Filteren

Penedès

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 25

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Penedés telt wel 121 inheemse druivenvariëteiten, en geïmporteerde variëteiten. De belangrijkste zijn echter: Aanbevolen blauw: tempranillo ( ull de llebre ), garnacha tinta ( lladoner, aragonés ), monastrell ( alcayata ), carinena ( mazuelo ), cabernet-sauvignon, samsó. Toegestaan blauw: cabernet-franc, merlot, pinot noir. Aanbevolen wit: parellada. xarel.lo ( pansá blanca ), macabeo ( viura ), subirat-parent ( malvasía riojana ). Toegestaan wit: gewürtztraminer, riesling, muscat, chenin blanc, chardonnay, sauvignon. 80% Van de wijngaarden is beplant met macabeo, xarel.lo, parellada en chardonnay.

Het wijngebied Penedès in Catalonië/Catalunya ligt ten zuid-westen van Barcelona. Het beslaat zo'n 25.000 hectare wijngaard. Het gebied bestaat eigenlijk uit een 3 tal terrassen, waarvan de bodem gevarieerd is. Dit is voornamelijk kalksteen, met daarnaast zand en klei. Het zuidelijke gedeelte van het gebied grenst aan zee, wat uiteraard ook van invloed is op het klimaat. Penedès is voornamelijk bekend om haar productie van Cava. Cava heeft een eigen D.O., maar mag uit een groot deel van Spanje afkomstig zijn. Ruim 95% van de Cava wordt echter in Penedès geproduceerd. Het is het grootste gebied voor mousserende wijnen ter wereld. In het plaatsje Sant Sadurni d'Anoia zijn de beste Cava-producenten gevestigd.

De oogst begint meestal met Macabeo (4 september), gevolgd door Xarel.lo (18 september) en tenslotte Parellada (4 oktober). De oogstijd duurt meestal 8 á 9 weken. Penedés is (in Spanje tenminste) de geboorteplaats van de koude-gistingstechniek. Het merendeel van de roestvrijstaal apparatuur die in Spanje gebruikt wordt komt uit Barcelona. Deze stad is trouwens een van de grootste leveranciers in heel Europa. 

 

Penedès

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!