Welke wijn drinken we bij Kaas?

Ruby en Tawny Port Cadeau
grape Blend Rood

Vanaf 3,60 2,98

Aan 31,95 26,40

91 Parker
Quinta do Noval 10 Years Old Tawny Port
grape Blend Rood
22,95 18,97
Quinta do Noval Fine White Port
grape Blend Rood
13,95 11,53
Quinta do Noval Tawny Port
grape Blend Rood
13,95 11,53
89 Parker
Quinta do Noval Fine Ruby Port
grape Blend Rood
14,40 11,90
Burmester Porto DOP Jockey Club Tawny Porto Reserve
grape Blend Rood
23,60 19,50
Borges Tawny Port
grape Blend Rood
11,65 9,63
93 Parker
2017 Quinta da Romaneira Vintage Port
grape Touriga, Touriga Franca
49,95 41,28
90 Parker
Calem Porto 20 Years Giftpack met 2 glazen
grape Blend Rood
58,35 48,22
Quinta do Portal Fine White Port
grape Blend Rood
15,45 12,77 Vanaf 14,50
Burmester Porto Tawny DOP
grape Blend Rood
12,95 10,70 Vanaf 11,50
2014 Quinta do Portal Late Bottled Vintage Port
grape Blend Rood
23,95 19,79
Burmester Porto Ruby DOP
grape Blend Rood
12,95 10,70 Vanaf 11,50
Borges Ruby Port
grape Blend Rood
11,65 9,63 Vanaf 10,65
93 Parker
2008 Quinta do Vale do Meao Vintage Port
grape Tinta Barroca, Tinta Roriz, Touriga, Touriga Franca
64,20 53,06

Welke wijn bij blauwaderkazen? 

(Stilton, Roquefort, Gorgonzola, Danish Blue)

Blauwaderkazen zijn altijd vrij pittig en zoutig. Hierbij gaat de voorkeur uit naar de zoete witte wijnen. Bij de milde varianten blauwaderkazen passen lichte, fruitige, witte wijnen zoals Vouvray, Chenin Blanc. De pikantere blauwaderkazen vragen om een robuuste, kruidige rode wijn zoals Shiraz of een Rhônewijn. Denk eens aan de Shiraz van Domaines Paul Mas. Ook erg lekker is een lichte wijn uit de Loire.

Welke wijn bij geitenkaas?

Geitenkazen hebben een natuurlijke zuurgraad waardoor wijnen met tannines geen goede combinatie zijn. De zuren uit de kaas en de tannines uit de wijn reageren namelijk anders in de mond. Een goede keuze voor geitenkazen (en overigens ook voor schapenkazen) zijn wijnen met een hogere zuurgraad en frisse tonen, zoals een Sauvignon Blanc of Chenin Blanc.

Welke wijn bij harde kazen en half harde kazen?

(Cheddar, Goudse, Emmentaler, Gruyère, Raclette, Edammer)

In tegenstelling tot de meeste kazen zijn half harde kazen uitstekend te combineren met rode wijn. Kazen zoals Emmentaler en Gruyère kunnen zeer goed worden gecombineerd met een rode wijn of een Port. Hoe ouder de kaas hoe krachtiger de begeleidende rode wijn mag zijn. Wij adviseren u om bijvoorbeeld een Shiraz of een Merlot te serveren. Te denken hier valt hierbij aan een fraaie betaalbare Olifantsberg Shiraz uit Zuid Afrika of een volle shiraz uit Californië van bijv Francis Ford Coppola. Ook een mooie Saint Emilion (Bordeaux) is aan te raden. Bijvoorbeeld Chateau Haut Piquat of de rode wijnen van Le Sepe

Wist u trouwens dat wij bij Grandcruwijnen de fraaie kazen verkopen. Ook deze worden in 24-uur geleverd en natuurlijk tegen de beste prijs

Welke wijn bij leerdammer kaas?

Leerdammer kaas is een wat zachtere gatenkaas, waarbij niet al te sterke wijnen worden gedronken. U kunt dus het beste kiezen voor bijvoorbeeld een rode wijn uit de Bourgogne of een witte wijn zoals Pinot Gris.

Welke wijn bij roodkorstkazen?

(Epoisses, Münster, Reblochon)

Roodkorstkazen hebben meestal een stevige en sterke smaak- en geursensatie. Door de wat plakkerige sensatie in de mond en de sterke geur en smaak kunnen deze kazen lang niet met alle wijnen worden gecombineerd. Een combinatie met een tanninerijke wijn is dan ongewenst. Een wijn die roodkorstkazen zeer goed aanvult is de Gewürztraminer uit de Elzas. Een andere optie is een licht zoete Sherry.

Welke wijn bij verse kaas, zonder korst & schimmel? 

(Ricotta, Feta, Mozarella)

Bij deze kazen drinkt u frisse, lichte wijn zoals Sauvignon, Chenin Blanc, Frascati, Soave of een witte Loirewijn. Met name bij Ricotta kunt u ook erg goed een Champagne of andere mousserende wijn drinken, waarbij met name de bubbels van Nani Rizzi zeer geschikt zijn. Rode wijnen zijn wat te zwaar en dus geen goede combinatie bij dit soort verse kazen. 

Welke wijn bij Brie of Camembert - Wittekorstkazen?

Zachte witschimmelkazen zijn eigenlijk onmisbaar op een kaasplateau. Zij gaan zeer goed samen met zoete fruitige wijnen of droge witte wijnen. Wijnen van de Chardonnay-druif zijn uitermate geschikt. Wij adviseren bijvoorbeeld de Chardonnay wijnen van het prachtige wijnhuis San Marzano. De combinatie van de smaak van de witte kaasjes en het fruitige van de wijn zorgt voor een heerlijke smaaksensatie.

Bij Brie adviseren wij u een lichte Merlot of een Chardonnay. Bij Camembert, die een iets scherpere smaakbeleving heeft, adviseren wij wat frissere wijnen te serveren. Denk daarbij aan een frisse witte wijn als Enate 234 of een fruitige rode wijn zoals de Valdesil Valderroa of de Sauvignon blanc van Casa Rojo.

Alcoholvrije wijn bij kaas

Wij zien een toenemende trend in alcoholvrije en alchoholarme wijnen. Steeds meer mensen kiezen voor een variant met minder tot geen alcohol. De hoeveelheid alcoholvrije wijnen die echt naar wijn smaken is naar onze mening nog wat beperkt maar het aanbod is gelukkig groeiende. Wij zijn zoals u van ons mag verwachten zeer kritisch en voeren alleen alcoholvrije- en arme wijnen waarvan wij vinden dat deze het predikaat wijn verdienen en slechts alleen deze voegen we deze toe aan ons assortiment. 

 

Gekopieerd naar klembord!
Twitter
Facebook
WhatsApp
🍷

Hulp nodig van onze sommelier?

Onze sommelier helpt je binnen 🕐 1 minuut jouw perfecte wijn te vinden – persoonlijk, snel en 💚 gratis.