Filteren

Cleto Chiarli

In 1860 hield Cleto Chiarli op de herbergier te zijn en ging zich uitsluitend wijden aan de productie van Lambrusco die hij tot nu toe had geproduceerd om aan de behoeften van de taverne te voldoen. Chiarli begreep het belang van het produceren van Lambrusco in de fles en ontwikkelde de basistechnieken voor het maken van deze zeer specifieke wijn die, alleen in de fles, door natuurlijke wijze sprankelt.

Na vele jaren en verdere uitbreiding koopt de familie Chiarli in 2002 Azienda Agricola Castelvetro die al 40 hectare wijngaarden in productie heeft en uitgerust is met een complex van prestigieuze gebouwen, waaronder de historische Villa Cialdini waar de beroemde Enrico Cialdini, beroemde Risorgimento-jager, werd geboren in 1811.

Cleto Chiarli mag wel gezien worden als de specialist op het gebied van de Lambrusco wijn. Wat Prosecco is voor Veneto, is Lambrusco voor Emilia-Romagna. Lambrusco is zeer populaire geweest maar als we te vaak zien wordt dit dan verpest door massa-productie die de wijn hebben gedevalueerd tot een licht zoetige bruisende wijn terwijl een goed gemaakte Lambrusco juist een genot kan zijn om te drinken en een volwaardige wijn is. Chiarli 1860 zijn meer high end Lambrusco's (dus niet de supermarkt uitvoeringen) hebben we opgenomen in ons assortiment en zijn voor een genot 

Anderhalve eeuw wijnen, één familie, miljoenen geproduceerde flessen, wereldwijde bekendheid en een doel om te blijven verbeteren en om dit te bereiken is in het jaar 2000 Cleto Chiarli opgericht. Cleto Chiarli is meer dan alleen een wijnmakerij, het is een blauwdruk voor een wereld waarin geweldige wijnen kunnen worden verbouwd, een plek om de eigen druiven tot in de perfectie te koesteren. Deze moderne faciliteit, uitgerust met de juiste technologie, biedt niettemin een sfeer doordrenkt met geschiedenis en traditie. Geen haast, geen productiedruk, gewoon de wens om de authenticiteit van de wijnen te bevredigen.

Cleto Chiarli

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!