Calem Porto Tawny 20 Years Old
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (20%) |
Omschrijving
Deze Tawny 20 Years Old is gemaakt van 30% Touriga Nacional, 30% Tinta Roriz, 30% Touriga Franca en 10% TInta Barroca druiven. Deze zogenaamde Aged Tawny behoort tot de moeilijkste ports om te maken. Hij wordt samengesteld van ports uit verschillende oogstjaren en pas na jarenlange vatrijping geblend en gebotteld. Het begint met een selectie van wijnen na iedere oogst. Deze worden op vat gebracht en vervolgens telkens geproefd en uiteindelijk tot een perfecte port geblend.
De port heeft een mooie bruine kleur met groene reflecties. Op de neus wulps met hout aroma’s en tonen van honing en subtiele specerijen. De port heeft een prachtig gestructureerde smaak met stevige en verfijnde tannines. Kruidige afdronk.
De fles is verpakt in een fraaie giftbox
Ideaal bij voorgerechten zoals als sterke kazen en paté. Ook heerlijk in combinatie met gedroogde vruchten, ganzenlever, brownies en pistache.
Cálem Port staat voor kwaliteit
Cálem Port is in 1859 opgericht door António Alves Cálem. De port werd naar Brazilië geëxporteerd en exotisch hout werd mee terug genomen. Dit deed Cálem met eigen schepen, de zogenaamde ‘caravelles‘. Een afbeelding van zo’n schip is in het logo van Cálem Port terug te vinden. Vier generaties lang bleef het bedrijf in handen van de familie. Het maken van een port van uitstekende kwaliteit was het streven. Ook toen het porthuis in 1998 door de Sogevinus Groepwerd ingelijfd is daar niets aan veranderd. De vele prijzen die de Cálem ports winnen bewijzen dat.
De druiven voor de port van Cálem komen van Quinta do Arnozelo. Deze quinta ligt op een prachtige locatie tussen de steile wijngaarden in de Douro vallei. De vinificatie van de Cálem port vindt plaats in São Martinho da Anta, waar de moderne wijnmakerij van Cálem zich bevindt. De port wordt vervolgens gerijpt in Vila Nova de Gaia, de stad waar de grote porthuizen hun kelders hebben. Die kelders zijn koel en donker en hebben de perfecte luchtvochtigheid voor de rijping van de ports. Dat is nodig, want sommige ports hebben tientallen jaren nodig voordat ze op de markt komen.
Specificaties
Wijnsoort | Port |
---|---|
Land | Portugal |
Regio | Douro |
Appellatie | Douro (Appellatie) |
Wijnhuis | Calem |
Druif | Blend Rood |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 20 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Ja |
Afsluiting | Kurk |
Wijnhuis
Cálem Port is in 1859 opgericht door António Alves Cálem. De port werd naar Brazilië geëxporteerd en exotisch hout werd mee terug genomen. Dit deed Cálem met eigen schepen, de zogenaamde ‘caravelles‘. Een afbeelding van zo’n schip is in het logo van Cálem Port terug te vinden. Vier generaties lang bleef het bedrijf in handen van de familie. Het maken van een port van uitstekende kwaliteit was het streven. Ook toen het porthuis in 1998 door de Sogevinus Groepwerd ingelijfd is daar niets aan veranderd. De vele prijzen die de Cálem ports winnen bewijzen dat.
De druiven voor de port van Cálem komen van Quinta do Arnozelo. Deze quinta ligt op een prachtige locatie tussen de steile wijngaarden in de Douro vallei. De vinificatie van de Cálem port vindt plaats in São Martinho da Anta, waar de moderne wijnmakerij van Cálem zich bevindt. De port wordt vervolgens gerijpt in Vila Nova de Gaia, de stad waar de grote porthuizen hun kelders hebben. Die kelders zijn koel en donker en hebben de perfecte luchtvochtigheid voor de rijping van de ports. Dat is nodig, want sommige ports hebben tientallen jaren nodig voordat ze op de markt komen.