Filteren

Giannikos Winery - Cleto Chiarli

In 1860 hield Cleto Chiarli op de herbergier te zijn en ging zich uitsluitend wijden aan de productie van Lambrusco die hij tot nu toe had geproduceerd om aan de behoeften van de taverne te voldoen. Chiarli begreep het belang van het produceren van Lambrusco in de fles en ontwikkelde de basistechnieken voor het maken van deze zeer specifieke wijn die, alleen in de fles, door natuurlijke wijze sprankelt.

Na vele jaren en verdere uitbreiding koopt de familie Chiarli in 2002 Azienda Agricola Castelvetro die al 40 hectare wijngaarden in productie heeft en uitgerust is met een complex van prestigieuze gebouwen, waaronder de historische Villa Cialdini waar de beroemde Enrico Cialdini, beroemde Risorgimento-jager, werd geboren in 1811.

Cleto Chiarli mag wel gezien worden als de specialist op het gebied van de Lambrusco wijn. Wat Prosecco is voor Veneto, is Lambrusco voor Emilia-Romagna. Lambrusco is zeer populaire geweest maar als we te vaak zien wordt dit dan verpest door massa-productie die de wijn hebben gedevalueerd tot een licht zoetige bruisende wijn terwijl een goed gemaakte Lambrusco juist een genot kan zijn om te drinken en een volwaardige wijn is. Chiarli 1860 zijn meer high end Lambrusco's (dus niet de supermarkt uitvoeringen) hebben we opgenomen in ons assortiment en zijn voor een genot 

Anderhalve eeuw wijnen, één familie, miljoenen geproduceerde flessen, wereldwijde bekendheid en een doel om te blijven verbeteren en om dit te bereiken is in het jaar 2000 Cleto Chiarli opgericht. Cleto Chiarli is meer dan alleen een wijnmakerij, het is een blauwdruk voor een wereld waarin geweldige wijnen kunnen worden verbouwd, een plek om de eigen druiven tot in de perfectie te koesteren. Deze moderne faciliteit, uitgerust met de juiste technologie, biedt niettemin een sfeer doordrenkt met geschiedenis en traditie. Geen haast, geen productiedruk, gewoon de wens om de authenticiteit van de wijnen te bevredigen.

Giannikos Winery - Cleto Chiarli
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!