Filteren

Penedès

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 17

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 17

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Penedés telt wel 121 inheemse druivenvariëteiten, en geïmporteerde variëteiten. De belangrijkste zijn echter: Aanbevolen blauw: tempranillo ( ull de llebre ), garnacha tinta ( lladoner, aragonés ), monastrell ( alcayata ), carinena ( mazuelo ), cabernet-sauvignon, samsó. Toegestaan blauw: cabernet-franc, merlot, pinot noir. Aanbevolen wit: parellada. xarel.lo ( pansá blanca ), macabeo ( viura ), subirat-parent ( malvasía riojana ). Toegestaan wit: gewürtztraminer, riesling, muscat, chenin blanc, chardonnay, sauvignon. 80% Van de wijngaarden is beplant met macabeo, xarel.lo, parellada en chardonnay.

Het wijngebied Penedès in Catalonië/Catalunya ligt ten zuid-westen van Barcelona. Het beslaat zo'n 25.000 hectare wijngaard. Het gebied bestaat eigenlijk uit een 3 tal terrassen, waarvan de bodem gevarieerd is. Dit is voornamelijk kalksteen, met daarnaast zand en klei. Het zuidelijke gedeelte van het gebied grenst aan zee, wat uiteraard ook van invloed is op het klimaat. Penedès is voornamelijk bekend om haar productie van Cava. Cava heeft een eigen D.O., maar mag uit een groot deel van Spanje afkomstig zijn. Ruim 95% van de Cava wordt echter in Penedès geproduceerd. Het is het grootste gebied voor mousserende wijnen ter wereld. In het plaatsje Sant Sadurni d'Anoia zijn de beste Cava-producenten gevestigd.

De oogst begint meestal met Macabeo (4 september), gevolgd door Xarel.lo (18 september) en tenslotte Parellada (4 oktober). De oogstijd duurt meestal 8 á 9 weken. Penedés is (in Spanje tenminste) de geboorteplaats van de koude-gistingstechniek. Het merendeel van de roestvrijstaal apparatuur die in Spanje gebruikt wordt komt uit Barcelona. Deze stad is trouwens een van de grootste leveranciers in heel Europa. 

 

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!