Filteren

Napa Valley

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 88

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Druiven werden in Californië verbouwd sinds de late 18e-eeuwse katholieke missies die daar waren gevestigd wijn moesten produceren voor sacramentele doeleinden. Het ontbrak de Californische druiventelers en wijnmakers echter vaak aan ervaring en kennis van hun vak, en de ontmoedigende resultaten hebben de reputatie van het gebied in Europa lange tijd bedorven. Maar het respect voor Californische wijn is in Europa gegroeid, zelfs buiten de rangen van die experts die weten dat wijnen uit Chateau Montelena en Stag's Leap Wine Cellars - beide in Napa Valley in Californië - de vooraanstaande Bordeaux-wijnen versloegen op een wijnbeurs in Parijs in 1976.

Napa Vallet ligt tussen twee bergruggen in die, van zuid naar noord, steeds dichter tot elkaar komen.De Santa Helena Highway en de Silverado Trail lopen beiden 45 kilometer naar het noorden waar de bergruggen Mayacamas Mountains in het westen en de Vaca Range in het oosten bij Calistoga tot elkaar komen. In het zuiden is deze wijnvallei zo’n acht kilometer breed. De gelijknamige Naparivier zorgde ervoor dat deze twee bergruggen zijn gesplitst, waardoor de Napa Vallei is ontstaan.

De Napa Valley is goed voor amper 5 procent van de jaarlijkse Amerikaanse wijnproductie. En hoewel het waarschijnlijk het bekendste Amerikaanse wijngebied is, was het niet de eerste AVA (American Viticultural Area) die werd opgericht: de eerste is Augusta, Missouri, daterend uit 1980. De Napa Valley ligt in centraal Californië rond de gelijknamige rivier, ten noorden van San Pablo Bay.

Vanwege zijn smalheid en de nabijheid van bergen, heeft de Napa Valley een zeer variabel klimaat en een overvloed aan microklimaten, maar wat de wijnen onvoorspelbaar maakt (tenzij je het wijnhuis al kent) is de geologie. De bodem is gemaakt van zeesedimenten, vulkanisch gesteente, rivierafzettingen, slib, kalksteen en zandsteen, afhankelijk van waar je bent. Vulkanische bodems in het noorden van de regio zijn geweldig voor de teelt van Cabernet, terwijl kalkrijke bodems in het zuiden uitstekende Pinot Noir opleveren. Deze verscheidenheid aan bodems en klimaten maakte de Napa Valley tot een droomplek om vrijwel elke wijnstokvariëteit te verbouwen, hoewel de gewassen in de loop der jaren beperkt zijn gebleven tot degene die het best tot uiting komen, in een soort darwinistische selectie.

Zoals met veel wijnregio's, heeft de Napa Valley zijn eigen subregio's. Van noord naar zuid zijn dat:

- Howell Mountain, waar de meest voorkomende variëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Viognier en Zinfandel zijn.

- Calistoga, dat voornamelijk Cabernet Sauvignon, Syrah, Petite Sirah en Zinfandel produceert

- Diamond Mountain District, waarvan de belangrijkste variëteiten Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon zijn.

- Spring Mountain District, waar Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot en Zinfandel worden geproduceerd.

- St. Helena, waarvan de meest representatieve wijnstokrassen Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Viognier en Zinfandel zijn

- Chiles Valley District, dat voornamelijk Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot produceert.

- Rutherford, de thuisbasis van Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Zinfandel.

- Oakville, waar Cabernet Sauvignon, Merlot en Sauvignon Blanc worden gemaakt.

- Atlas Peak, gericht op Cabernet Sauvignon en Chardonnay.

- Stag's Leap District, waar de meest geteelde variëteiten Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Sangiovese en Sauvignon Blanc zijn.

- Yountville, waar Cabernet Sauvignon en Merlot worden geproduceerd.

- Mount Veeder, waar Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot en Zinfandel worden geproduceerd.

- Oak Knoll District, waar de meest geteelde variëteiten Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Riesling en Sauvignon Blanc zijn.

- Coombsville, waar Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Pinot Noir en Syrah de meest voorkomende druivensoorten zijn.

- Wild Horse die voornamelijk Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Pinot Noir maakt.

Napa Valley

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!