2020 Gedeelte Wines 23 Barbaroso
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | St Helena Bay |
Wijnhuis | Gedeelte Wines |
Jaar | 2020 |
Druif | Barbarosa |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2021 - 2033 |
Brakkuil Farm is de thuisbasis van de Gedeelte Wijnen. Het is een unieke wijnboerderij gelegen in de St. Helena Bay regio aan de Zuid-Afrikaanse westkust. De wijngaarden zijn aangeplant in het afgeplatte zeezand gevuld met kalksteen, gelegen op slechts 4 km van de koude Atlantische Oceaan.
De boerderij Brakkuil werd opgericht in het begin van 1800, terwijl de eerste druiven (Barbarossa en Palomino) werden geplant in 1978. De oorspronkelijke wijnkelder is nog steeds in gebruik en werd gebouwd in 1948 na het einde van de Tweede Wereldoorlog.
In 2002 plantte boerderij-eigenaar Wimpie Bouwer (vader van wijnmaker John Bouwer) 6ha van de eerste Sauvignon Blanc wijnstokken die vandaag gebruikt wordt voor de productie van een unieke Sauvignon Blanc . John produceert ook een Palomino “matured under veil” en een voortreffelijke Barbarossa. Dit is een limited edition variëteit die wordt verbouwd op de enige Barbarossa hectare (een van de vier in de wereld geplant in 1978) in Zuidelijk Afrika. De bodem en het terroir van boerderij Brakkuil bestaat grotendeels uit zeezand met kalksteen op de bodem, waardoor de wijnen een laag PH-gehalte krijgen.
De Gedeelte Wines 23 Barbaroso wordt in zeer kleine oplage gemaakt (Limited edition) rode wijn van Gedeelte Wines is gemaakt van de enige barbarossa (druif) hectare van Zuid-Afrika. De wijn is gemaakt op de wijze waarop Amarone wordt gemaakt. Een deel van de druiven worden ingedroogd aan de wijnstokken voor meer smaak concentratie en de andere helft wordt na het plukken gedroogd voor tenminste 10 maanden. Na het drogen worden de druiven geperst en koud gefermenteerd. Aansluitend wordt de wijn in oude Franse eikenhouten vaten gerijpt voor 10 tot 12 maanden. De Gedeelte Wines 23 Barbaroso heeft aroma's van rood fruit, chocolade en specerijen waaronder zwarte kersenlikeur, pruimensaus, zwarte vijgen, vers gebakken brood en kaneel. On de mond heeft de wijn een fluweelzachte afdronk met subtiele tonen van groene peperkorrels en gemalen grind (kalk/mineralig).
De Barbarossa druif is een blauwe druivensoort en wordt naast de Provence en Corsica ook verbouwt in Italië en is de specialiteit in Zuid Afrika van Brakkuil/Gedeelte Wines. Dit ras geeft robuuste, aromatische wijnen en kunnen zeer goed ouderen. De druif is ook bekend als Barberoux.
Brakkuil Farm is de thuisbasis van de Gedeelte Wijnen. Het is een unieke wijnboerderij gelegen in de St. Helena Bay regio aan de Zuid-Afrikaanse westkust. De wijngaarden zijn aangeplant in het afgeplatte zeezand gevuld met kalksteen, 4 km van de koude Atlantische Oceaan.
De boerderij Brakkuil werd opgericht in het begin van 1800, terwijl de eerste druiven (Barbarossa en Palomino) werden geplant in 1978. De oorspronkelijke wijnkelder is nog steeds in gebruik en werd gebouwd in 1948 na het einde van de Tweede Wereldoorlog.
In 2002 plantte boerderij-eigenaar Wimpie Bouwer (vader van wijnmaker John Bouwer) 6ha van de eerste Sauvignon Blanc wijnstokken die vandaag gebruikt wordt voor de productie van een unieke Sauvignon Blanc . John produceert ook een Palomino “matured under veil” en een voortreffelijke Barbarossa. Dit is een limited edition variëteit die wordt verbouwd op de enige Barbarossa hectare (een van de vier in de wereld geplant in 1978) in Zuidelijk Afrika.
John Bouwer gelooft sterk in traditionele wijnbereiding en hij rijpt zijn wijnen “under veil” zonder conventionele koelmethoden.
"Het is belangrijk voor ons om iets unieks te creëren. Een trend die teruggaat tot het begin van traditionele wijn maken. Het is het vakmanschap de cultuur van de druif te begrijpen en één-op-één te volgen vanaf de wijngaard tot aan het bottelen.
Wijn maken is een gevoel, een emotioneel proces…"
De bodem en het terroir van boerderij Brakkuil bestaat grotendeels uit zeezand met kalksteen op de bodem, waardoor de wijnen een laag PH-gehalte krijgen.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | St Helena Bay |
Wijnhuis | Gedeelte Wines |
Druif | Barbarosa |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2033 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Rood fruit |
Drink momenten | Barbecue, Met vrienden |