2018 Forman Napa Valley Cabernet Sauvignon

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2022 - 2040 |
Op voorraad
13 items beschikbaar
Omschrijving
Bij Forman wordt elke stap van het productieproces is in handen van één man: Ric Forman. De wijngaard is gelegen op een heuvelrug aan de voet van Howell mountain met uitzicht op de stad St.Helena. Het gebied is verdeeld in vier percelen waarop de druivenrassen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot groeien. Forman Vineyard is in 1983 opgericht en werd er een kleine hoeveelheid klassiek gemaakte Chardonnay en Cabernet Sauvignon geproduceerd.
Na een zoektocht van drie jaar in de Napa Valley naar de perfecte locatie, kocht Rik Forman in 1978 de huidige wijnmakerij/wijngaard die op een heuvelrug aan de voet van Howell Mountain uitkijkt over de stad St. Helena. Deze opmerkelijke locatie heeft een aantal ongewoon elegante wijnen voortgebracht van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot. Een filosofie van wijnmaken die meer een traditionele benadering volgt dan technologisch, sprak Forman al vroeg in zijn carrière aan. De vertrouwdheid met de Europese traditie heeft zijn stijl zeer beïnvloed.
Druiven worden voorzichtig behandeld vanaf de oogst tot aan de fermentatie. Kleine roestvrijstalen fermentoren voor rode wijnen en nieuwe Bourgondische vaten voor witte wijnen worden gebruikt.Er zijn diepe grotten gebouwd die een koele, donkere en vochtige omgeving hebben om rode wijn in nieuwe Franse eiken vaten in alle rust te laten rijpen. De wijnen rijpen letterlijk in de bodem van waaruit ze zijn gegroeid. De integratie van de kleine stenen kelder die zich in de heuvels bevindt, omringd door een binnenplaats en contact met de diepe grotten eronder geeft het een authentieke sfeer.
Alhoewel de hoofdmoot bestaat uit 76% Cabernet Sauvignon bevat de wijn ook nog 5% Merlot, 14% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot dus dit is overduidelijk de Bordeaux uit Napa Valley. De wijn heeft 22 maanden verouderd op 75% nieuwe en 25% twee jaar oude Bordeaux-vaten. Dit is een buitengewoon mooie wijn uit een klassieke jaargang. Laag na laag opent de wijn zich met beluchting. Aroma's van tabak en rijpe bessenjam vermengen zich zo mooi met een subtiele vanille-rokerige eikenhouten achtergrond. De veelzijdige aroma's worden weerspiegeld in de smaak en worden omgeven door een mondvullende rijkdom van ultrafijne en rijpe fenolen met een heerlijke gedurfde afdronk. Het is moeilijk om niet van deze geweldige wijn te houden.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | Forman Vinyard |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP (92-94)
Reviewed by:
Robert M. Parker, Jr.
Release Price:
NA
Drink Date:
2016 - 2036
The 2015 Cabernet Sauvignon, which came from yields half of what is normally routine, is a blend of 75% Cabernet Sauvignon followed by mostly Cabernet Franc and smaller quantities of Petit Verdot and Merlot. This wine, which is still in barrel, displays gorgeous blueberry and black raspberry notes with some licorice, truffle and forest floor. The wine has a dense ruby/purple color, medium to full body, a Bordeaux-like structure, but wonderful energy, purity and richness. It should drink well for 15-20 years at minimum.
Published: Oct 28, 2016
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96+
Drinking Window
2028 - 2058
From: The 2019 Napa Valley Cabernets: A Deep Dive (Jan 2022)
The 2018 Cabernet Sauvignon is silky and elegant, with lovely aromatic presence and impeccable balance. Sweet tobacco, cedar, dried flowers and mint all give this mid-weight Cabernet lovely complexity and nuance. The 2018 has shut down since I tasted it last year, but that is not surprising given the style here. Today, bright acids give the 2018 energy, tension and a good deal of precision. Those qualities should help the 2018 Cabernet Sauvignon age well over the coming decades.
- By Antonio Galloni on September 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Al vroeg beïnvloed door de wijnen en wijnbereidingspraktijken van de Bordeaux-regio in Frankrijk, heb ik consequent gezocht naar een vergelijkbare perfectie voor de wijnen van Forman Vineyard. Als ik twee woorden zou moeten kiezen die het karakter van Forman Vineyard-wijnen belichamen, dan zouden dat finesse en elegantie zijn. Als eenmanszaak heb ik de luxe om de wijnen persoonlijk te verzorgen tijdens elke productiefase - van de oogst tot het mengen, bottelen en rijpen. In een tijd van anoniem eigendom wordt dit soort hands-on benadering van wijnmaken steeds zeldzamer. Voor mij is dit de enige manier waarop geweldige wijnen kunnen worden gemaakt en gemaakt om te delen met wijn-liefhebbers.
Ric Forman
Bij Forman wordt elke stap van het productieproces is in handen van één man: Ric Forman. De wijngaard is gelegen op een heuvelrug aan de voet van Howell mountain met uitzicht op de stad St.Helena. Het gebied is verdeeld in vier percelen waarop de druivenrassen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot groeien. Forman Vineyard is in 1983 opgericht en werd er een kleine hoeveelheid klassiek gemaakte Chardonnay en Cabernet Sauvignon geproduceerd.
Na een zoektocht van drie jaar in de Napa Valley naar de perfecte locatie, kocht Rik Forman in 1978 de huidige wijnmakerij/wijngaard die op een heuvelrug aan de voet van Howell Mountain uitkijkt over de stad St. Helena. Deze opmerkelijke locatie heeft een aantal ongewoon elegante wijnen voortgebracht van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot. Een filosofie van wijnmaken die meer een traditionele benadering volgt dan technologisch, sprak Forman al vroeg in zijn carrière aan. De vertrouwdheid met de Europese traditie heeft zijn stijl zeer beïnvloed.
Druiven worden voorzichtig behandeld vanaf de oogst tot aan de fermentatie. Kleine roestvrijstalen fermentoren voor rode wijnen en nieuwe Bourgondische vaten voor witte wijnen worden gebruikt.Er zijn diepe grotten gebouwd die een koele, donkere en vochtige omgeving hebben om rode wijn in nieuwe Franse eiken vaten in alle rust te laten rijpen. De wijnen rijpen letterlijk in de bodem van waaruit ze zijn gegroeid. De integratie van de kleine stenen kelder die zich in de heuvels bevindt, omringd door een binnenplaats en contact met de diepe grotten eronder geeft het een authentieke sfeer.
Bij Forman wordt elke stap van het productieproces is in handen van één man: Ric Forman. De wijngaard is gelegen op een heuvelrug aan de voet van Howell mountain met uitzicht op de stad St.Helena. Het gebied is verdeeld in vier percelen waarop de druivenrassen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot groeien. Forman Vineyard is in 1983 opgericht en werd er een kleine hoeveelheid klassiek gemaakte Chardonnay en Cabernet Sauvignon geproduceerd.
Na een zoektocht van drie jaar in de Napa Valley naar de perfecte locatie, kocht Rik Forman in 1978 de huidige wijnmakerij/wijngaard die op een heuvelrug aan de voet van Howell Mountain uitkijkt over de stad St. Helena. Deze opmerkelijke locatie heeft een aantal ongewoon elegante wijnen voortgebracht van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot. Een filosofie van wijnmaken die meer een traditionele benadering volgt dan technologisch, sprak Forman al vroeg in zijn carrière aan. De vertrouwdheid met de Europese traditie heeft zijn stijl zeer beïnvloed.
Druiven worden voorzichtig behandeld vanaf de oogst tot aan de fermentatie. Kleine roestvrijstalen fermentoren voor rode wijnen en nieuwe Bourgondische vaten voor witte wijnen worden gebruikt.Er zijn diepe grotten gebouwd die een koele, donkere en vochtige omgeving hebben om rode wijn in nieuwe Franse eiken vaten in alle rust te laten rijpen. De wijnen rijpen letterlijk in de bodem van waaruit ze zijn gegroeid. De integratie van de kleine stenen kelder die zich in de heuvels bevindt, omringd door een binnenplaats en contact met de diepe grotten eronder geeft het een authentieke sfeer.
Alhoewel de hoofdmoot bestaat uit 76% Cabernet Sauvignon bevat de wijn ook nog 5% Merlot, 14% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot dus dit is overduidelijk de Bordeaux uit Napa Valley. De wijn heeft 22 maanden verouderd op 75% nieuwe en 25% twee jaar oude Bordeaux-vaten. Dit is een buitengewoon mooie wijn uit een klassieke jaargang. Laag na laag opent de wijn zich met beluchting. Aroma's van tabak en rijpe bessenjam vermengen zich zo mooi met een subtiele vanille-rokerige eikenhouten achtergrond. De veelzijdige aroma's worden weerspiegeld in de smaak en worden omgeven door een mondvullende rijkdom van ultrafijne en rijpe fenolen met een heerlijke gedurfde afdronk. Het is moeilijk om niet van deze geweldige wijn te houden.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | Forman Vinyard |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
The Wine Advocate
RP (92-94)
Reviewed by:
Robert M. Parker, Jr.
Release Price:
NA
Drink Date:
2016 - 2036
The 2015 Cabernet Sauvignon, which came from yields half of what is normally routine, is a blend of 75% Cabernet Sauvignon followed by mostly Cabernet Franc and smaller quantities of Petit Verdot and Merlot. This wine, which is still in barrel, displays gorgeous blueberry and black raspberry notes with some licorice, truffle and forest floor. The wine has a dense ruby/purple color, medium to full body, a Bordeaux-like structure, but wonderful energy, purity and richness. It should drink well for 15-20 years at minimum.
Published: Oct 28, 2016
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96+
Drinking Window
2028 - 2058
From: The 2019 Napa Valley Cabernets: A Deep Dive (Jan 2022)
The 2018 Cabernet Sauvignon is silky and elegant, with lovely aromatic presence and impeccable balance. Sweet tobacco, cedar, dried flowers and mint all give this mid-weight Cabernet lovely complexity and nuance. The 2018 has shut down since I tasted it last year, but that is not surprising given the style here. Today, bright acids give the 2018 energy, tension and a good deal of precision. Those qualities should help the 2018 Cabernet Sauvignon age well over the coming decades.
- By Antonio Galloni on September 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Al vroeg beïnvloed door de wijnen en wijnbereidingspraktijken van de Bordeaux-regio in Frankrijk, heb ik consequent gezocht naar een vergelijkbare perfectie voor de wijnen van Forman Vineyard. Als ik twee woorden zou moeten kiezen die het karakter van Forman Vineyard-wijnen belichamen, dan zouden dat finesse en elegantie zijn. Als eenmanszaak heb ik de luxe om de wijnen persoonlijk te verzorgen tijdens elke productiefase - van de oogst tot het mengen, bottelen en rijpen. In een tijd van anoniem eigendom wordt dit soort hands-on benadering van wijnmaken steeds zeldzamer. Voor mij is dit de enige manier waarop geweldige wijnen kunnen worden gemaakt en gemaakt om te delen met wijn-liefhebbers.
Ric Forman
Bij Forman wordt elke stap van het productieproces is in handen van één man: Ric Forman. De wijngaard is gelegen op een heuvelrug aan de voet van Howell mountain met uitzicht op de stad St.Helena. Het gebied is verdeeld in vier percelen waarop de druivenrassen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot groeien. Forman Vineyard is in 1983 opgericht en werd er een kleine hoeveelheid klassiek gemaakte Chardonnay en Cabernet Sauvignon geproduceerd.
Na een zoektocht van drie jaar in de Napa Valley naar de perfecte locatie, kocht Rik Forman in 1978 de huidige wijnmakerij/wijngaard die op een heuvelrug aan de voet van Howell Mountain uitkijkt over de stad St. Helena. Deze opmerkelijke locatie heeft een aantal ongewoon elegante wijnen voortgebracht van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot. Een filosofie van wijnmaken die meer een traditionele benadering volgt dan technologisch, sprak Forman al vroeg in zijn carrière aan. De vertrouwdheid met de Europese traditie heeft zijn stijl zeer beïnvloed.
Druiven worden voorzichtig behandeld vanaf de oogst tot aan de fermentatie. Kleine roestvrijstalen fermentoren voor rode wijnen en nieuwe Bourgondische vaten voor witte wijnen worden gebruikt.Er zijn diepe grotten gebouwd die een koele, donkere en vochtige omgeving hebben om rode wijn in nieuwe Franse eiken vaten in alle rust te laten rijpen. De wijnen rijpen letterlijk in de bodem van waaruit ze zijn gegroeid. De integratie van de kleine stenen kelder die zich in de heuvels bevindt, omringd door een binnenplaats en contact met de diepe grotten eronder geeft het een authentieke sfeer.