2018 Celler Credo Ratpenat BIO

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (11%) |
Drink venster | 2021 - 2026 |
Op voorraad
42 items beschikbaar
Omschrijving
De Vleermuis oftewel de Ratpenat is raadselachtig en onbekend, maar absoluut essentieel voor een uitgebalanceerd ecosysteem. De vleermuis is het enige vliegende zoogdier op aarde. De opmerkelijke biologische kenmerken zijn onder meer de lange levensduur (vleermuizen kunnen meer dan 40 jaar leven) en het vermogen om 600 tot 1.200 insecten per uur te consumeren. De witte wijn Ratpenat (het Catalaanse woord voor "vleermuis") is ontstaan uit een overeenkomst tussen Celler Credo en het Granollers Natural Science Museum om samen te werken om het milieu en de dieren die het bewonen te beschermen. De overeenkomst tussen beide, gestart in 2013, ondersteunt projecten die gericht zijn op het vergroten van het publieke bewustzijn van het belang van vleermuizen in het ecosysteem, waar het een waardevolle rol speelt als efficiënte insecteneter. Celler Credo is onderdeel van Recaredo - de iconische producent fameus om zijn long aged cava's. De stille (biologische) wijnen voert men onder het label Celler Credo
Celler Credo is partnerschappen aangegaan met toptelers in de regio Penedès met wie we waarden en een engagement voor duurzame wijnbouw delen, geworteld in respect voor identiteit, het grondgebied en het landschap. Ratpenat, de wijn die het resultaat is van deze samenwerking, wordt gemaakt met druiven van een enkele wijngaard in het noorden van Piera, met een bodem bestaande uit glanzende leisteen (phyllites) en kwartsgrind - absoluut uniek in de regio Penedès. De wijngaard, met in totaal slechts twee hectare aan in de bush getrainde wijnstokken, staat in een kleine vallei die bekend staat als La Riera Seca. De Macebo (oftewel Viura) wijnstokken zijn 30 jaar oud. Alle Celler Credo-druiven worden met de hand geoogst om de uitstekende kwaliteit van het fruit te garanderen. Al onze wijnen worden ter plaatse geproduceerd en gebotteld. De mostfermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks op onze eigen gisten uit de wijngaarden van Celler Credo, een essentieel element voor het produceren van echte terroirwijnen. Na de fermentatie rijpt de wijn een maand in vaten van eiken, waarna hij zes maanden in vaten rust. Deze wijn kan door de minimale tussenkomst natuurlijke sedimenten bevatten. 92/100 Parker. Er worden van deze slechts 2HA mini wijngaard maar 5.000 flessen gemaakt en deze wijn blinkt uit in fraicheur, elegantie met een geweldige mineraliteit. Een witte Rioja qua stijl en dan van een zeer hoog niveau welke zoals de kenners weten zeer fraai kan verouderen
De naam Ratpenat is ontstaan omdat in deze wijngaard en de rotsen in de vallei die het omringt een beschermd soort vleermuis al eeuwen woont en dit verklaart ook het geweldige logo die men heeft verzonnen om namelijk de naam ondersteboven te plaatsen op het label.
WEETJE: We hebben ook een fraaie Grandcruwijnen Vleermuizen Vogelkast. Deze is gemaakt van het hout van een orginele wijnkisten van fameuze wijnhuizen.
Perswijn April 2022 — 4.5* in de Catalunya, Navarra en Aragón Special
"Geur: breed, hazelnoten, toast, boter, nougat. Smaak: krachtig, mooie zuren, diepgang, jeugdig, droog."
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Penedès |
Wijnhuis | Celler Credo |
Druif | Macabeo |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 11 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
Rating
92
Release Price
$35 - 40
Drink Date
2019 - 2023
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Aug 2019
Source
Issue 244 End of August 2019, The Wine Advocate
The 2018 Ratpenat (which means "bat" in Catalan) is a pure Macabeo from a vineyard planted in 1990 on slate soils, a rarity in Penedès, as most of the soils are limestone-based. This wine was previously produced with grapes from one of their other vineyards before they found this one. The wine is completely different from what they used to get with the grapes with limestone soils (which I had never tasted before). It's deep, elegant, mineral and original, quite unique. It matured in barrique with bâtonnage for one and a half months and then rested in stainless steel until it was bottled in May 2019. 5,000 bottles produced.
Celler Credo, the still-wine project from the Recaredo winery famous for its sparkling wines, keeps growing and experimenting with other grapes and soils.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Perswijn 4.5*
9.63/10
Perswijn April 2022 — 4.5* in de Catalunya, Navarra en Aragón Special"Geur: breed, hazelnoten, toast, boter, nougat. Smaak: krachtig, mooie zuren, diepgang, jeugdig, droog."
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Recaredo heeft ook een stille witte wijn project en deze wijnen worden gemaakt onder de naam Celler Credo. Celler Credo oftewel ‘free-of-mind’ label van Recaredo. Met deze stille, witte wijnen ontdekt het team van Recaredo wat er mogelijk is met Xarel.lo van verschillende teroirs en vinificatie methodes.
Loepzuivere Vins Naturel! Recaredo heeft een aantal (zeer) speciale wijngaarden in de regio Penedès aangekocht voor het maken van verfijnde naturel wijnen. Het streven is een pure expressie van Xarel.lo waar men gebruik maakt van verschillende fermentatie methode en rijpingsprocessen. De wijnen worden gemaakt door de bekende wijnmakers Nuria Arteaga en Ton Mata en deze weten precies de juiste snaar te raken en maken bijzondere zuivere en energieke wijnen van Xarel.lo waarbij inmiddels de wijnen zoals ook met de Cava's van Recaredo uitgroeien tot benchmark wijn voor 'natuur' stijl Xarel.lo in de Penedès. Gerijpt op de droesem, geweekt met de schil of stengels van de druif, zonder toevoeging van sulfieten – moderne technieken of technieken die we van onze grootouders hebben geleerd... Kortom, duizend-en-een manieren om Xarel-lo te interpreteren. Met andere woorden, Xarel-lo is het Credo.
De Vleermuis oftewel de Ratpenat is raadselachtig en onbekend, maar absoluut essentieel voor een uitgebalanceerd ecosysteem. De vleermuis is het enige vliegende zoogdier op aarde. De opmerkelijke biologische kenmerken zijn onder meer de lange levensduur (vleermuizen kunnen meer dan 40 jaar leven) en het vermogen om 600 tot 1.200 insecten per uur te consumeren. De witte wijn Ratpenat (het Catalaanse woord voor "vleermuis") is ontstaan uit een overeenkomst tussen Celler Credo en het Granollers Natural Science Museum om samen te werken om het milieu en de dieren die het bewonen te beschermen. De overeenkomst tussen beide, gestart in 2013, ondersteunt projecten die gericht zijn op het vergroten van het publieke bewustzijn van het belang van vleermuizen in het ecosysteem, waar het een waardevolle rol speelt als efficiënte insecteneter. Celler Credo is onderdeel van Recaredo - de iconische producent fameus om zijn long aged cava's. De stille (biologische) wijnen voert men onder het label Celler Credo
Celler Credo is partnerschappen aangegaan met toptelers in de regio Penedès met wie we waarden en een engagement voor duurzame wijnbouw delen, geworteld in respect voor identiteit, het grondgebied en het landschap. Ratpenat, de wijn die het resultaat is van deze samenwerking, wordt gemaakt met druiven van een enkele wijngaard in het noorden van Piera, met een bodem bestaande uit glanzende leisteen (phyllites) en kwartsgrind - absoluut uniek in de regio Penedès. De wijngaard, met in totaal slechts twee hectare aan in de bush getrainde wijnstokken, staat in een kleine vallei die bekend staat als La Riera Seca. De Macebo (oftewel Viura) wijnstokken zijn 30 jaar oud. Alle Celler Credo-druiven worden met de hand geoogst om de uitstekende kwaliteit van het fruit te garanderen. Al onze wijnen worden ter plaatse geproduceerd en gebotteld. De mostfermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks op onze eigen gisten uit de wijngaarden van Celler Credo, een essentieel element voor het produceren van echte terroirwijnen. Na de fermentatie rijpt de wijn een maand in vaten van eiken, waarna hij zes maanden in vaten rust. Deze wijn kan door de minimale tussenkomst natuurlijke sedimenten bevatten. 92/100 Parker. Er worden van deze slechts 2HA mini wijngaard maar 5.000 flessen gemaakt en deze wijn blinkt uit in fraicheur, elegantie met een geweldige mineraliteit. Een witte Rioja qua stijl en dan van een zeer hoog niveau welke zoals de kenners weten zeer fraai kan verouderen
De naam Ratpenat is ontstaan omdat in deze wijngaard en de rotsen in de vallei die het omringt een beschermd soort vleermuis al eeuwen woont en dit verklaart ook het geweldige logo die men heeft verzonnen om namelijk de naam ondersteboven te plaatsen op het label.
WEETJE: We hebben ook een fraaie Grandcruwijnen Vleermuizen Vogelkast. Deze is gemaakt van het hout van een orginele wijnkisten van fameuze wijnhuizen.
Perswijn April 2022 — 4.5* in de Catalunya, Navarra en Aragón Special
"Geur: breed, hazelnoten, toast, boter, nougat. Smaak: krachtig, mooie zuren, diepgang, jeugdig, droog."
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Penedès |
Wijnhuis | Celler Credo |
Druif | Macabeo |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 11 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Parker
Rating
92
Release Price
$35 - 40
Drink Date
2019 - 2023
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Aug 2019
Source
Issue 244 End of August 2019, The Wine Advocate
The 2018 Ratpenat (which means "bat" in Catalan) is a pure Macabeo from a vineyard planted in 1990 on slate soils, a rarity in Penedès, as most of the soils are limestone-based. This wine was previously produced with grapes from one of their other vineyards before they found this one. The wine is completely different from what they used to get with the grapes with limestone soils (which I had never tasted before). It's deep, elegant, mineral and original, quite unique. It matured in barrique with bâtonnage for one and a half months and then rested in stainless steel until it was bottled in May 2019. 5,000 bottles produced.
Celler Credo, the still-wine project from the Recaredo winery famous for its sparkling wines, keeps growing and experimenting with other grapes and soils.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Perswijn 4.5*
9.63/10
Perswijn April 2022 — 4.5* in de Catalunya, Navarra en Aragón Special"Geur: breed, hazelnoten, toast, boter, nougat. Smaak: krachtig, mooie zuren, diepgang, jeugdig, droog."
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Recaredo heeft ook een stille witte wijn project en deze wijnen worden gemaakt onder de naam Celler Credo. Celler Credo oftewel ‘free-of-mind’ label van Recaredo. Met deze stille, witte wijnen ontdekt het team van Recaredo wat er mogelijk is met Xarel.lo van verschillende teroirs en vinificatie methodes.
Loepzuivere Vins Naturel! Recaredo heeft een aantal (zeer) speciale wijngaarden in de regio Penedès aangekocht voor het maken van verfijnde naturel wijnen. Het streven is een pure expressie van Xarel.lo waar men gebruik maakt van verschillende fermentatie methode en rijpingsprocessen. De wijnen worden gemaakt door de bekende wijnmakers Nuria Arteaga en Ton Mata en deze weten precies de juiste snaar te raken en maken bijzondere zuivere en energieke wijnen van Xarel.lo waarbij inmiddels de wijnen zoals ook met de Cava's van Recaredo uitgroeien tot benchmark wijn voor 'natuur' stijl Xarel.lo in de Penedès. Gerijpt op de droesem, geweekt met de schil of stengels van de druif, zonder toevoeging van sulfieten – moderne technieken of technieken die we van onze grootouders hebben geleerd... Kortom, duizend-en-een manieren om Xarel-lo te interpreteren. Met andere woorden, Xarel-lo is het Credo.