Bordeaux en Primeur wijnen vooruitbestellen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 97

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Bordeaux En primeur wijnen bestellen

U heeft bij ons de mogelijkheid om unieke en vaak zeer schaarste wijnen vooruit te bestellen (te pre-orderen). Het proces verloopt zoals bij een normale bestelling. U besteld middels de Pre-order knop gewoon de wijn en u ontvangt hiervan een bevestiging met een indicatie wanneer de wijnen beschikbaar komen. 

Zodra de wijnen beschikbaar komen ontvangt u een bericht waarna we de wijnen versturen of bij ons komt ophalen - afhankelijk van wat u heeft gekozen in uw bestelling. Belangrijk om te vermelden dat wij geen deelleveringen doen dus we versturen in principe pas wanneer alles voorradig is van de bestelling.

De EN-PRIMEUR wijnen zijn ook altijd een beperkte periode in de aanbieding zodat deze in voorkoop zeer attractief gekocht kunnen worden. Wanneer we dichter komen op de daadwerkelijke levering zal deze promotie automatisch overgaan in de reguliere prijs.

Wat betekent Bordeaux en Primeur?

In Bordeaux, een 'vente en primeur' betekent de verkoop van een grand cru classé wijn voordat het eindproduct klaar is. In vele gevallen is dit stukken goedkoper dan wanneer de wijn eenmaal beschikbaar is in ons magazijn.

Hoelang moet je wachten op een en primeur wijn?

In sommige gevallen betreffen het wijnen waar de nieuwe jaargangen al zeer binnenkort op locatie komen, maar dan krijgt u deze kans dit wat voordeliger bij te kopen. In andere gevallen betreft het de fameuze wijnhuizen die hun wijnen aan Grandcruwijnen en-primeur aanbieden en hiervoor kan het een paar maanden duren, tot maarliefst 2 jaar, dat deze beschikbaar komen. (bijv de high-end Bordeaux, Bourgogne, Napa Valley, High end Rioja en Toro en Italiaanse Supertuscans).

Wat Bordeaux uniek maakt is zijn manier van verkopen. De wijnen worden niet rechtstreeks door de Chateau’s zelf verhandeld maar via negiociants (tussenhandelaren). De producenten willen uiteraard elk jaar optimale kwaliteit bieden, iets dat veel kosten met zich mee brengt. Om een bepaalde financiële zekerheid te bieden is een voorverkoop van de wijnen in het leven geroepen. Grandcruwijnen is als officiële wijnhandelaar gerechtigd rechtstreeks te kunnen inkopen bij Place du Bordeaux en hiermee heeft u ook zekerheid dat de wijnen dus rechtstreeks bij de Chateau's.vandaan komen. Dit is zeer belangrijk want momenteel wordt er (zeer) veel gerommeld (veel nep, wijnen gaan van de ene container en vrachtwagen naar de andere in bar-slechte omstandigheden, etc) dus pas zeer op en koop alleen bij een betrouwbare handelaar.

Soms wel 2 jaar voordat de wijn op de markt komt, wordt deze al verkocht tijdens de En Primeur periode. Tijdens deze periode komt een gedeelte van de flessen, niet fysiek, maar op papier op de markt om verhandeld te gaan worden. Het sap dat op dat moment nog in de vaten ligt te rijpen, wordt dan geproefd door geïnteresseerden uit de gehele wereld. De kwaliteit van het oogstjaar die dan wordt vastgesteld door alle critici, tezamen met de status van het chateau en de prijs welke andere chateau’s hanteren, vormt dan de leidraad voor de prijs die de flessen zullen gaan kosten. Het interessante is echter dat de prijs dan zo’n 15 tot 30 procent lager ligt dan de marktwaarde op het moment dat de wijn op de markt komt. Het vroegtijdig kopen kan dus een zeer leuke beleggingsvorm zijn. Zeker gezien de huidige rentestand die u bij banken krijgt.

Hoelang kan je een Bordeaux en primeur bewaren?

Het mooie van Bordeauxwijnen is dat ze veelal een zeer lang bewaarpotentieel hebben. Goede wijnen kunnen wel 30 a 50 jaar ouderen met uitzonderingen die nog daar nog ver overheen gaan. Hoe langer de flessen na aankomst in Nederland bewaard blijven, hoe schaarser de wijn wordt, waardoor de waarde vaak automatisch meegroeit.

Inmiddels is het zo dat naast de grote Bordeaux huizen de grote Italiaanse huizen (Ornellaia met Masseto, Antinori met Solaia als ook Napa Valley's met Opus one en Insignia en Zuid Amerika met o.a. Catena Zapata en Sena hun wijnen verkopen via de Negiocants. Groot voordeel van dit t.o.v. de Bordeaux Primeurs is dat dit vrij kort voorafgaande aan het beschikbaar komen gebeurt met als belangrijke doel om de schaarste beter te managen en ook de kanalen goed te bedienen (verdeling horeca & retail). Dus een Masseto kan en primeur in september beschikbaar komen met levering eind oktober van hetzelfde jaar. Juist in die voorverkoop-maand(en) kan het prijstechnisch zeer interessant zijn om deze topper(s) aan te kopen en u hoeft dan niet lang te wachten.