Rubin
De Rubin druif is een authentiek bulgaarse druivensoort. Hij is ontstaan door de kruising van Syrah en Nebbiolo. De kruising vond plaats in 1944, maar het duurde nog tot 1961 voordat het nieuwe druivenras internationaal erkend werd. De Rubin druif wordt alleen geteeld in vrij kleine gebieden in de regio van Struma River Valley, in het zuid-westen van Bulgarije.
De Rubin druif is een authentiek bulgaarse druivensoort. Hij is ontstaan door de kruising van Syrah en Nebbiolo. De kruising vond plaats in 1944, maar het duurde nog tot 1961 voordat het nieuwe druivenras internationaal erkend werd. De Rubin druif wordt alleen geteeld in vrij kleine gebieden in de regio van Struma River Valley, in het zuid-westen van Bulgarije.
Hoe smaakt wijn van de Rubin druif?
De wijnen van de Rubin druif onderscheiden zich door hun donkerrode kleur, extraheerbaarheid, goede, harmonische smaak met nuancen van bosbessen, bramen en viooltjes, en hebben een goed verouderingspotentieel.
De Rubin druif is een authentiek bulgaarse druivensoort. Hij is ontstaan door de kruising van Syrah en Nebbiolo. De kruising vond plaats in 1944, maar het duurde nog tot 1961 voordat het nieuwe druivenras internationaal erkend werd. De Rubin druif wordt alleen geteeld in vrij kleine gebieden in de regio van Struma River Valley, in het zuid-westen van Bulgarije.
Hoe smaakt wijn van de Rubin druif?
De wijnen van de Rubin druif onderscheiden zich door hun donkerrode kleur, extraheerbaarheid, goede, harmonische smaak met nuancen van bosbessen, bramen en viooltjes, en hebben een goed verouderingspotentieel.