Frankrijk - Medoc

Frankrijk - Medoc
2023 Chateau Potensac
Special Price 26,95 22,27 van 34,95
2016 Château Le Sèpe Cuvee Initiale Bordeaux
2018 Chateau Potensac
34,95 28,88
2020 Château La Tour Carnet Haut-Médoc Grand Cru Classé
45,95 37,98
2018 Chateau Potensac
34,95 28,88
2018 Chateau Potensac
34,95 28,88
2018 Chateau Mouton Rothschild Aile d'Argent
114,95 95,00
2018 Chateau Mouton Rothschild Aile d'Argent
114,95 95,00
per pagina

Frankrijk is één van de oudste en daarnaast ook meteen één van de grootste wijn producerende landen in de wereld. Het klimaat in Frankrijk kent zeker verschillen, maar is over het geheel genomen gematigd warm. Dat is gunstig. Frankrijk heeft verder een enorme diversiteit aan geschikte wijnbodems. Ook waren er altijd al meer dan genoeg eikenbomen om vaten van te maken en de ligging van Frankrijk in Europa zorgde al vroeg voor een bloeiende wijnhandel. Uit Frankrijk komen vaak de beste wijnen.

Dit komt doordat Frankrijk een land is met veel verschillende bodemsoorten, daardoor is mogelijk om veel verschillende soorten wijnen te produceren. Daarnaast ligt Frankrijk nog relatief ver in het noorden, tussen de 43ste en 49ste breedtegraad. Dit maakt dat de druiven een langere rijpingsperiode nodig hebben, waardoor de complexe aroma's zich goed kunnen ontwikkelen en de goede zuren behouden worden. Daarnaast hebben de Franse wijnboeren erg veel ervaring en hebben ze veel geëxperimenteerd, waardoor ze goed weten welke wijn het beste in welk gebied geproduceerd kan worden.

In sommige delen van Frankrijk wordt al 2000 jaar wijn gemaakt. In Frankrijk is altijd veel aandacht geweest voor onderzoek, onderwijs en regelgeving. Frankrijk heeft een van de meest uitgebreide wijnwetten ter wereld. Hierin wordt voorgeschreven welke druivenrassen er geplant moet worden, regels omtrent snoeien, hoeveelheid opbrengst per hectare en zelfs de wijnstijl. De regels zijn bedoeld om het authentieke karakter van wijnen uit een bepaalde streek te behouden. Frankrijk heeft veel wijngebieden, waaronder een aantal wereldberoemde zoals Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Alsace, Provence, Beaujolais, Languedoc-Roussilon en Loire.

Frankrijk heeft ongeveer 785.000 hectare aan wijngaarden waar per jaar zo'n 45 miljoen hectoliter wijn wordt geproduceerd.  Hiervan is ongeveer de helft van de wijngaardoppervlakte in heel Frankrijk AOP wijn (Appelation d’Orgine Protegée). Dit is een nieuwe Franse term en het betekent wijn met een gegarandeerde herkomst die voldoet aan strenge regels.. Heeft u een wijn van voor 2011 dan kunt u ook de naam Appellation d’Origine Controlée oftewel AOC tegenkomen, dit was voor 2011 de term voor AOP wijnen in Frankrijk. Ook de term IGP, Indication Geographique Protege komt op de Franse etiketten voor. Het betreft hier landwijn met een geografische herkomst. 

Bij Grandcruwijnen hebben we een zeer uitgebreid assortiment aan Fanse wijnen uit iedere prijsklasse. Of het nu om de Petrus, Mouton of Lafite uit de Bordeaux gaat of om de top rose wijnhuizen zoals Miraval, Minuty en Ott of de geweldige hermitage wijnen uit de Rhone van Cave de Tain en natuurlijk de prachtige Bourgogne en Loire huizen. Alles kan per fles worden besteld en bevalt een wijn u alsnog niet dan kunt u de ongeopende flessen zonder problemen retourneren bij ons.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!