Filteren

Quintessa

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Eigendom van Augustin en Valeria Huneeus. Quintessa is een unieke wijn met een verbazende diversiteit: vijf bodemtypes en microklimaten gaande van een terraswijngaard tot golvende heuvels tot aan het rustige meer. Deze unieke compositie van terroirs probeert de eigenaar tot uiting te brengen in een uitzonderlijk wijn. Quintessa is één van de iconische wijnen van Napa Valley in Californië. Deze Cabernet Sauvignon-gedomineerde wijn wordt gemaakt in Rutherford. Quintessa wordt volledig biologisch en biologisch-dynamisch gemaakt.

Quintessa ligt verborgen in het HART VAN RUTHERFORD gelegen een terrein van 280 hectare dat een diversiteit aan geologie, biodiversiteit, blootstelling en microklimaten weerspiegelt. Geïnspireerd door dit onderscheidende gebied, geloofden oprichters Agustin en Valeria Huneeus dat het voorbestemd was om een ​​van 's werelds grootste wijndomeinen te worden. Vandaag de dag is er in totaal 160 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Carménère op 26 wijngaardblokken. Elk blok wordt — biologisch en biodynamisch - geoogst en individueel gevinifieerd om de nuances van het land te behouden 

Afhankelijk van het oogstjaar kan Quintessa enkele of alle van de vijf variëteiten bevatten die op het terrein worden geteeld: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Carménère. Het fruit wordt vroeg in de ochtend geoogst, vervolgens gesorteerd en door zwaartekracht in eiken, roestvrijstalen of betonnen tanks en gevinifieerd. Zodra de fermentatie en maceratie zijn voltooid, wordt de wijn van elk perceel maximaal twee jaar apart gerijpt in Frans eiken. Nadat de definitieve Quintessa-melange is gemaakt, wordt de wijn gebotteld en nog een jaar bewaard voordat hij wordt vrijgegeven.

Quintessa

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!