Filteren

Giannikos Winery - Château l'Evangile

Chateau l'Évangile is een Bordeaux huis gelegen op het zeer beroemde Pomerol-plateau. Het wijnhuis bezat een van de eerste wijngaarden van de Pomerol. Het landgoed Château L'Évangile werd gesticht door familie Léglise uit Libourne. Zij waren in het midden van de 18e eeuw actief betrokken bij de aanleg van de wijngaarden van Pomerol. L'Évangile verscheen in het kadaster van 1741 onder de naam Fazilleau.

Aan het begin van de 19e eeuw was het landgoed al in de buurt van zijn huidige staat, met een oppervlakte van ongeveer 13 hectare, toen het werd verkocht aan een advocaat genaamd Isambert. Deze advocaat gaf het landgoed de naam "L'Évangile". Het landgoed werd in 1862 gekocht door Paul Chaperon. Zijn afstammelingen, de familie Ducasse, bleven tot 1990 de eigenaren van het landgoed. Paul Chaperon werkte verder aan de reputatie van het landgoed en bouwde de residentie van L'Évangile in de stijl van het Tweede Keizerrijk. In de tweede editie van Cocks Féret in 1868 wordt L'Évangile vermeld als een "Premier Cru du Haut-Pomerol".

Na het overlijden van van Paul Chaperon in 1900, werd het landgoed gerund door zijn nakomelingen. In het jaar 1957 nam Louis Ducasse het landgoed over, dat destijds in verval was geraakt en in 1956 door de vorst ook nog was beschadigd. Hij slaagde erin de wijngaard opnieuw te planten en uiteindelijk in zijn oude glorie te restaureren. In 1982 zette zijn weduwe Simone Ducasse het beheer van het landgoed voort.

In 1990 verwierf Domaines Barons de Rothschild (Lafite) het landgoed L'Évangile van de familie Ducasse. Zij wilden ervoor zorgen dat het pand volgens dezelfde hoge standaarden als die van DBR werd onderhouden. De aanvankelijke invloed van DBR (Lafite) omvatte een meer verfijnde selectie van de Grand Vin en de creatie van Blason de L'Évangile als tweede wijn. Er werd ook veel werk verzet om de wijngaard te verbeteren met een restauratie- en (gedeeltelijk) vernieuwingsplan dat in 1998 werd gelanceerd. De volledige renovatie van de vatkamer en de kelder, die in 2004 werd voltooid, voltooide de nieuwe staat van het pand.

De jaargangen 1995 tot 2005 vormden een zeer opmerkelijk decennium en vormden een kroon op het succesvolle werk. De jaargangen 1995, 1996, 2000 en vooral 2005 werden beoordeeld als werkelijk uitzonderlijk!

Chateau l'Évangile beschikt over een vinificatiemethode waar traditie en moderne technieken hand in hand gaan. In 2004 werden de vatkamer en kelders compleet herbouwd om ze beter geschikt te maken voor de perceelselectie. De druiven van elk perceel worden in batches apart gehouden om op die manier hun potentieel voor gebruik in de Grand Vin aan het einde van de fermentatie te kunnen beoordelen.Traditionele en moderne wijnbereidingsmethoden zijn nauw verbonden in alle activiteiten van de wijnmakerij. De fermentatie in vaten wordt uitgevoerd met behulp van de traditionele methode van overpompen en gecontroleerde maceratie, met frequent proeven. Zodra de gisting is voltooid, rijpt de wijn 18 maanden in eikenhouten vaten.

Bij de productie van Château L'Évangile en de tweede wijn, Blason de L'Évangile, wordt een strenge selectie uitgevoerd. De gemiddelde productie van Château L'Évangile en zijn tweede wijn Blason de L'Évangile is 5.000 kisten.

Giannikos Winery - Château l'Evangile
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!