Filteren

Tempranillo

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 321

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De Tempranillo druif komt oorspronkelijk uit de Rioja streek in Spanje. Met zijn dikke schil brengt de Tempranillo wijnen voort met een diepe kleur en weinig alcohol. Opvallend is dat Tempranillo wijnen lang bewaard kunnen worden zonder veel kleurverlies. Rond de 80% van de totale productie van de Tempranillo druif wordt verbouwd in Spanje!

Een Wereldwijd Verspreide Druif

Tempranillo wordt veel aangeplant in streken als Rioja, Ribera del Duero, Valdepeñas, Navarra, Costers del Segre en langs de Middellandse Zeekust. De druif dankt zijn naam aan het feit dat hij vroeg rijpt - "temprano" betekent in het Spaans 'vroeg'. Naast Spanje is de druif ook te vinden in Portugal, waar hij bekend staat als tinta roriz of aragonez, en zelfs in Argentinië, waar hij de naam Tempranilla draagt.

De Unieke Smaak van Tempranillo

Wijnen gemaakt van de Tempranillo druif hebben over het algemeen een fruitige en zachte smaak. De meest voorkomende smaken zijn kersen, pruimen, tabak, vanille en ceder. De Tempranillo druif produceert wijnen met veel kleur en structuur die goed kunnen rijpen op hout.

Verken Onze Tempranillo Collectie

Bij Grandcruwijnen hebben we een enorm assortiment aan wijnen gemaakt van de Tempranillo druif. Ontdek de verscheidenheid aan smaken en stijlen uit de Rioja en de Ribera del Duero, waar Tempranillo de belangrijkste druif is. Geniet van de toegankelijkheid en rijkdom van Tempranillo wijnen, zowel puur als geblend, die perfect passen bij verschillende gerechten en gelegenheden.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!