Filteren

Mousserende wijn

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 203

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 203

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Champagnes, Prosecco's en Cava's

Mousserende wijnen, sparkling wijnen of ook wel bubbels genoemd vinden we in de meeste wijn-regio's maar er er zijn duidelijk een aantal regio's waar de beste kwaliteit vandaan komt. Allereerst de Champagne welke is genoemd naar de gelijknamige streek de Champagne. Ook al wordt een wijn uit een andere streek of land op de identieke manier gemaakt (proces, druiven, etc) dan nog mag het geen Champagne heten. De beste Cava's komen uit de Empodra en Penedes streek in Spanje, de beste Franciacorta's uit Lombardia en de beste Prosecco's en Spumante's uit de Veneto.

De smaak van de champagne is in zekere zin te herleiden vanaf het etiket. De hoogte van de dosage maakt de wijn namelijk droger of zoeter en is aan regels gebonden. De vermeldingen op het etiket zijn als volgt:

Vermelding Etiket Hoeveelheid Suiker Smaak
Brut Nature
of Dosage Zéro
max. 3 gram/liter strak en beendroog
Extra Brut max. 6 gram/liter strakdroog
Brut   max. 12 gram/liter droog
Extra Dry 12-17 gram/liter (half) droog
Sec 17-32 gram/liter halfdroog-lichtzoet
Demi-sec max. 32 - 50 gram/liter (half) zoet
Doux meer dan 50g/liter zoet

 

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!