2021 Rubinelli Vajol Valpolicella Classico Superiore

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Appellatie | Valpolicella Classico (Superiore) |
Wijnhuis | Rubinelli Vajol |
Jaar | 2021 |
Druif | , , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2024 - 2032 |
- Koop 3 voor 20,95 17,31 en bespaar 9%
- Koop 6 voor 19,95 16,49 en bespaar 13%
Op voorraad
59 items beschikbaar
Omschrijving
Rubinelli Vajol is de nieuwe superster. De wijn zijn authentiek en niet zo gezoet als men te vaak poogt te doen in de Valpolicella. James suckling schrijft in zijn report over de Valpolicella: "Rubinelli Vajol Valpolicella Classico Superiore 2019, which comes from a producer that is arguably the new superstar of the style." en van WineMag 2023, krijgt Rubinelli Vajol de maximale recognition namelijk: Italian Winery of the year 2023
De Valpolicella Classico van Rubinelli Vajol komt van de typische druivenrassen voor een Valpolicella Superiore namelijk: 50% Corvina, 25% Corvinone, 15% Rondinella, 5% Molinara en 5% Oseleta. De Grand Cru wijngaarden van Rubinelli liggen in het gebied de Vajol en behoort tot de mooiste gedeelte in de Veneto. In de Vajol heeft het wijnhuis een unieke positie want alle wijngaarden liggen rondom het wijnhuis (dit in tegenstelling tot vele andere (lees de meeste) die plots hebben in het gehele gebied en de commerciële amarone wijnhuizen hebben vaak geen eigen wijngaarden en kopen het merendeel op.
Alle druiven komen uitsluitend uit de velden rond Corte Sant'Anna, dit geeft een bijzondere uniekheid aan de wijn en maakt het onmiskenbaar: wijn die op tufsteen is geboren. Ooit was dit gebied de zee - stel je een zonnige baai voor. De bodem bestaat uit mergel gevormd tussen het mesozoïcum tijdperk (150 miljoen jaar geleden) en het tertiaire tijdperk (60 miljoen jaar geleden) gevolgd door de oorsprong van het Alpen gebergte. De grond is zeer kalkrijk, ideaal voor het modereren van de natuurlijke groeikracht van de wijnstokken. Kalksteen heeft ook sponsachtige eigenschappen: de capaciteit om voor lange periodes water vast te houden alleen door te laten wanneer de planten het nodig hebben. Dit houdt de druiven altijd goed gehydrateerd. De grond is dun maar rijk aan organische stoffen waardoor de wijnstokken in perfecte voedingsbalans kunnen leven. Deze harmonie is terug te vinden in de kwaliteit van de wijnen die altijd elegant zijn en een volledige expressie zijn, zowel in hun aroma als in de mond, van hun rijke polyfenolische veelheid. Rubinelli Vajol wijnen worden in de grond geboren nog voordat ze de wijnkelder bereiken; het zijn geschenken van de natuur en van de formatie van landstructuren in de Conca del Vajol.
Deze Valpolicella Superiore wordt ook wel een mini-amarone genoemd. De druiven worden begin november geperst na meer dan een maand in manden te hebben gedroogd. De fermentatie en maceratie van plaats gedurende 15-20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur waarna de Superiore in alle rust mag rijpen gedurende 24-36 maanden in eiken vaten. Dit is een zeer fraaie Valpolicella Superiore met een geweldige frisheid die de wijnen van Rubinelli typeert (PH: 5.55). Dus geen overzoete zwaar alcoholische wijnen zoals zo vaak het geval is maar een fraaie wijn met 13.5% alcohol. De Rubinelli Valpolicella Superiore heeft een mooie robijnrode kleur. In de neus valt allereerst de mooie balans op met het zoet fruit en de kruiden. We ruiken zwarte kersen, rode vruchten, chocola, rozijnen en een vleugje peper. Dit is zeker een Valpolicella met veel karakter, elegantie en italiaanse verfijndheid. Het harmonieuze boeket, de frisse en droge smaak maken deze wijn een perfecte metgezel tijdens de hele maaltijd en is een uitstekende begeleider bij geroosterd vlees, bij een Risotto funghi of wij een Pizza.
In de TOP 100 WINES OF ITALY van James Suckling: My favorite Valpos include the Tedeschi Valpolicella Lucchine 2022, the Bertani Valpolicella Classico Le Miniere di Novare Bertani Cru 2021 and, above all, the Rubinelli Vajol Valpolicella Classico Superiore which comes from a producer that is arguably the new superstar of the style. All are examples of bright, transparent wines that will light up any table by virtue of their freshness and transparency.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
-
Pasta met paddenstoelen en Parmezaan
De aardse tonen van gebakken paddenstoelen (zoals kastanjechampignons of oesterzwammen) sluiten goed aan bij de kruidige en licht florale tonen van deze Valpolicella. De Parmezaanse kaas geeft extra hartigheid, wat de wijn mooi in balans houdt. -
Gegrilde worstjes met rozemarijn en knoflook
De kruidige smaak van Italiaanse worstjes versterkt de kruidigheid en het frisse karakter van de wijn. De licht rokerige grillsmaak zorgt voor een aangename aanvulling op het zachte tanninegehalte. -
Lasagne met rundergehakt en bechamelsaus
De structuur van deze Valpolicella ondersteunt rijkere gerechten zoals lasagne, waarbij het lichte fruitige karakter zorgt voor balans bij de romige bechamel en het volle gehaktmengsel. -
Kip uit de oven met geroosterde groenten
Een eenvoudig gerecht waarbij de frisse zuren in de wijn mooi samengaan met de gekarameliseerde smaken van geroosterde paprika, courgette en ui. De sappigheid van kip past goed bij de elegante body van de wijn. -
Ravioli gevuld met pompoen en salie-botersaus
De lichtzoete vulling en de boterige saus zorgen voor een fluwelige textuur die contrasteert met de frisse zuren van de wijn. De salie brengt een aromatische kruidigheid die mooi aansluit bij het profiel van de Valpolicella. -
Hertenrugfilet met een saus van blauwe bessen en rode wijn
De subtiele wildsmaak van het hertenvlees krijgt extra diepte door de bessensaus, die echoot met het rode fruit en de structuur van de wijn. Dit is een verrassende, elegante combinatie voor een bijzonder diner.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Appellatie | Valpolicella Classico (Superiore) |
Wijnhuis | Rubinelli Vajol |
Druif | Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella, Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 91 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Licht, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Professionele Recensies
James Suckling
Score
91
Avg Price (ex-tax)
$ 23
Rubinelli Vajol Valpolicella Classico Superiore 2021
Thursday, Feb 27, 2025
Color
Red
Country
Italy
Region
Veneto
Vintage
2021
A spicy, peppery wine with aromas of fresh fruit such as red currants and pomegranates. Light-bodied, it shows easy-drinking style and bitter citrus flavors, yet it’s enjoyable and polished.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2024 - 2028
From: Veneto: A Constant State of Evolution (Feb 2024)
The 2020 Valpolicella Classico Superiore entices with a lovely burst of wild strawberries, violet pastille and hints of cracked chalk. This is silky and refined, with cooling acidity and polished red and blue fruits that settle in under an air of rosy inner florals. The 2020 keeps the energy high, finishing long and classically dry while maintaining fantastic freshness. I would welcome this beautifully balanced Valpolicella at my dinner table any night of the week.
- By Eric Guido on December 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Rubinelli Vajol is de nieuwe superster. De wijn zijn authentiek en niet zo gezoet als men te vaak poogt te doen in de Valpolicella. James suckling schrijft in zijn report over de Valpolicella: "Rubinelli Vajol Valpolicella Classico Superiore 2019, which comes from a producer that is arguably the new superstar of the style." en van WineMag 2023, krijgt Rubinelli Vajol de maximale recognition namelijk: Italian Winery of the year 2023
De Valpolicella Classico van Rubinelli Vajol komt van de typische druivenrassen voor een Valpolicella Superiore namelijk: 50% Corvina, 25% Corvinone, 15% Rondinella, 5% Molinara en 5% Oseleta. De Grand Cru wijngaarden van Rubinelli liggen in het gebied de Vajol en behoort tot de mooiste gedeelte in de Veneto. In de Vajol heeft het wijnhuis een unieke positie want alle wijngaarden liggen rondom het wijnhuis (dit in tegenstelling tot vele andere (lees de meeste) die plots hebben in het gehele gebied en de commerciële amarone wijnhuizen hebben vaak geen eigen wijngaarden en kopen het merendeel op.
Alle druiven komen uitsluitend uit de velden rond Corte Sant'Anna, dit geeft een bijzondere uniekheid aan de wijn en maakt het onmiskenbaar: wijn die op tufsteen is geboren. Ooit was dit gebied de zee - stel je een zonnige baai voor. De bodem bestaat uit mergel gevormd tussen het mesozoïcum tijdperk (150 miljoen jaar geleden) en het tertiaire tijdperk (60 miljoen jaar geleden) gevolgd door de oorsprong van het Alpen gebergte. De grond is zeer kalkrijk, ideaal voor het modereren van de natuurlijke groeikracht van de wijnstokken. Kalksteen heeft ook sponsachtige eigenschappen: de capaciteit om voor lange periodes water vast te houden alleen door te laten wanneer de planten het nodig hebben. Dit houdt de druiven altijd goed gehydrateerd. De grond is dun maar rijk aan organische stoffen waardoor de wijnstokken in perfecte voedingsbalans kunnen leven. Deze harmonie is terug te vinden in de kwaliteit van de wijnen die altijd elegant zijn en een volledige expressie zijn, zowel in hun aroma als in de mond, van hun rijke polyfenolische veelheid. Rubinelli Vajol wijnen worden in de grond geboren nog voordat ze de wijnkelder bereiken; het zijn geschenken van de natuur en van de formatie van landstructuren in de Conca del Vajol.
Deze Valpolicella Superiore wordt ook wel een mini-amarone genoemd. De druiven worden begin november geperst na meer dan een maand in manden te hebben gedroogd. De fermentatie en maceratie van plaats gedurende 15-20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur waarna de Superiore in alle rust mag rijpen gedurende 24-36 maanden in eiken vaten. Dit is een zeer fraaie Valpolicella Superiore met een geweldige frisheid die de wijnen van Rubinelli typeert (PH: 5.55). Dus geen overzoete zwaar alcoholische wijnen zoals zo vaak het geval is maar een fraaie wijn met 13.5% alcohol. De Rubinelli Valpolicella Superiore heeft een mooie robijnrode kleur. In de neus valt allereerst de mooie balans op met het zoet fruit en de kruiden. We ruiken zwarte kersen, rode vruchten, chocola, rozijnen en een vleugje peper. Dit is zeker een Valpolicella met veel karakter, elegantie en italiaanse verfijndheid. Het harmonieuze boeket, de frisse en droge smaak maken deze wijn een perfecte metgezel tijdens de hele maaltijd en is een uitstekende begeleider bij geroosterd vlees, bij een Risotto funghi of wij een Pizza.
In de TOP 100 WINES OF ITALY van James Suckling: My favorite Valpos include the Tedeschi Valpolicella Lucchine 2022, the Bertani Valpolicella Classico Le Miniere di Novare Bertani Cru 2021 and, above all, the Rubinelli Vajol Valpolicella Classico Superiore which comes from a producer that is arguably the new superstar of the style. All are examples of bright, transparent wines that will light up any table by virtue of their freshness and transparency.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
-
Pasta met paddenstoelen en Parmezaan
De aardse tonen van gebakken paddenstoelen (zoals kastanjechampignons of oesterzwammen) sluiten goed aan bij de kruidige en licht florale tonen van deze Valpolicella. De Parmezaanse kaas geeft extra hartigheid, wat de wijn mooi in balans houdt. -
Gegrilde worstjes met rozemarijn en knoflook
De kruidige smaak van Italiaanse worstjes versterkt de kruidigheid en het frisse karakter van de wijn. De licht rokerige grillsmaak zorgt voor een aangename aanvulling op het zachte tanninegehalte. -
Lasagne met rundergehakt en bechamelsaus
De structuur van deze Valpolicella ondersteunt rijkere gerechten zoals lasagne, waarbij het lichte fruitige karakter zorgt voor balans bij de romige bechamel en het volle gehaktmengsel. -
Kip uit de oven met geroosterde groenten
Een eenvoudig gerecht waarbij de frisse zuren in de wijn mooi samengaan met de gekarameliseerde smaken van geroosterde paprika, courgette en ui. De sappigheid van kip past goed bij de elegante body van de wijn. -
Ravioli gevuld met pompoen en salie-botersaus
De lichtzoete vulling en de boterige saus zorgen voor een fluwelige textuur die contrasteert met de frisse zuren van de wijn. De salie brengt een aromatische kruidigheid die mooi aansluit bij het profiel van de Valpolicella. -
Hertenrugfilet met een saus van blauwe bessen en rode wijn
De subtiele wildsmaak van het hertenvlees krijgt extra diepte door de bessensaus, die echoot met het rode fruit en de structuur van de wijn. Dit is een verrassende, elegante combinatie voor een bijzonder diner.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Appellatie | Valpolicella Classico (Superiore) |
Wijnhuis | Rubinelli Vajol |
Druif | Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella, Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 91 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Licht, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
James Suckling
Score
91
Avg Price (ex-tax)
$ 23
Rubinelli Vajol Valpolicella Classico Superiore 2021
Thursday, Feb 27, 2025
Color
Red
Country
Italy
Region
Veneto
Vintage
2021
A spicy, peppery wine with aromas of fresh fruit such as red currants and pomegranates. Light-bodied, it shows easy-drinking style and bitter citrus flavors, yet it’s enjoyable and polished.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2024 - 2028
From: Veneto: A Constant State of Evolution (Feb 2024)
The 2020 Valpolicella Classico Superiore entices with a lovely burst of wild strawberries, violet pastille and hints of cracked chalk. This is silky and refined, with cooling acidity and polished red and blue fruits that settle in under an air of rosy inner florals. The 2020 keeps the energy high, finishing long and classically dry while maintaining fantastic freshness. I would welcome this beautifully balanced Valpolicella at my dinner table any night of the week.
- By Eric Guido on December 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen