Filteren

Duitsland

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 217

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Duitsland is één van de grotere wijn producerende landen in Europa. Dit ondanks de noordelijke ligging die het land heeft. Duitsland exporteert ongeveer 20% van alle geproduceerde wijnen naar het buitenland. De meeste wijnbouwgebieden die kwaliteitswijnen produceren liggen in het westen en het zuidwesten van het land. De tafel- en landwijnen worden juist meer in het noorden geproduceerd. Duitsland heeft in totaal ongeveer 102.000 hectare wijn en produceert per jaar ongeveer 9,3 miljoen hectoliter. Hiervan is ongeveer 65% wit en 35% rode wijn.

De wijngaarden in Duitsland staan er bekend om dat ze gelegen zijn op een helling. Hierdoor zijn ze minder vatbaar voor nachtvorst en kan de zon er overdag beter op schijnen. Leisteen oftewel Schiefer is de meest voorkomende ondergrond en dit is ook meteen de beste ondergrond voor een Riesling wijn. Wijnhuizen zoals Weingut van Volxem, Schiefman en Von Winning behoren tot de top onder de Rieslings en deze hebben wij ook in ons assortiment.

Eén van de beste wijngaarden van Duitsland en zelfs van Europa is de wijnstreek Baden. Dit komt door de goede bodem en door het milde klimaat. De hoogste kwaliteitswijnen komen hier dan ook vandaan. Enkele voorbeelden van wijnen die in dit gebied geproduceerd worden zijn de Pinot Noir, de welbekende Riesling en daarnaast, een specialiteit uit dit gebied, de Chasselas. Baden heeft niet alleen één van de beste wijngaarden, maar is ook het op 2 na grootste wijn producerende gebied van Duitsland. Op de eerste plaats staat wijnstreek Rheinhessen. Deze wijnstreek heeft een oppervlakte van maar liefst 26.300 hectare en twee derde van deze oppervlakte wordt gebruikt voor het produceren van witte wijnen. De Riesling die hier geproduceerd wordt is een succes en bekend over de hele wereld. Ook de rode wijn is hier erg goed vertegenwoordigd, de Pinot Noir, oftewel de Spátburgunder is één van de allerbeste rode wijnen uit dit gebied. Naast deze grote wijnstreken kent iedereen natuurlijk ook de Moezel. Hier wordt voor 90% witte wijnen geproduceerd, waarvan Elbling één van de specialiteiten is. De 10% rode wijnen die hier gemaakt worden zijn de Regend, de Dornfelder en wederom de Pinot Noir. Al met al worden er dus erg veel uitstekende kwaliteitswijnen geproduceerd in Duitsland en is het dan ook zeer aan te raden deze eens te proberen.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!