2021 Quintessa Illumination
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2022 - 2027 |
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
EN-PRIMEUR - WE VERWACHTEN DE WIJN BEGIN DECEMBER 2022 TE ONTVANGEN EN ZULLEN DEZE DAN DIRECT UITLEVEREN.
Jarenlang was Quintessa de enige wijn die op het wijnhuis werd gemaakt, maar sinds kort is er ook de Illumination, de witte tegenhanger van Quintessa, gemaakt van 50% Sauvignon Blanc Musqué, 30% Sauvignon Blanc en 20% Sémillon. De 2021 Illumination is een frisse en geurige wijn, met een intensiteit van smaak en meeslepende textuur. Noten van grapefruit, citroen en witte perzik zorgen voor spanning, terwijl botanische bloemige aroma's van oranjebloesem, kweepeer, citroengras en tijm voor complexiteit en spanning zorgen. Een helder en levendig mondgevoel, met aroma's van citrus, hints van vlierbloesem en een duidelijke mineraliteit worden in evenwicht gehouden door een romige textuur en een medium-bodied, gelaagde en aanhoudende afdronk.
OVER QUINTESSA
Quintessa, VERBORGEN IN HET HART VAN RUTHERFORD, ligt op een terrein van 280 hectare dat een diversiteit aan geologie, biodiversiteit, blootstelling en microklimaten weerspiegelt. Geïnspireerd door dit onderscheidende terrein, geloofden oprichters Agustin en Valeria Huneeus dat het voorbestemd was om een van 's werelds grootste wijndomeinen te worden. Vandaag de dag is er in totaal 160 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Carménère op 26 wijngaardblokken. Elk blok wordt - biologisch en biodynamisch - geoogst en individueel gevinifieerd om de nuances van het land te behouden
Afhankelijk van het oogstjaar kan Quintessa enkele of alle van de vijf variëteiten bevatten die op het terrein worden geteeld: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Carménère. Het fruit wordt vroeg in de ochtend geoogst, vervolgens gesorteerd en door zwaartekracht in eiken, roestvrijstalen of betonnen tanks gevoerd en gevinifieerd. Zodra de fermentatie en maceratie zijn voltooid, wordt de wijn van elk perceel maximaal twee jaar apart gerijpt in Frans eiken. Nadat de definitieve Quintessa-melange is gemaakt, wordt de wijn gebotteld en nog een jaar bewaard voordat hij wordt vrijgegeven.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | Quintessa |
Druif | Sauvignon Blanc, Semillon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 99 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Strak, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
Eigendom van Augustin en Valeria Huneeus. Quintessa is een unieke wijn met een verbazende diversiteit: vijf bodemtypes en microklimaten gaande van een terraswijngaard tot golvende heuvels tot aan het rustige meer. Deze unieke compositie van terroirs probeert de eigenaar tot uiting te brengen in een uitzonderlijk wijn. Quintessa is één van de iconische wijnen van Napa Valley in Californië. Deze Cabernet Sauvignon-gedomineerde wijn wordt gemaakt in Rutherford. Quintessa wordt volledig biologisch en biologisch-dynamisch gemaakt.
Quintessa ligt verborgen in het HART VAN RUTHERFORD gelegen een terrein van 280 hectare dat een diversiteit aan geologie, biodiversiteit, blootstelling en microklimaten weerspiegelt. Geïnspireerd door dit onderscheidende gebied, geloofden oprichters Agustin en Valeria Huneeus dat het voorbestemd was om een van 's werelds grootste wijndomeinen te worden. Vandaag de dag is er in totaal 160 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Carménère op 26 wijngaardblokken. Elk blok wordt — biologisch en biodynamisch - geoogst en individueel gevinifieerd om de nuances van het land te behouden
Afhankelijk van het oogstjaar kan Quintessa enkele of alle van de vijf variëteiten bevatten die op het terrein worden geteeld: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Carménère. Het fruit wordt vroeg in de ochtend geoogst, vervolgens gesorteerd en door zwaartekracht in eiken, roestvrijstalen of betonnen tanks en gevinifieerd. Zodra de fermentatie en maceratie zijn voltooid, wordt de wijn van elk perceel maximaal twee jaar apart gerijpt in Frans eiken. Nadat de definitieve Quintessa-melange is gemaakt, wordt de wijn gebotteld en nog een jaar bewaard voordat hij wordt vrijgegeven.