Sophienwald

Sophienwald

Het hoofdkantoor van Sophienwald® ligt in Nagelberg (Oostenrijk), waar sinds 1725 glas van wereldfaam geproduceerd wordt. Tijdens de hoogtijdagen werkten er duizenden mensen in de glasindustrie en werden de meest extravagante glasvormen geproduceerd. De glaskunst was veelgevraagd in Europa en de naam Sophienwald stond voor de hoogste kwaliteit.  Aan deze eeuwenoude traditie heeft men in 2014 een nieuw hoofdstuk toegevoegd door onder de merknaam Sophienwald®  de beste wijnglazen ter wereld te produceren. Vergelijkbaar met de Zalto en Zieher

Het uitgangspunt was om met zo min mogelijk soorten glazen een zo breed mogelijk scala wijnen optimaal tot recht te doen komen dus niet voor iedere druif een ander glas maar om juist door de diepgaande kennis van geur- en smaakontwikkeling te combineren met de fijnste ambachtelijke glasblaastechnieken, zijn ze er in geslaagd één van de beste wijnglazen ter wereld te produceren. Slechts een handvol van 's werelds beste glasblazers zijn in staat onze extreem dunne glazen te vervaardigen.
Sophienwald® glazen zijn vederlicht en robuust, klassiek en modern, edel en toegankelijk. Binnen het Sophienwald® universum bestaan twee collecties: Phoenix© en Grand Cru. Voor beiden geldt:

Dit maakt Sophienwald® uniek:

  • de allerbeste materialen - uiteraard loodvrij
  • volledig handgemaakt in Europa
  • licht en elegant, met de dunst mogelijke rand voor een perfect mondgevoel
  • design geoptimaliseerd om geuren en smaken van topwijnen optimaal tot recht te doen komen
  • vaatwasserbestendig
  • stevig, minder breuk gevoelig ondanks het dunne en lichte glas. 

Uniek en vanzelfsprekend kwalitatief hoogstaande producten ten behoeve van uw wijnen. Wat dacht u van de Wine cradle; veilig uw wijn vervoeren naar de boot, een picknick of in de koffer! Ook de Coravin is een must-have voor wijnliefhebbers. Een klein glaasje proberen zonder de fles te ontkurken en vervolgens kan de wijn weer zonder enig probleem jaren worden bewaard.

Wijn accessoires online bestellen — Grandcruwijnen.nl

Hier kunt u mooie glazen, koelers, meubels en meer kopen!