2019 Domaine Denis Mortet Mes Cinq Terroirs Gevrey Chambertin
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2025 - 2045 |
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Denis Mortet is een wijnmaker die voor zijn wijngaarden zorgt alsof het zijn kinderen zijn, hij let goed op zijn wijngaarden, en dit is zeker terug te vinden in de wijnen die geproduceerd worden door Domaine Denis Mortet. Denis was een van de eersten die het gebruik van chemische voorbehoedsmiddelen uitsloot in zijn wijngaarden, hij deed dit namelijk al in 1996. Sinds 1996 gebruikt Denis dus alleen bewerking van wijngaarden en organische producten om zijn wijngaarden te beschermen. Arnaud, de zoon van Charles, neemt dit nog een stapje verder: Hij oogst alleen op een natuurlijke wijze, en als de oogst-tijd is aangebroken gaat hij zelf naar de wijngaarden om verschillende druiven te proeven en goed te keuren. Deze methoden van oogsten zorgen al met al voor een hoge kwaliteit van wijn.
De wijngaarden zijn 80 jaar oud. Voor het sorteren van de druiven worden drie banden gebruikt om de druiven goed en efficiënt op kwaliteit te kunnen sorteren. De Pinot Noir druiven die van de wijngaarden van Domaine Denis Mortet komen zijn erg vlezig en fruitig door de omstandigheden waarin zij groeien en deze smaken komen ook zeker terug in de top wijnen van Mortet. De wijnen worden op dit eikenhout gemiddeld 18 maanden gerijpt en worden 1 maand lang op stalen vaten gezet voordat de wijn in de flessen gaat.
Deze Denis Mortet Gevrey-Chambertin Mes Cinq Terroir komt uit vijf postzegel perceeltjes/plots rond de appellatie Gevrey-Chambertin. De pinot noir druiven zijn opgevoed op 30% nieuwe eik en overige op 2e jaars eiken. Het heeft een levendig boeket, een melange van blauw en zwart fruit dat het een Fixin-achtige persoonlijkheid geeft. Dit is een prachtige wijn met tonen van rijpe kersen, rozenblaadjes en espresso. In de mond is de wijn soepel, vol en sappig, met een ruim chassis van fijne - zelfs gepolijste - tannines een uitstekende concentratie en een lange afdronk. Sierlijk en compleet is deze vertolking van Mes Cinq Terroirs met een ontwapenende zuiverheid bij de afwerking.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Gevrey-Chambertin |
Wijnhuis | Domaine Denis Mortet |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Omschrijving
Denis Mortet is een wijnmaker die voor zijn wijngaarden zorgt alsof het zijn kinderen zijn, hij let goed op zijn wijngaarden, en dit is zeker terug te vinden in de wijnen die geproduceerd worden door Domaine Denis Mortet. Denis was een van de eersten die het gebruik van chemische voorbehoedsmiddelen uitsloot in zijn wijngaarden, hij deed dit namelijk al in 1996. Sinds 1996 gebruikt Denis dus alleen bewerking van wijngaarden en organische producten om zijn wijngaarden te beschermen. Arnaud, de zoon van Charles, neemt dit nog een stapje verder: Hij oogst alleen op een natuurlijke wijze, en als de oogst-tijd is aangebroken gaat hij zelf naar de wijngaarden om verschillende druiven te proeven en goed te keuren. Deze methoden van oogsten zorgen al met al voor een hoge kwaliteit van wijn.
De wijngaarden zijn 80 jaar oud. Voor het sorteren van de druiven worden drie banden gebruikt om de druiven goed en efficiënt op kwaliteit te kunnen sorteren. De Pinot Noir druiven die van de wijngaarden van Domaine Denis Mortet komen zijn erg vlezig en fruitig door de omstandigheden waarin zij groeien en deze smaken komen ook zeker terug in de top wijnen van Mortet. De wijnen worden op dit eikenhout gemiddeld 18 maanden gerijpt en worden 1 maand lang op stalen vaten gezet voordat de wijn in de flessen gaat.
Deze Denis Mortet Gevrey-Chambertin Mes Cinq Terroir komt uit vijf postzegel perceeltjes/plots rond de appellatie Gevrey-Chambertin. De pinot noir druiven zijn opgevoed op 30% nieuwe eik en overige op 2e jaars eiken. Het heeft een levendig boeket, een melange van blauw en zwart fruit dat het een Fixin-achtige persoonlijkheid geeft. Dit is een prachtige wijn met tonen van rijpe kersen, rozenblaadjes en espresso. In de mond is de wijn soepel, vol en sappig, met een ruim chassis van fijne - zelfs gepolijste - tannines een uitstekende concentratie en een lange afdronk. Sierlijk en compleet is deze vertolking van Mes Cinq Terroirs met een ontwapenende zuiverheid bij de afwerking.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Gevrey-Chambertin |
Wijnhuis | Domaine Denis Mortet |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |