2020 Lievland Vineyards Cellar Reserve Organic Cabernet Merlot
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2022 - 2028 |
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
De druiven voor de Lievland Vineyards Cellar Reserve Organic Cabernet Merlot worden met de hand geplukt, ontsteelt en na een twee dagen durende koude schilweking, in een open tank gelaten voor een periode van 7 dagen. Regelmatig wordt de most bewogen en de zogeheten “hoed” naar beneden gedrukt om meer geur, kleur en smaakstoffen te onttrekken aan de most. De wijn rijpt vervolgens 12 maanden op Frans eikenhout.
De Lievland Vineyards Cellar Reserve Organic Cabernet Merlot is een wijn van een wijngaard waar organisch gewerkt wordt. Het is een intense, volle wijn met zachte tannines. In de geur overheerst pruim en rijpe kers. De druiven zijn afkomstig van gemiddeld 20 jaar oude stokken die organisch bewerkt worden
WEETJE: In de tab: Bijlage vindt u een recept (Roasted Beef Ribeye) van het wijnhuis perfect voor bij deze wijn. Deze zenden wij u automatisch toen bij een bestelling van deze wijn.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Paarl (Appellatie) |
Wijnhuis | Lievland Vineyards |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Riaan Möller - Head winemaker bij Lievland: "Zuid-Afrikaanse wijnen worden wijnen uit ‘de nieuwe wereld’ genoemd, maar met de lange geschiedenis van druiventeelt in de Kaap, denk ik dat het beter is om te zeggen dat we de perfecte balans vinden tussen nieuwe en ouderwetse stijlen. Bij Lievland Vineyards hebben we het geluk om te kunnen werken met Stellenbosch terroir van topkwaliteit. We nemen klassieke variëteiten en maken wijnen op een traditionele manier, waarbij we streven naar de perfecte balans tussen ouderwetse elegantie en helder fruit uit de nieuwe wereld."
Omschrijving
De druiven voor de Lievland Vineyards Cellar Reserve Organic Cabernet Merlot worden met de hand geplukt, ontsteelt en na een twee dagen durende koude schilweking, in een open tank gelaten voor een periode van 7 dagen. Regelmatig wordt de most bewogen en de zogeheten “hoed” naar beneden gedrukt om meer geur, kleur en smaakstoffen te onttrekken aan de most. De wijn rijpt vervolgens 12 maanden op Frans eikenhout.
De Lievland Vineyards Cellar Reserve Organic Cabernet Merlot is een wijn van een wijngaard waar organisch gewerkt wordt. Het is een intense, volle wijn met zachte tannines. In de geur overheerst pruim en rijpe kers. De druiven zijn afkomstig van gemiddeld 20 jaar oude stokken die organisch bewerkt worden
WEETJE: In de tab: Bijlage vindt u een recept (Roasted Beef Ribeye) van het wijnhuis perfect voor bij deze wijn. Deze zenden wij u automatisch toen bij een bestelling van deze wijn.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Paarl (Appellatie) |
Wijnhuis | Lievland Vineyards |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
Riaan Möller - Head winemaker bij Lievland: "Zuid-Afrikaanse wijnen worden wijnen uit ‘de nieuwe wereld’ genoemd, maar met de lange geschiedenis van druiventeelt in de Kaap, denk ik dat het beter is om te zeggen dat we de perfecte balans vinden tussen nieuwe en ouderwetse stijlen. Bij Lievland Vineyards hebben we het geluk om te kunnen werken met Stellenbosch terroir van topkwaliteit. We nemen klassieke variëteiten en maken wijnen op een traditionele manier, waarbij we streven naar de perfecte balans tussen ouderwetse elegantie en helder fruit uit de nieuwe wereld."