Filteren

Domaine Nicolas - Giannikos Winery

In het charmante middeleeuwse dorpje Nolay zijn zes generaties van de familie, de Nicolas, elkaar opgevolgd. In de jaren vijftig verbouwden ze wijnstokken, koeien en graangewassen op ons land. Bernard Nicolas begon het landgoed te ontwikkelen en in de jaren 70 besloot hij zich volledig te concentreren op de wijnstokken in Cirey les Nolay. Hij had 6 hectare en verkocht zijn druiven aan de coöperatie Hautes Cotes a Beaune. Zijn zoon Alain, die een opleiding en ervaring had in wijnbereidingstechnieken, trad in de jaren 80 toe tot Bernard.

In 1992 veranderde Alain de richting van het landgoed, stopte de verkoop van druiven aan de coöperatie en begon de wijn te verkopen die op het landgoed werd geproduceerd en gebotteld. Hij stapte over op duurzame wijnproductie, met behulp van traditionele teelt- en wijnbereidingsmethoden. Tegenwoordig heeft het landgoed meer dan 18 hectare, voornamelijk Hautes Côtes de Beaune, maar ook Santenay en Saint Romain. In 2019 werden Mylene en Benoit officiële partners van hun vader. Mylene heeft de zakelijke kant van het wijnmaken gestudeerd en Benoit heeft een graad in oenologie, en deze combinatie stelt het landgoed in staat een nieuwe dynamische richting in te slaan, vol ambitie en met veel nieuwe plannen.

Men heeft 18 hectare laagblijvende wijnstokken (10.000 planten per hectare). De wijnstokken zijn 70% Pinot Noir, 25% Chardonnay en 5% Aligote. De meeste wijnen zijn in Nolay en produceren in de appellation Hautes Côtes de Beaune, zowel rood als wit. Deze appellatie vertegenwoordigt ongeveer 16 hectare. Gelegen onder de rotswanden van Cirey, profiteren deze wijnstokken van hun ligging op het zuiden. ze passen traditionele teeltmethoden toe, met behulp van duurzame praktijken van preventieve behandelingen en mechanisch wieden. Ze gebruiken geen insecticiden, anti-rotbehandelingen of herbiciden. Al deze zorg stelt ons in staat om druiven van hoge kwaliteit te produceren.

Domaine Nicolas - Giannikos Winery
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!