Cava Mestres

De familie MESTRES staan al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurní d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden. Dit wordt bevestigd in de eerste labels mousserende wijn: 1312. In MESTRES is er nog steeds een grote documentatie van de voorouders: perkamenten en documenten van 1312, 1591, 1607, 1832, 1901 ..., de mijlpalen in de geschiedenis van de familie die ons in staat stelt onze toewijding aan de wereld van wijn door de eeuwen heen te bevestigen.

Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping (long-aged cava) gemaakt volgens de champagne productie manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een refenrentie en benchmark voor top cava's.  osep Mestres Manobens is degene die is gestart met een hoge kwaliteit van de basiswijn en de lange veroudering met kurkstop en dit stond hem toe om een 'champagne' (methode 'champenoise') te maken zonder toevoeging van een suiker vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoegingen. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. De Visol stond ook bekend als triple dry (triple sec) omdat het geen suiker bevatte, en dus strak droog is. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.

Door de dubbele natuurkurk en de lange veroudering worden de Cavas qua stijl ook vergelen met de witte Tondonia wijnen. Luis Guiterez van Parker schrijft " Mestres are a kind of Lopez de Heredia of Cava
Tesamen met Recaredo is Mestres zonder twijfel de Specialist op het gebied van Long Aged Cava's waarbij hun topmodellen meer dan 30 jaar oud zijn voordat ze de impossante kelder uit mogen en wij hebben zelfs wijnen mogen proeven van meer dan 60 jaar oud en deze zijn nog springlevend en stuiven uit het glas.

Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen.