Filteren

Giannikos Winery - Domaine Denis Mortet

Domaine Denis Mortet is een wijnhuis gelegen in de Bourgogne en het heeft wijngaarden in drie gebieden. Domaine Denis Mortet origineert uit 1956 toen Denis Mortet's vader, Charles Mortet, een wijnhuis begon met maar 1 hectare. Charles maakte echter nog niet veel eigen wijnen en het meeste van de productie verkocht hij aan naburige wijnhuizen. Pas nadat Denis Mortet en diens vrouw Laurence bij het wijnbedrijf in 1978 toetraden begon het wijnhuis zijn eigen flessen te produceren. In 1993 nam Denis Mortet het van zijn vader over en begon Domaine Denis Mortet, en Denis ging wijngaarden opkopen. Domaine Denis Mortet heeft vandaag de dag ongeveer 12 hectare aan wijngaarden.

Denis Mortet is een wijnmaker die voor zijn wijngaarden zorgt alsof het zijn kinderen zijn, hij let goed op zijn wijngaarden, en dit is zeker terug te vinden in de wijnen die geproduceerd worden door Domaine Denis Mortet. Denis was een van de eersten die het gebruik van chemische voorbehoedsmiddelen uitsloot in zijn wijngaarden, hij deed dit namelijk al in 1996. Sinds 1996 gebruikt Denis dus alleen bewerking van wijngaarden en organische producten om zijn wijngaarden te beschermen. Arnaud, de zoon van Charles, neemt dit nog een stapje verder: Hij oogst alleen op een natuurlijke wijze, en als de oogst-tijd is aangebroken gaat hij zelf naar de wijngaarden om verschillende druiven te proeven en goed te keuren. Deze methoden van oogsten zorgen al met al voor een hoge kwaliteit van wijn.

Voor het sorteren van de druiven worden drie banden gebruikt om de druiven goed en efficiënt op kwaliteit te kunnen sorteren. De Pinot Noir druiven die van de wijngaarden van Domaine Denis Mortet komen zijn erg vlezig en fruitig door de omstandigheden waarin zij groeien en deze smaken komen ook zeker terug in de top wijnen van Mortet. Denis Mortet heeft er voor gekozen om 100% nieuw eikenhout te gebruiken voor het maken van zijn wijnen, dit is niet heel gebruikelijk voor wijnmakers uit de Bourgogne en zorgt voor unieke wijnen. De wijnen worden op dit eikenhout gemiddeld 18 maanden gerijpt en worden 1 maand lang op stalen vaten gezet voordat de wijn in de flessen gaat.

Giannikos Winery - Domaine Denis Mortet
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!