2009 Recaredo Cava de Paraje Serral del Vell Brut Nature

 34,95  28,88
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Wijnhuis Recaredo
Jaar 2009
Druif Chardonnay Xarel-Lo
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14.5%)
Drink venster 2018 - 2028
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Bij Recaredo worden de flessen zonder het bevriezen van de hals met de hand gedorgeerd. De Cava's van Recaredo behoren tot het summum op het gebied van sparkling wines en de kwaliteit overstijgt in de bekende champagne huizen.

De Serral del Vell  is vernoemd naar de plaats (paraje) waar de druiven worden geteeld. De Serral del Vell is een blend van 54% Xarello en 46% Macabeo vormen. Het draagt ook de nieuwe Paraje Calificado-categorie om aan te geven dat dit een unieke cava is. De bodems zijn zeer rijk aan kalksteen, met 6% tot 18% actieve kalksteen, afhankelijk van het specifieke gebied. De wijn die op fles wordt gerijpt mag dit in alle rust doen voor niet minder dan 103 maanden, (dus: acht jaar en zeven maanden). Het heeft een complexe neus, met gistachtige aroma's en veel balsamico, venkel, laurier en mediterrane kruiden. De smaak is compact en evenwichtig, met veel frisheid en die kenmerkende bitterheid van de Xarello.

Sinds 2006 worden alle 50 hectares van hun wijngaarden welke bewerkt volgens de regulering van DEMETER.  Hiermee is deze Cava een gecertificeerde biologische cava. De druiven worden met de hand geplukt, en per perceel apart vergist in hun eigen kelder. Ze gebruiken slechts 40% van de most, enkel het eerste sap wat vrijkomt na het kneuzen is goed genoeg voor hun cava. De vergisting van de most gebeurt deels op eikenhout en deels op staaltank. Na de vergisting en het assembleren van de stille wijn worden de flessen gevuld en afgestopt met een natuurlijke kurk om voor een periode van tussen de 30 en 120 maanden te verdwijnen in de fraaie kelders van Recaredo. Elke 14 maanden worden de flessen geschud en verplaatst om de aanwezige gist in de fles te laten ‘bewegen’. Dit zorgt volgens Ton Mata voor een betere ontwikkeling van de smaak. Als de flessen klaar zijn voor degorgement worden ze verplaatst naar Pupitres waar ze met de hand gedraaid worden zodat de gistprop langzaam naar de hals afzakt.

Vineyard for 2009 Recaredo Cava de Paraje Serral del Vell Brut Nature
Kenmerken
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Wijnhuis Recaredo
Druif Chardonnay, Xarel-Lo
Biologisch Ja
Vegan Nee
Jaar 2009
Drinken vanaf 2018
Drinken tot 2028
Alcohol % 14.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Ja
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 94
Smaakprofiel Droog, Fris, Fruitig, Licht zoet, Strak, Wit fruit
Drink momenten Borrelen, Cadeau!, Iets te vieren, Met vrienden, Summer party
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2009 Recaredo Cava de Paraje Serral del Vell Brut Nature
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

25.06.2020

2019 Château Camparnaud Prestige Rosé

"Rosè is niet echt mijn wijn. Ik noemde de wijn altijd een modieuze verg..." Peter

Bekijk product recensie