Filteren

Chardonnay

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 622

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Chardonnay wijn: wie kent ze niet? De Chardonnay is een van de bekendste druiven van de hele wereld en mag met recht een internationaal druivenras heten.

Chardonnay komt hoogstwaarschijnlijk uit – jawel – het dorpje Chardonnay, in Frankrijk, waar de druif is ontstaan uit vier ondersoorten: een middeleeuws doorsneedruifje, de Franche-Comté, de gouais blanc en pinot noir. Chardonnay wijnen en druiven zijn altijd wit. De beste chardonnay wijnen komen uit Bourgogne en Champagne, maar aangezien de chardonnay druif zich uitstekend weet aan te passen aan nieuwe omgevingen, kan een goede chardonnay wijn ook zijn oorsprong elders vinden. Zo kunt u ook chardonnay wijn uit Spanje, Bulgarije, China, Australië en Roemenië drinken, om maar even wat voorbeelden te noemen.

Hoe smaakt een chardonnay wijn?

Dat hangt van de uiteindelijke combinatie van druiven af, maar over de smaak van een chardonnay uit een bepaalde regio bestaat zeker overeenstemming. De chardonnays uit Bourgogne bevatten aroma's van brioche, verse boter, hazelnoten en gegrild brood. Chardonnays uit warmere contreien bevatten juist meer aroma's van citrusvruchten, ananas en tropisch fruit. Een chardonnay wijn, mits volgens de juiste methode geproduceerd, kan zeker bewaard worden, maar een chardonnay wijn die op grotere schaal is geproduceerd, komt het beste tot zijn recht wanneer u die niet te lang laat liggen. Chardonnay wijnen doen het bijzonder goed op een zomers terras met een visje, als het even kan van de grill. Magere vis is een goede optie, maar vette vis, zoals zalm, werkt dankzij zijn inherente stevigheid ook uitstekend.

Over de Chardonnay Druif

Een van de opvallendste eigenschappen van de Chardonnay druif is zijn vermogen om te gedijen in verschillende klimaten en bodemsoorten. Van de koelere regio's van Champagne tot de warmere streken van Californië, de Chardonnay gedijt vrijwel overal. Dit heeft bijgedragen aan zijn wereldwijde verspreiding en populariteit.

De Chardonnay druif heeft een grote invloed op wijnstijlen. De keuze van vinificatiemethoden en rijpingstechnieken kunnen leiden tot een breed scala aan smaakprofielen. Van frisse, citrusachtige tonen tot complexe, boterige aroma's, de Chardonnay biedt een scala aan mogelijkheden voor wijnmakers om hun stempel te drukken op de uiteindelijke wijn.

Naast de Bourgogne, waar de druif zijn oorsprong vindt, zijn er tal van andere regio's wereldwijd die bekend staan om hun uitstekende Chardonnay wijnen. Denk hierbij aan Napa Valley in Californië, de Yarra Valley in Australië en de Casablanca Vallei in Chili.

De Chardonnay druif is een ware parel in de wereld van de wijnbouw. Zijn aanpasbaarheid en invloed op wijnstijlen maken het een favoriet onder wijnmakers en wijnliefhebbers over de hele wereld. Of je nu geniet van een verfrissende, minerale Chablis of een rijke, boterige Californische Chardonnay, deze druif blijft zichzelf steeds opnieuw uitvinden en verrassen.

Geniet van heerlijke chardonnay wijnen van Grandcruwijnen

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!