2021 Cloud Break Zinfandel Barrel Reserve
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2024 - 2030 |
Beschikbaar per | 17 sep. 2024 |
- Koop 6 voor 12,45 10,29 en bespaar 7%
Omschrijving
Cloud Break Zinfandel is een krachtige en mooie geconcentreerde volrijpe wijn. De aroma's die domineren zijn deze van rijpe bramen, zwarte kersen en pruimen. In de smaak ontwikkelt zich een aangename frisheid en finesse met zoetsappige tonen van rood en zwart fruit. Deze volle rode wijn is prima inzetbaar bij diverse gerechten.
Cloud Break is afkomstig uit de bakermat van de Amerikaanse wijncultuur: Californië. Het fruit komt van de eigen wijngaarden van O’Neill Vintners and Distillers en van druiventelers waarmee langdurige contracten zijn afgesloten. Onder leiding van wijnmaker Mark Rasmussen ligt de nadruk bij de wijnen van Cloud Break op structuur, fruitaroma’s en gebruik van eikenhout zonder overheersend te zijn. Californië is uitgegroeid tot een volwaardig wijnland, waar 90% van de Amerikaanse wijn geproduceerd wordt. De wijngebieden in Californië spreiden zich uit over de hele staat, van San Diego in het zuiden tot Mendocino in het noorden. Nieuwe vinificatietechnieken worden op grote schaal toegepast. Toch doet dit zeker geen afbreuk aan de kwaliteit van de wijn. Het niveau van de Californische wijn is zeer constant en zeer hoog van kwaliteit. Zinfandel is de trotse druif voor de rode wijnen uit Californië. De druif wordt voornamelijk gebruikt voor het produceren van een breed scala aan kwaliteitswijnen. Zinfandel staat aangeplant in zowel de warmere streken van Californië alsook in koelere regionen. Wist u trouwens dat de Italianen deze druif de Primitivo noemen.
Specificaties
Beschikbaar per | 17 sep. 2024 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | USA |
Regio | Californie |
Wijnhuis | Cloud Break |
Druif | Zinfandel |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Wijnhuis
Cloud Break vindt zijn oorsprong in Californië, het centrum van de Amerikaanse wijncultuur. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd, afkomstig van zowel de eigen wijngaarden van O’Neill Vintners and Distillers, als van betrouwbare druiventelers met wie langdurige overeenkomsten zijn gesloten. Onder de bekwame leiding van wijnmaker Mark Rasmussen worden de Cloud Break wijnen gekenmerkt door een perfecte balans tussen structuur, fruitige aroma's en het subtiele gebruik van eikenhout.
Meer informatie over de wijnen
De Cloud Break Chardonnay heeft rijke fruitaroma’s van pompelmoes en rijp tropisch fruit. Op de achtergrond wat tonen van vanille, caramel en een vleugje eik. In de mond een soepele en rijke smaak met passievruchten, fijne frisse elementen van citrusfruit zonder harde zuren. Heel apart en verleidelijk lekker. Dit is een buitengewoon elegante en zeer rijke witte wijn met een verkwikkend fris en aantrekkelijk karakter. De wijn heeft een lekkere butterscotch maar wel lekker in balans en niet te overdadig.
Cloud Break Zinfandel is een krachtige en mooie geconcentreerde volrijpe wijn. De aroma's die domineren zijn deze van rijpe bramen, zwarte kersen en pruimen. In de smaak ontwikkelt zich een aangename frisheid en finesse met zoetsappige tonen van rood en zwart fruit. Deze volle rode wijn is prima inzetbaar bij diverse gerechten.
Een van de opvallende kenmerken van Cloud Break wijnen is de nadruk op balans. De wijnmaker van het merk, Mark Rasmussen, legt de focus op het bereiken van harmonie tussen de structuur van de wijn, de fruitige aroma's en het subtiele gebruik van eikenhout. Hierdoor ontstaan wijnen die rijk en complex zijn, maar niet worden overheerst door het hout.