Filteren

USA

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 245

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Californische wijn of Amerikaanse wijn? In bijna alle staten van de Verenigde Staten wordt wel enige vorm van wijnbouw bedreven. Het zwaartepunt ligt echter bij Californische wijnen, die 90% van de productie voor hun rekening nemen.

Hierna volgen Washington State en Oregon, die samen de Pacific Northwest vormen. Hoewel de wijnbouw hier minder historie heeft dan Californië, is het kwaliteitsniveau er bij vlagen erg goed. Californië wordt ook wel de ‘Sunshine State’ genoemd, vanwege het zonnige en warme klimaat. De meeste wijnbouwgebieden liggen daarom op korte afstand van de kust, omdat ze daar kunnen profiteren van de verkoelende invloed van de Stille Oceaan. Hoe verder je landinwaarts komt, hoe hoger de temperaturen zijn. Dit heeft grote gevolgen voor de rijping van de druiven en de kwaliteit van de Californische wijnen.

Binnen de Californische wijngebieden zijn grote verschillen, zowel door de invloed van de oceaan als ten gevolge van de ligging. Hoewel ze aan elkaar grenzen, zijn er tussen Washington State en Oregon grote onderlinge klimaatverschillen. Washington State ligt grotendeels achter het hoge kustgebergte en heeft een droog woestijnklimaat, overdag warm maar met koude nachten. Oregon ligt grotendeels voor hetzelfde kustgebergte en is juist relatief koel en vochtig. Zo zijn er grote verschillen in de Amerikaanse wijnen. Bij Grandcruwijnen voeren we de tophuizen vanuit diverse gebieden met als nadruk de californische wijnen. Wijnhuizen zoals Inglewood, Ridge, Phelps en Coppola behoren tot de top uit Amerika.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!