Filteren

Griekenland

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Griekenland heeft de eer om officieel het oudste wijnland van Europa te zijn. Al zo'n 3000 jaar geleden begon hier de geschiedenis van wijnbouw. Met ongeveer 105.000 hectare aan wijngaarden is Griekenland tegenwoordig een middelgroot wijnland, vergelijkbaar met Duitsland.

Hoewel Griekse wijnen nog niet zo bekend zijn op internationaal niveau, wordt het land vaak beschouwd als een 'schone slaapster' met ongekende mogelijkheden om kwaliteitswijnen te produceren.

Een Land omgeven door Zeeën

Griekenland wordt omringd door zeeën, met beroemde Griekse eilanden en het vasteland grenzend aan water. Het klimaat varieert in het noorden van bergachtig en continentaal Balkan tot mediterraan in het grootste deel van het land. De kustzones kunnen extreem warm zijn tijdens de zomer. De beste wijngaarden bevinden zich op hoger gelegen terrein, waar het koeler is en de druiven beter gedijen. De eilanden moeten ook omgaan met harde wind die hun eigen uitdagingen met zich meebrengt.

De Kracht van Inheemse Druivenrassen

Griekenland onderscheidt zich door het gebruik van inheemse druivenrassen. Voor blauwe druiven zijn dit agiorgitiko en xynomavro, terwijl assyrtiko en moschofilero bekende inheemse witte druiven zijn. Griekse wijnmakers geven vaak de voorkeur aan wijnen van enkelvoudige druivenrassen. De inheemse druiven zijn over het algemeen goed aangepast aan droogte en warmte. Hoewel er ook internationale druivenrassen zoals chardonnay, cabernet en merlot worden aangeplant, zijn deze minder succesvol vanwege de specifieke groeiomstandigheden.

Verken de Bekende Wijnregio's

Griekenland herbergt enkele bekende wijnregio's, elk met hun eigen karakter en smaakprofielen. Naoussa in het ruige noorden staat bekend om zijn rode wijnen, terwijl Nemea een andere belangrijke regio is. Op het eiland Samos, vlak voor de kust van Turkije, specialiseert men zich in rijke, zoete wijnen van muscat. Een opvallende wijnregio is Santorini, het vulkaaneiland met zijn zwarte bodem, dat unieke en bijzondere wijnen voortbrengt. Laat u betoveren door de schatten van Griekse wijnen en ontdek de diversiteit en rijke geschiedenis van dit prachtige wijnland.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!