2019 Cillar de Silos Crianza
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Cillar de Silos |
Jaar | 2019 |
Druif | Tempranillo |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2022 - 2029 |
De wijnen van Cillar de Silos uit de Duero zijn allemaal indrukwekkend en deze wijnmaker staat ook wel bekend als de Tempranillo specialist. Deze Crianza toont de ware zuiverheid en elegantie van de Tempranillo Druif. De neus toont verfijnd frambozen en bramen ondertonen van vanille en ceder. Dezelfde zuiverheid van fruit is duidelijk in de smaak, met een zijdeachtige textuur, verfrissende zuren en fijne tannines welke leidt tot een geweldige afdronk met in de nasmaak tonen van zoete specerijen en donkere koffie. Cillar de Silos wordt gezien als een van de meest consistente producent van kwaliteitswijnen in de Ribera
Wijnhuis Cillar de Silos is gelegen in de Spaanse gemeente Quintana del Pidio wat behoort tot de regio Castilië en León en telt inmiddels 68 hectare. Het wijnhuis werd officieel opgericht door Amalio Aragón die in 1994 samen met zijn kinderen van start ging. Zijn ultieme droom om wijnen te produceren vanuit zijn eigen dorp Quintana del Pidio kreeg echter al eerder vorm toen Amalio in 1970 enkele kleine percelen van wijnbouwers uit de buurt aankocht. Toen hij besloot om zijn eigen wijnmakerij te starten, noemde hij deze Cillar de Silos, naar de monnik die in het verleden de leiding had in het Silos klooster.
Vandaag de dag is het wijnhuis nog altijd een familiebedrijf. Zoon Roberto is Manager en is verantwoordelijk voor verkoop. Zoon Óscar heeft wijnkunde gestudeerd en is de technisch directeur verantwoordelijk voor de wijnbouw en vinificatie. En dochter Amelia is gedreven in het exporteren van de wijnen over de hele wereld. Kortom, een familie die trots is op haar mooie wijngaarden en die vol passie werken op het landgoed die een uitstekende voedingsbodem is voor het wereldberoemde druiven ras de Tempranillo.
Wijnhuis Cillar de Silos beschikt over een ondergrondse wijnkelder. Deze stamt al uit de 17e eeuw en heeft een natuurlijke vochtigheid en een constante temperatuur tussen 11,5 en 12°C gedurende het jaar. Een unieke en ideale locatie voor de wijnen in de laatste fase van het rijpingsproces in de fles.
De wijnstokken zijn op hellingen geplant en worden omgeven door bossen waar een uitstekende drainage heerst. Door de omringende bossen worden de wijnstokken beschermd tegen de gevaarlijke winter vorst en de koude winden uit het noorden.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Cillar de Silos |
Druif | Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Login and Registration Form