Filteren

Alcoholvrije wijn

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 18

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

We hebben zelf al honderden alcoholvrije en alcoholarme wijnen geproefd en eerlijk gezegd is het aantal wijnen dat echt naar echte wijn smaakt nog zeer beperkt, maar het aanbod is breed. Zoals u van ons mag verwachten zijn wij zeer kritisch en voeren alleen alcoholvrije wijnen waarvan wij vinden dat deze van kwaliteit zijn.

Ons advies bij alcoholvrij of alcoholarm is om naar eigen smaak te gaan en daarom bieden wij, net als bij al onze wijnen, de mogelijkheid om alles per enkele fles te bestellen. Daarnaast is het advies om de wijnen blind met vrienden te proeven en de rode wijnen voldoende gekoeld te drinken. Terwijl 14–5 graden Celsius de beste temperatuur is om van rode wijn te genieten, ligt het rond de 8–9 graden Celsius voor witte wijn.

 

Hoe wordt alcoholvrije of alcoholarme wijn gemaakt?


Net als bij wijnen met alcohol begint het proces met de fermentatie en rijping van de druiven volgens de traditionele wijnbereidingsmethode. De druiven worden tijdens deze vinificatie licht gekneusd, zodat de schil kleurstof aan het sap geeft.

Wanneer de kleurintensiteit volledig is getest naar tevredenheid van de wijnmaker, worden de druiven voorzichtig getest en worden het sap en de schil gescheiden. Daarna worden ze verder gefermenteerd, wat resulteert in wijn met alcohol.

Er zijn verschillende methoden die de beste resultaten geven om alcohol uit wijnen te verwijderen:

 

SSC-technologie (Spinning Cone Column)


Dit is een techniek waarbij geen verlies van smaak of geur plaatsvindt. De druiven worden gefermenteerd en gerijpt volgens de traditionele wijnbereidingsmethode. Er wordt dus echte wijn gemaakt en de wijn wordt pas vlak voor het bottelen gedealcoholiseerd.

Het is ook het duurste proces, maar SSC veroorzaakt geen verlies van aroma of smaak. Via een ingenieus (fysiek) systeem worden de aroma's, de alcohol en het vocht gescheiden wanneer de aroma's weer aan het vocht worden toegevoegd.

 

Vacuüm extractie


Hier wordt de wijn kort voor het bottelen gedealcoholiseerd door middel van vacuümextractie. De gefermenteerde basiswijn wordt gedealcoholiseerd onder vacuüm bij een lage temperatuur van ongeveer 28°C. De temperatuur is enorm belangrijk voor de smaak van de wijn. Hoe lager de temperatuur tijdens het de-alcoholiseren, hoe meer aroma's behouden blijven en dit komt natuurlijk ook de smaak ten goede.

Bij de-alcoholisatie worden naast alcohol ook de vluchtige aroma's van de wijn geëxtraheerd, maar deze worden direct teruggegeven aan de wijn. De ingezamelde alcohol wordt extern opgeslagen voor andere producten. Ten slotte wordt de wijn gezuiverd, gefilterd en gestabiliseerd.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!