Cillar de Silos
Wijnhuis Cillar de Silos is gelegen in de Spaanse gemeente Quintana del Pidio wat behoort tot de regio Castilië en León en telt inmiddels 68 hectare. Het wijnhuis werd officieel opgericht door Amalio Aragón die in 1994 samen met zijn kinderen van start ging. Zijn ultieme droom om wijnen te produceren vanuit zijn eigen dorp Quintana del Pidio kreeg echter al eerder vorm toen Amalio in 1970 enkele kleine percelen van wijnbouwers uit de buurt aankocht. Toen hij besloot om zijn eigen wijnmakerij te starten, noemde hij deze Cillar de Silos, naar de monnik die in het verleden de leiding had in het Silos klooster.
Wijnhuis Cillar de Silos is gelegen in de Spaanse gemeente Quintana del Pidio wat behoort tot de regio Castilië en León en telt inmiddels 68 hectare. Het wijnhuis werd officieel opgericht door Amalio Aragón die in 1994 samen met zijn kinderen van start ging. Zijn ultieme droom om wijnen te produceren vanuit zijn eigen dorp Quintana del Pidio kreeg echter al eerder vorm toen Amalio in 1970 enkele kleine percelen van wijnbouwers uit de buurt aankocht. Toen hij besloot om zijn eigen wijnmakerij te starten, noemde hij deze Cillar de Silos, naar de monnik die in het verleden de leiding had in het Silos klooster.
Vandaag de dag is het wijnhuis nog altijd een familiebedrijf. Zoon Roberto is Manager en is verantwoordelijk voor verkoop. Zoon Óscar heeft wijnkunde gestudeerd en is de technisch directeur verantwoordelijk voor de wijnbouw en vinificatie. En dochter Amelia is gedreven in het exporteren van de wijnen over de hele wereld. Kortom, een familie die trots is op haar mooie wijngaarden en die vol passie werken op het landgoed die een uitstekende voedingsbodem is voor het wereldberoemde druiven ras de Tempranillo.
Wijnhuis Cillar de Silos beschikt over een ondergrondse wijnkelder. Deze stamt al uit de 17e eeuw en heeft een natuurlijke vochtigheid en een constante temperatuur tussen 11,5 en 12°C gedurende het jaar. Een unieke en ideale locatie voor de wijnen in de laatste fase van het rijpingsproces in de fles.
De wijnstokken zijn op hellingen geplant en worden omgeven door bossen waar een uitstekende drainage heerst. Door de omringende bossen worden de wijnstokken beschermd tegen de gevaarlijke winter vorst en de koude winden uit het noorden.
Wijnhuis Cillar de Silos is gelegen in de Spaanse gemeente Quintana del Pidio wat behoort tot de regio Castilië en León en telt inmiddels 68 hectare. Het wijnhuis werd officieel opgericht door Amalio Aragón die in 1994 samen met zijn kinderen van start ging. Zijn ultieme droom om wijnen te produceren vanuit zijn eigen dorp Quintana del Pidio kreeg echter al eerder vorm toen Amalio in 1970 enkele kleine percelen van wijnbouwers uit de buurt aankocht. Toen hij besloot om zijn eigen wijnmakerij te starten, noemde hij deze Cillar de Silos, naar de monnik die in het verleden de leiding had in het Silos klooster.
Vandaag de dag is het wijnhuis nog altijd een familiebedrijf. Zoon Roberto is Manager en is verantwoordelijk voor verkoop. Zoon Óscar heeft wijnkunde gestudeerd en is de technisch directeur verantwoordelijk voor de wijnbouw en vinificatie. En dochter Amelia is gedreven in het exporteren van de wijnen over de hele wereld. Kortom, een familie die trots is op haar mooie wijngaarden en die vol passie werken op het landgoed die een uitstekende voedingsbodem is voor het wereldberoemde druiven ras de Tempranillo.
Wijnhuis Cillar de Silos beschikt over een ondergrondse wijnkelder. Deze stamt al uit de 17e eeuw en heeft een natuurlijke vochtigheid en een constante temperatuur tussen 11,5 en 12°C gedurende het jaar. Een unieke en ideale locatie voor de wijnen in de laatste fase van het rijpingsproces in de fles.
De wijnstokken zijn op hellingen geplant en worden omgeven door bossen waar een uitstekende drainage heerst. Door de omringende bossen worden de wijnstokken beschermd tegen de gevaarlijke winter vorst en de koude winden uit het noorden.