Filteren

Limoux

De bepalende factor die de lage glooiende heuvels rond het Limoux-gebied van Langudoc kenmerkt, is dat het verkoelende effect van de Atlantische Oceaan hier duidelijk wordt gevoeld. Dit effect t zich uit tot een paar kilometer landinwaarts vanaf de Middellandse Zee, ten zuiden van de legendarische UNESCO-site Carcassonne. Hoewel het gebied algemeen bekend staat om zijn langdurige productie van de traditionele koolzuurhoudende wijn die wordt aangeduid als Méthode Ancestrale of Blanquette de Limoux, produceert het ook stille rode en witte wijnen en vooral deze wijnen waaronder de Chardonnays zijn zeer gewild zeker daar deze druif een totaal ander karakter geeft in deze streek vanwege de verkoelde winnden en afkoeling in de nacht. De druif krijgt dan naast het mooie fruit ook voldoende zuren krijgt. Het gebied is dan ook de enige AOC van de Languedoc waar de productie van witte wijn eiken-fermentatie en veroudering vereist om de scherpe zuurgraad van het fruit, dat wordt geoogst uit de heuvels van Limoux, te temperen zoals bijvoorbeeld ook het geval is bij wijnen uit de Bourgogne. De wijnen op basis van Mauzac en Chardonnay ontwikkelen tonen van vanille, gekonfijte appel en peer of citrus, afhankelijk van welke variëteit domineert. Deze wijnen kunnen ook af en toe een hazelnootboeket dragen. Er is ook een kleine productie van rode wijnen, voornamelijk gemaakt van Merlot, Côt/Malbec, Grenache en Syrah. De streek is zonder twijfel zeer in een opmars gekomen vanaf de jaren 90 door pioniers zoals Domaine Paul Mas welke met zijn Astruc & Paul Mas wijnen een serieuze kwaliteit heeft gegeven welke navolging heeft gekregen waardoor de Limoux nu vooral wordt gezien als de appelatie met zeer goede witte wijnen maar dan nog tegen een zeer redelijk prijs-niveau - dit in tegenstelling tot vele andere regio's waar prijs/kwaliteit soms volledig zoek is.

Als Grandcruwijnen hebben we naast prachtige wijnen ook geweldige delicatessen. Zoals ook bij onze wijnen slechts alleen de beste kwaliteit en natuurlijke tegen scherpe prijzen. Heerlijk om mee te bestellen maar ook ideaal om een fraai wijn- en delicatessen pakket zelf samen te stellen met leuke producten. Mooi voor u zelf of om als cadeau te geven!

Kwaliteit delicatessen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen en delicatessen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service, dat is Grandcruwijnen!

Delicatessen online bestellen — Grandcruwijnen

Hier kunt u kwaliteit delicatessen kopen! Heerlijke kaas, noten, iberico ham, olijf olie en meer!