Filteren

Alcoholvrij/Arm

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 17

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 17

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Alcoholvrij- of arme wijnen bestellen? Bekijk ons exclusieve assortiment. Voor al onze wijnen geldt: ✓ Per fles te bestellen ✓ 24 uurs levering ✓ Alles op voorrad - Bezoek ons Wine Warehouse

Wij hebben zelf inmiddels al honderden alcohol vrije/arme wijnen geproefd en eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de hoeveelheid wijnen die echt naar wijn smaken nog zeer beperkt is maar het aanbod is gelukkig groeiende. Wij zijn zoals u van ons mag verwachten zeer kritisch en voeren alleen alcoholvrije- en arme wijnen waarvan wij vinden dat deze het predikaat wijn verdienen en slechts alleen deze voegen we deze toe aan ons assortiment. Ons advies met alcoholvrije of alcoholarme is om af te gaan op uw eigen smaak en daarom bieden wij zoals met al onze wijnen de mogelijkheid om alles per fles te bestellen. Daarnaast is het advies om de wijnen eens met vrienden blind te proeven (dan telt het vooroordeel niet) en de rode voldoende gekoeld te drinken (14-5 graden is de beste drink temperatuur voor rood en rond de 8-9 graden voor wit).

Hoe wordt alcoholvrije, of alcoholarme wijn gemaakt? Het proces begint, net als bij wijnen mèt alcohol, met het fermenteren en rijpen van de druiven volgens de traditionele wijnbereidingsmethode. De druiven worden gedurende deze vinificatie lichtjes gekneusd waardoor de schillen kleurstof aan het sap geven. Wanneer de kleurintensiteit naar volle tevredenheid van de wijnmaker is worden de druiven zachtjes geperst en scheidt men vervolgens het sap en de schillen van elkaar. Vervolgens gaat het gebruikelijke vergistingsproces verder en krijg je wijn met alcohol.

Er zijn verschillende methodes waarbij de Spinning Cone Column en Vacuümextractie de beste resultaten geven

SSC technologie (Spinning Cone Column)

De SSC technologie (Spinning Cone Column) is een techniek waarbij geen smaak-of geurverlies plaats vindt. De druiven worden gefermenteerd en gerijpt volgens de traditionele wijnbereidings methode. Tijdens deze traditionele 'vinificatie' worden de druiven heel voorzichtig gekneusd en vindt een normale vergisting en rijping plaats. Er wordt dus echte wijn gemaakt en de wijn wordt vlak voor het bottelen pas gedealcoholiseerd. Het fraaiste procedé om te de-alcoholiseren is volgens het zogenaamde SSC technologie (Spinning Cone Column). Het is ook wel het duurste proces maar SSC geeft geen geen aroma- of smaakverlies. Via een ingenieus (natuurkundig) systeem worden de aroma's, de alcohol en het vocht gescheiden waarna de aroma's weer worden toegevoegd aan het vocht. Informatie over SSC de-alcholisatie vindt u hier

Vacuümextractie

Kort vóór het bottelen wordt de wijn gedealcoholiseerd door middel van vacuümextractie. Hierbij wordt de gefermenteerde basiswijn gedealcoholiseerd onder vacuüm bij een lage temperatuur van ongeveer 28°C. Hierbij is de temperatuur uitermate belangrijk voor de smaak van de wijn. Hoe lager de temperatuur bij de dealcoholisatie hoe meer aroma's behouden blijven en dit komt natuurlijk de smaak ook ten goede. Bij dealcoholisatie worden, naast de alcohol, gelijktijdig óók de vluchtige aroma's van de wijn geëxtraheerd, deze worden echter direct teruggevoerd naar de wijn. De verzamelde alcohol wordt extern opgeslagen ten behoeve van andere producten. Tenslotte wordt de wijn nog gezuiverd, gefilterd en gestabiliseerd.

Wijn online bestellen bij Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen en delicatessen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!