2024 Domaine Astruc Chardonnay Réserve Sud de France

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Pays d’Oc |
Wijnhuis | |
Jaar | 2024 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2025 - 2029 |
- Koop 3 voor 10,45 8,64 en bespaar 9%
- Koop 6 voor 9,95 8,22 en bespaar 13%
Op voorraad
200 items beschikbaar
Omschrijving
Jean Astruc, koetsier te Limoux, heeft een droom: een eigen wijndomein. De droom wordt werkelijkheid in 1862, met het verwerven van 12 hectare wijngaard in Malras. Zijn zoon Jean Astruc heeft hetzelfde ideaal en blijft ondanks de crisis en zijn vertrek naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog, land verwerven. In de jaren vijftig erft diens zoon Pierre het Domaine Astruc. Het omvat dan meer dan 30 hectare wijngaard en de middelen om het te exploiteren. In 1977, na zijn studie te hebben afgerond, komt de zoon van Pierre, Jacques Astruc, terug naar Malras om samen met zijn vader verder te bouwen aan het Domaine Astruc. Het Domaine Astruc is sinds die tijd blijven groeien en is uitgegeroeid tot een moderne winery. In 2003 komt Jean-Claude Mas in beeld: eigenaar en wijnmaker van Les Domaines Paul Mas, een succesvol en onafhankelijk familiebedrijf in Pezenas, eveneens in de Languedoc. Hij werkte al lange tijd samen met Astruc – de voornaamste bron van hun Vin de Pays-wijnen – en besloot het Domaine te kopen. De d'A reeks is de eerste vrucht van deze aankoop.
Domaines Paul Mas is opgericht in 1892. De huidige eigenaar is Jean-Claude Mas en deze is zonder twijfel de pionier op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers. Hubrecht Duijker noemt Jean-Claude Mas met recht een ‘wine wizard’ en bij Grandcruwijnen voeren wij als enige in Nederland ook de high end Grandcru's van Paul Mas.
De Astruc Chardonnay Reserve van Paul Mas is een 95% houtgerijpte Chardonnay met 5% Mauzac dus een wijn met dat beroemde botertje. De wijn is full-bodied, maar verrassend licht en levendig, rijk en met een opmerkelijke lengte. Na de pluk fermenteert de wijn langzaam in bij een lage temperatuur van 16°C met gedeeltelijke malolactische vergisting (60%) zodat de zuren behouden worden en de wijn niet wollig wordt zoals te vaak gebeurd met barrique chardonnays. De wijn mag rijpen op vaten van eikenhout, waarvan 1/3 nieuw en 2/3 2 jaar oud. De helft van deze vaten is Frans, de andere helft Amerikaans. In het glas heeft de Asstruc Chardonnay Reserve een lichte frisse goudgele kleur met in de neus intense tonen van bloemen, een beetje brioche en vanille en tonen van ananas, limoen en kweepeer.
Gold Medaille op de Chardonnay du Monde Deze Chardonnay heeft een ongekend goede prijs-kwaliteitverhouding en dit is wat alle wijnen van Paul Mas typeert. Niet voor niets is Paul Mas verkozen tot European Winery van 2020.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afreken pagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
WIJN-SPIJS SUGGESTIES:
-
Kipfilet met romige mosterdsaus en doperwten
De zachte zuren en lichte houttoets van de wijn combineren mooi met het romige karakter van de saus en de frisse groente. -
Pasta met gerookte zalm en citroenroom
De romige structuur van de wijn ondersteunt de zalm en citrusaroma’s, en zorgt voor een mooie balans in het geheel. -
Gegrilde courgette en paprika met feta en olijven
De ziltige en geroosterde smaken sluiten goed aan bij het rijpe fruit en de rondeur van de wijn. -
Salade met geroosterde perzik, geitenkaas en walnoten
Het rijpe fruit en de romige kaas versterken de fruitige en licht kruidige tonen in de Chardonnay. -
Gebakken zeebaars met beurre blanc en groene asperges
De romige saus en delicate vis worden prachtig in balans gehouden door de frisse zuren en lichte houtinvloed van de wijn. -
Risotto met kreeft, venkel en citroenschil
De volle, romige textuur van de risotto en de verfijnde smaken van kreeft sluiten naadloos aan bij de elegante, licht boterige stijl van de wijn.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc-Rousillon |
Appellatie | Pays d’Oc |
Wijnhuis | Domaine Astruc |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
Jean Astruc, koetsier te Limoux, heeft een droom: een eigen wijndomein. De droom wordt werkelijkheid in 1862, met het verwerven van 12 hectare wijngaard in Malras. Zijn zoon Jean Astruc heeft hetzelfde ideaal en blijft ondanks de crisis en zijn vertrek naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog, land verwerven. In de jaren vijftig erft diens zoon Pierre het Domaine Astruc. Het omvat dan meer dan 30 hectare wijngaard en de middelen om het te exploiteren. In 1977, na zijn studie te hebben afgerond, komt de zoon van Pierre, Jacques Astruc, terug naar Malras om samen met zijn vader verder te bouwen aan het Domaine Astruc.
Eigenschappen:
Het Domaine Astruc is sinds die tijd blijven groeien en is uitgegeroeid tot een moderne winery, die de druiven perst van ruim 400 hectare wijngaard, geoogst door zo'n honderd boeren. De jaarproductie bedraagt 21.000 hectoliter. In 2003 komt Jean-Claude Mas in beeld: eigenaar en wijnmaker van Les Domaines Paul Mas, een succesvol en onafhankelijk familiebedrijf in Pezenas, eveneens in de Languedoc. Hij werkte al lange tijd samen met Astruc – de voornaamste bron van hun Vin de Pays-wijnen – en besloot het Domaine te kopen. De d'A reeks is de eerste vrucht van deze aankoop.
Jean Astruc, koetsier te Limoux, heeft een droom: een eigen wijndomein. De droom wordt werkelijkheid in 1862, met het verwerven van 12 hectare wijngaard in Malras. Zijn zoon Jean Astruc heeft hetzelfde ideaal en blijft ondanks de crisis en zijn vertrek naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog, land verwerven. In de jaren vijftig erft diens zoon Pierre het Domaine Astruc. Het omvat dan meer dan 30 hectare wijngaard en de middelen om het te exploiteren. In 1977, na zijn studie te hebben afgerond, komt de zoon van Pierre, Jacques Astruc, terug naar Malras om samen met zijn vader verder te bouwen aan het Domaine Astruc. Het Domaine Astruc is sinds die tijd blijven groeien en is uitgegeroeid tot een moderne winery. In 2003 komt Jean-Claude Mas in beeld: eigenaar en wijnmaker van Les Domaines Paul Mas, een succesvol en onafhankelijk familiebedrijf in Pezenas, eveneens in de Languedoc. Hij werkte al lange tijd samen met Astruc – de voornaamste bron van hun Vin de Pays-wijnen – en besloot het Domaine te kopen. De d'A reeks is de eerste vrucht van deze aankoop.
Domaines Paul Mas is opgericht in 1892. De huidige eigenaar is Jean-Claude Mas en deze is zonder twijfel de pionier op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers. Hubrecht Duijker noemt Jean-Claude Mas met recht een ‘wine wizard’ en bij Grandcruwijnen voeren wij als enige in Nederland ook de high end Grandcru's van Paul Mas.
De Astruc Chardonnay Reserve van Paul Mas is een 95% houtgerijpte Chardonnay met 5% Mauzac dus een wijn met dat beroemde botertje. De wijn is full-bodied, maar verrassend licht en levendig, rijk en met een opmerkelijke lengte. Na de pluk fermenteert de wijn langzaam in bij een lage temperatuur van 16°C met gedeeltelijke malolactische vergisting (60%) zodat de zuren behouden worden en de wijn niet wollig wordt zoals te vaak gebeurd met barrique chardonnays. De wijn mag rijpen op vaten van eikenhout, waarvan 1/3 nieuw en 2/3 2 jaar oud. De helft van deze vaten is Frans, de andere helft Amerikaans. In het glas heeft de Asstruc Chardonnay Reserve een lichte frisse goudgele kleur met in de neus intense tonen van bloemen, een beetje brioche en vanille en tonen van ananas, limoen en kweepeer.
Gold Medaille op de Chardonnay du Monde Deze Chardonnay heeft een ongekend goede prijs-kwaliteitverhouding en dit is wat alle wijnen van Paul Mas typeert. Niet voor niets is Paul Mas verkozen tot European Winery van 2020.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afreken pagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
WIJN-SPIJS SUGGESTIES:
-
Kipfilet met romige mosterdsaus en doperwten
De zachte zuren en lichte houttoets van de wijn combineren mooi met het romige karakter van de saus en de frisse groente. -
Pasta met gerookte zalm en citroenroom
De romige structuur van de wijn ondersteunt de zalm en citrusaroma’s, en zorgt voor een mooie balans in het geheel. -
Gegrilde courgette en paprika met feta en olijven
De ziltige en geroosterde smaken sluiten goed aan bij het rijpe fruit en de rondeur van de wijn. -
Salade met geroosterde perzik, geitenkaas en walnoten
Het rijpe fruit en de romige kaas versterken de fruitige en licht kruidige tonen in de Chardonnay. -
Gebakken zeebaars met beurre blanc en groene asperges
De romige saus en delicate vis worden prachtig in balans gehouden door de frisse zuren en lichte houtinvloed van de wijn. -
Risotto met kreeft, venkel en citroenschil
De volle, romige textuur van de risotto en de verfijnde smaken van kreeft sluiten naadloos aan bij de elegante, licht boterige stijl van de wijn.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc-Rousillon |
Appellatie | Pays d’Oc |
Wijnhuis | Domaine Astruc |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Jean Astruc, koetsier te Limoux, heeft een droom: een eigen wijndomein. De droom wordt werkelijkheid in 1862, met het verwerven van 12 hectare wijngaard in Malras. Zijn zoon Jean Astruc heeft hetzelfde ideaal en blijft ondanks de crisis en zijn vertrek naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog, land verwerven. In de jaren vijftig erft diens zoon Pierre het Domaine Astruc. Het omvat dan meer dan 30 hectare wijngaard en de middelen om het te exploiteren. In 1977, na zijn studie te hebben afgerond, komt de zoon van Pierre, Jacques Astruc, terug naar Malras om samen met zijn vader verder te bouwen aan het Domaine Astruc.
Eigenschappen:
Het Domaine Astruc is sinds die tijd blijven groeien en is uitgegeroeid tot een moderne winery, die de druiven perst van ruim 400 hectare wijngaard, geoogst door zo'n honderd boeren. De jaarproductie bedraagt 21.000 hectoliter. In 2003 komt Jean-Claude Mas in beeld: eigenaar en wijnmaker van Les Domaines Paul Mas, een succesvol en onafhankelijk familiebedrijf in Pezenas, eveneens in de Languedoc. Hij werkte al lange tijd samen met Astruc – de voornaamste bron van hun Vin de Pays-wijnen – en besloot het Domaine te kopen. De d'A reeks is de eerste vrucht van deze aankoop.