Filteren

Domaine Nicolas

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

In het charmante middeleeuwse dorpje Nolay zijn zes generaties van de familie, de Nicolas, elkaar opgevolgd. In de jaren vijftig verbouwden ze wijnstokken, koeien en graangewassen op ons land. Bernard Nicolas begon het landgoed te ontwikkelen en in de jaren 70 besloot hij zich volledig te concentreren op de wijnstokken in Cirey les Nolay. Hij had 6 hectare en verkocht zijn druiven aan de coöperatie Hautes Cotes a Beaune. Zijn zoon Alain, die een opleiding en ervaring had in wijnbereidingstechnieken, trad in de jaren 80 toe tot Bernard.

In 1992 veranderde Alain de richting van het landgoed, stopte de verkoop van druiven aan de coöperatie en begon de wijn te verkopen die op het landgoed werd geproduceerd en gebotteld. Hij stapte over op duurzame wijnproductie, met behulp van traditionele teelt- en wijnbereidingsmethoden. Tegenwoordig heeft het landgoed meer dan 18 hectare, voornamelijk Hautes Côtes de Beaune, maar ook Santenay en Saint Romain. In 2019 werden Mylene en Benoit officiële partners van hun vader. Mylene heeft de zakelijke kant van het wijnmaken gestudeerd en Benoit heeft een graad in oenologie, en deze combinatie stelt het landgoed in staat een nieuwe dynamische richting in te slaan, vol ambitie en met veel nieuwe plannen.

Men heeft 18 hectare laagblijvende wijnstokken (10.000 planten per hectare). De wijnstokken zijn 70% Pinot Noir, 25% Chardonnay en 5% Aligote. De meeste wijnen zijn in Nolay en produceren in de appellation Hautes Côtes de Beaune, zowel rood als wit. Deze appellatie vertegenwoordigt ongeveer 16 hectare. Gelegen onder de rotswanden van Cirey, profiteren deze wijnstokken van hun ligging op het zuiden. ze passen traditionele teeltmethoden toe, met behulp van duurzame praktijken van preventieve behandelingen en mechanisch wieden. Ze gebruiken geen insecticiden, anti-rotbehandelingen of herbiciden. Al deze zorg stelt ons in staat om druiven van hoge kwaliteit te produceren.

Domaine Nicolas

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!