Pasta & Risotto
Nu exclusief verkrijgbaar bij Grandcruwijnen - De Risotto en Pasta's van de Michelin sterren restaurants en dan ook de sterren-restaurants in Italiƫ. Op zoek naar inspiratie voor welke wijn bij welk gerecht? Bekijk onze smart-sommelier!
De risotto komt uit de Riserva San Massimo is een...
Nu exclusief verkrijgbaar bij Grandcruwijnen - De Risotto en Pasta's van de Michelin sterren restaurants en dan ook de sterren-restaurants in Italiƫ. Op zoek naar inspiratie voor welke wijn bij welk gerecht? Bekijk onze smart-sommelier!
De risotto komt uit de Riserva San Massimo is een natuurreservaat dat zich uitstrekt over een oppervlakte van meer dan 800 hectare en is een uniek en zeldzaam gebied in de Lombardische Ticino-vallei. Akkers, heidevelden, een onvervuild authentiek (oer)bos vol met vennen gevoed door Appenijns gletcher water en paden met inheemse fruitbomen zorgen voor de indrukwekkende afwisseling die dit unieke landschap te bieden heeft. Het is de bakermat van een biodiversiteit waarin ook de wilde fauna zijn ideale leefgebied heeft gevonden. Dankzij de verscheidenheid van het ecosysteem dat het herbergt, werd het natuurreservaat in 2004 een gebied van communautair belang (SIC) en werd het vervolgens uitgeroepen tot speciale beschermingszone (ZPS). De Riserva San Massimo vertegenwoordigt een uiterst belangrijk ecologisch gebied binnen het Ticino-park: het maakt deel uit van het natuurlijke gebied waarin de continuĆÆteit tussen verschillende habitats de genetische uitwisseling tussen de plantensoorten en de migratie van de fauna bevordert en dus het behoud van de biodiversiteit. Vanuit dit concept wordt de Risotto rijst van Riserva San Massimo geproduceerd. Een Carnaroli Autentico van de hoogste kwaliteit, uitsluitend gekweekt in het natuurgebied van de beste, 100% Carnaroli gecertificeerde zaden. De rijst heeft het blauwe label van Parco Ticino ā Produzione Controllata, dat producenten identificeert die milieuvriendelijke landbouwtechnieken gebruiken.
De Pasta's die voeren zijn Monograno Felicetti en betere pasta's gaat u niet niet snel vinden en kans is heel groot dat als u in de betere (Otaliaanse) restaurants een paste gerecht heeft gegeten dat deze van Monograno is. De Monograno Felicetti zijn pasta van de hoogste kwaliteit, gemaakt met 's werelds meest uitzonderlijke granen: Matt, Khorosan Kamut, Farro en Cappelli. De Meester Pasta-Makers transformeren vakkundig deze gewaardeerde graansoorten in kunst, vol emotie met een harmonie van geuren en smaken. Gelegen op 1000 meter waar alleen he zuiverste bergwater en de zuiverste lucht van de Dolomieten een enorm verschil maken. Puur natuur en Zuiver. Dit zijn de pasta's waar de top italiaanse restaurant gebruik van maken en is onvergelijkbaar met de industrieel massa geproduceerde supermarkt soorten. De toplijn van Monograno Felicetti is de Grandcru onder Pasta en daarom voeren wij ook deze geweldige pasta-soorten.
Water is het geheim
We willen het puur en onbesmet houden, net zoals het naar de oppervlakte gutst; daarom stroomt het water dat we gebruiken rechtstreeks vanuit onze exclusieve bron naar de pastafabriek. Verwend door de rotsen die het langs zijn loop omarmen, is het water nog steeds kristalhelder en fris wanneer het de tarwe ontmoet. Ze worden geduldig gemengd tot een deeg dat het volle karakter en de ziel van de ingrediƫnten behoudt. Van water naar water: in de keuken zal pasta uiteindelijk hitte tegenkomen en zijn laatste metamorfose voltooien. Al dente en gecombineerd met duizend-en-een verschillende sauzen: perfect voor alle trekjes of trekjes.
De zuiverste lucht
De bronzen matrijzen zien eruit als mechanische sieraden; ze vormen en snijden de pasta in verschillende vormen. Nu kan het deeg de lucht oproepen die het in kostbare goudklompjes zal veranderen. De droogfase omvat de meest ongrijpbare, maar essentiƫle hulpbron: de ongerepte, onvervuilde lucht van de Dolomieten, een onschatbare bondgenoot die door rotsen, bossen en gletsjers stroomt en de essentie van de berg vastlegt voordat hij ons bereikt. De geur van de pasta die wordt gekookt in een dampende pan met kokend water, vat dit alles beter samen dan duizend woorden.