Springfontein - Le Macchiole - Gosset - Chardonnay - Perera

Er was eens …… volgens haar aantekeningen moet de Schotse reisschrijver en schilder Lady Anne Barnard in mei 1798 de grond van Springfontein zijn gepasseerd tijdens een reis van het huidige Hermanus naar Stanford langs de zuidkant van de lagune en de loop van de Kleinrivier. De boerderij werd echter pas op 1 juni 1816 als zodanig geregistreerd toen deze werd toegekend aan de toenmalige...

Toon meer
filter Filteren
Wijnhuis
Land
Regio
Druif
Champagne Gosset Grande Reserve Brut
grape Chardonnay
49,35 40,79
Champagne Gosset Extra Brut
grape Chardonnay
42,95 35,50
Gosset Giftbox met Champagne Gosset Grande Reserve Brut & 2 Flûtes en 1 Stopper
grape Chardonnay
97,50 80,58
Champagne Gosset Grande Reserve Brut
grape Chardonnay
67,95 56,16
2022 Le Macchiole Paleo Bianco
grape Chardonnay, Sauvignon Blanc
89,95 74,34
2020 Springfontein Ulumbaza White
grape Chardonnay, Pinotage, Sauvignon Blanc, Semillon
13,50 11,16 Vanaf 12,80
Vegan Label
Champagne Gosset Celebris Rosé Extra Brut
grape Chardonnay, Pinot Noir
179,95 148,72
2008 Champagne Gosset Celebris Extra-Brut
Champagne Gosset Celebris Rosé Extra Brut
grape Chardonnay
178,00 147,11
Champagne Gosset Grande Reserve Brut
grape Chardonnay
115,00 95,04
Niet op voorraad
per pagina

Er was eens …
… volgens haar aantekeningen moet de Schotse reisschrijver en schilder Lady Anne Barnard in mei 1798 de grond van Springfontein zijn gepasseerd tijdens een reis van het huidige Hermanus naar Stanford langs de zuidkant van de lagune en de loop van de Kleinrivier. De boerderij werd echter pas op 1 juni 1816 als zodanig geregistreerd toen deze werd toegekend aan de toenmalige president van het Kaapse Hooggerechtshof, Sir Johannes Andries Truter, als eerste eigenaar. De boerderij, die nu een restaurant is, is waarschijnlijk zo'n 200 jaar oud. Dit blijkt niet in de laatste plaats door de zorgvuldig blootgestelde wanden.

Springfontein is vernoemd naar de springende, borrelende (Afrikaans: "Spring") put (Afrikaans: "Fontein") die, gelegen in het noordoostelijke deel van de boerderij, voldoende water voor landbouwkundig gebruik beloofde, terwijl de bodem nogal problematisch leek. Decennialang werd, naast kleinschalige veehouderij met schapen, geiten en runderen, geprobeerd uien en aardappelen te telen, maar beperkt tot de directe omgeving van de gebouwen. In 1983 kwamen alle landbouwactiviteiten gedurende meer dan een decennium volledig tot stilstand.

Dr. Johst Weber kocht dit estate in 1996 en is samen met de kinderen nog steeds eigenaar. Het team is versterkt met Tariro Masayiti als wijnmaker en Hildegard Witbooi als wijngaarddeskundige. De farm is sinds enkele jaren biologisch en het certificeringsproces is afgerond. De stijl van wijnmaken kun je ambachtelijk noemen, veel wordt nog met de hand gedaan. Na de handmatige oogst worden alle druiventrossen nog eens uitgezocht en alleen wat helemaal goed is wordt gebruikt. Tariro maakt ook een serie topwijnen onder de naam ‘Limestone Rocks’, met namen van beroemde rocksongs:
Dark Side of the Moon
Child in Time
Gadda da Vida
Whole Lotta Love