Petit Verdot

Château Smith Haut-Lafitte

Petit Verdot is een laatrijpe, kleine, blauwe druif met een stevige schil en geringe opbrengst die tot de beste druiven van de wereld behoort.Oorspronkelijk werd deze druif in Bordeaux verbouwd en gebruikt als blend, maar vanwege het te koele klimaat komt de druif daar slecht eens in de 3 tot 4 jaar tot volle rijping.In warmere landen, zoals Spanje, Australië, Californië en Zuid Afrika gedijt de druif beter en krijgt hij de gelegenheid volledig te rijpen.

filter Filteren
Druif
2023 Château Smith Haut-Lafitte Les Hauts de Smith Bordeaux Rosé
grape Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Semillon
23,95 19,79
2019 Château Smith Haut-Lafitte Grand Cru Classé de Graves
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Semillon
144,95 119,79
97+ Peter Parker
2019 Château Smith Haut-Lafitte Grand Cru Classé de Graves
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
177,50 146,69
2018 Château Smith Haut-Lafitte Grand Cru Classé de Graves
2020 Château Smith Haut-Lafitte Le Petit Haut Lafitte Rouge
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Semillon
38,95 32,19
Niet op voorraad
2020 Château Smith Haut-Lafitte Grand Cru Classé de Graves
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Semillon
178,95 147,89
Niet op voorraad
97+ Peter Parker
per pagina

Petit Verdot is een laatrijpe, kleine, blauwe druif met een stevige schil en geringe opbrengst die tot de beste druiven van de wereld behoort.
Oorspronkelijk werd deze druif in Bordeaux verbouwd en gebruikt als blend, maar vanwege het te koele klimaat komt de druif daar slecht eens in de 3 tot 4 jaar tot volle rijping.
In warmere landen, zoals Spanje, Australië, Californië en Zuid Afrika gedijt de druif beter en krijgt hij de gelegenheid volledig te rijpen.

Hoe smaakt de Petit Verdot?

Petit Verdot geeft krachtige wijnen met tonen van rijp, zwart fruit (bosbessen, zwarte kersen, blauwe pruimen), rook, kruiden, ceder en molassses. Verder hebben de wijnen stevige tannines en een lange afdronk. Uitstekende combinatie met wild, tournedos, lamsvlees, steak, gekruid varkensvlees en harde kazen.