Filteren

Tempranillo

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 336

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De Tempranillo druif komt oorspronkelijk uit de Rioja streek in Spanje. De Tempranillo heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur en weinig alcohol. Tempranillo wijnen kunnen lang bewaard worden zonder veel kleur te verliezen. Rond de 80% van de totale productie van de Tempranillo druif wordt verbouwd in Spanje!

Tempranillo wordt veel aangeplant in streken als Rioja, Ribera del Duero, Valdepeñas, Navarra, Costers del Segre en langs de Middellandse Zeekust.

De Tempranillo druiven rijpen vroeg en hier dankt hij dan ook zijn naam aan. Temprano betekent in het Spaans 'vroeg'. Ook in Portugal is Tempranillo te vinden en daarmee één van de weinige Spaanse rassen in Portugal. De Portugezen noemen de Tempranillo druif tinta roriz of aragonez. Buiten het Iberisch schiereiland is de druif te vinden in Argentinië , waar hij de naam Tempranilla draagt.

Hoe smaakt Tempranillo?

Wijnen gemaakt met de Tempranillo druif hebben over het algemeen een fruitige en zachte smaak. De meest voorkomende smaken zijn kersen, pruimen, tabak, vanille en ceder. De Tempranillo druif produceert wijnen met veel kleur en structuur die goed op hout kunnen rijpen.

De zuurgraad van een Tempranillo wijn is relatief laag, wat de toegankelijkheid ten goede komt. Tempranillo wordt zowel ongemengd als geblend op de markt gebracht. Bij Grandcruwijnen hebben we een enorm assortiment aan wijnen gemaakt van de Tempranillo druif. Grandcruwijnen heeft een zeer uitgebreid assortiment aan Spaanse Tempranillo wijnen uit de Rioja en de Ribera del Duero. Tempranillo is nu eenmaal de belangrijkste druif uit deze streken.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!