Pedro Ximenez

Cillar de Silos

De Pedro Ximenez druif is een Spaanse witte druivenvariëteit die behoort tot de Vitis Vinifera die een hoog suikergehalte kan creëren. In de Spaanse wijnbouw wordt de druif gebruikt voor o.a. Malaga-wijn. De laatste jaren wordt de druif ook meer als droge witte wijn geproduceerd. De Pedro Ximenez wordt ook vaak afgekort naar PX. De PX is erg donker van kleur, ook is de wijn vaak bijna...

Toon meer
filter Filteren
Druif
Cillar de Silos Golfo Vermouth
grape Palomino, Pedro Ximenez
17,45 14,42
Niet op voorraad
per pagina

De Pedro Ximenez druif is een Spaanse witte druivenvariëteit die behoort tot de Vitis Vinifera die een hoog suikergehalte kan creëren. In de Spaanse wijnbouw wordt de druif gebruikt voor o.a. Malaga-wijn. De laatste jaren wordt de druif ook meer als droge witte wijn geproduceerd. De Pedro Ximenez wordt ook vaak afgekort naar PX. De PX is erg donker van kleur, ook is de wijn vaak bijna stroperig dik. Dit hoge suikergehalte in de wijn komt door het speciale drogingsproces. Door het te laten drogen van de druif ontstaat er een hoge suikerwaarden. Zodra de wijn gaat gisten, wordt de wijn met alcohol versterkt. Hierdoor houd de wijn de fruitige smaken. Vervolgens wordt de rijping voortgezet in houten vaten.

Hoe smaakt wijn van de Pedro Ximenez druif?

de smaak is uitermate zoet, die doen denken aan gedroogde zuidvruchten zoals rozijnen, vijgen en dadels. Vergezeld met aroma's van honing, druiven siroop, jam en gekonfijt fruit. tegelijkertijd doet het ook denken aan versgemalen koffie, donkere chocolade, cacao en zoethout.