31,50 46,50 max 54
Poland (PL) 29,00 30,50 59,50 88,50 max 54
Portugal (PT) 32,00 33,50 65,50 97,50 max 54
Romania (RO) 36,80 38,30 75,10 111,90 max 54
Slovakia (SK) 29,00 30,50 59,50 88,50 max 54
Slovenia (SI) 29,00 30,50 59,50 88,50 max 54
Spain (ES) 20,00 21,50 41,50 61,50 max 54
Sweden (SE) 20,00 21,50 41,50 61,50 max 54

Heeft u vragen stuur een mail naar onze klantenservice: [email protected] of bel ons op werkdagen van 10.00-17.30 op +31 (0)78 6450615