Springfontein - Charles Dupuy - Sauvignon Blanc - Chasselas - Bobal - Petit Verdot

Er was eens …… volgens haar aantekeningen moet de Schotse reisschrijver en schilder Lady Anne Barnard in mei 1798 de grond van Springfontein zijn gepasseerd tijdens een reis van het huidige Hermanus naar Stanford langs de zuidkant van de lagune en de loop van de Kleinrivier. De boerderij werd echter pas op 1 juni 1816 als zodanig geregistreerd toen deze werd toegekend aan de toenmalige...

Toon meer
filter Filteren
Wijnhuis
Land
Regio
Druif
2023 Charles Dupuy Sancerre
grape Sauvignon Blanc
28,95 23,93
2023 Charles Dupuy Le Pont Vigneau Sauvignon Blanc
grape Sauvignon Blanc
12,25 10,12
2019 Springfontein Ulumbaza Red
grape Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Pinotage, Syrah-Shiraz
13,95 11,53 Vanaf 13,45
Vegan Label
2020 Springfontein Cape Moby Red
grape Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Pinotage, Syrah-Shiraz
12,95 10,70 Vanaf 11,95
2020 Charles Dupuy Quincy Les Champs Fleuris
grape Sauvignon Blanc
23,95 19,79
2020 Charles Dupuy Les Rabichottes Pouilly-Fumé
grape Sauvignon Blanc
26,95 22,27
2021 Charles Dupuy Le Pont Vigneau Sauvignon Blanc
grape Sauvignon Blanc
Special Price 11,25 9,30 van 11,90
2020 Charles Dupuy Le Pont Vigneau Sauvignon Blanc
grape Sauvignon Blanc
Special Price 10,95 9,05 van 11,75
2020 Springfontein Ulumbaza White
grape Chardonnay, Pinotage, Sauvignon Blanc, Semillon
13,50 11,16 Vanaf 12,80
Vegan Label
per pagina

Er was eens …
… volgens haar aantekeningen moet de Schotse reisschrijver en schilder Lady Anne Barnard in mei 1798 de grond van Springfontein zijn gepasseerd tijdens een reis van het huidige Hermanus naar Stanford langs de zuidkant van de lagune en de loop van de Kleinrivier. De boerderij werd echter pas op 1 juni 1816 als zodanig geregistreerd toen deze werd toegekend aan de toenmalige president van het Kaapse Hooggerechtshof, Sir Johannes Andries Truter, als eerste eigenaar. De boerderij, die nu een restaurant is, is waarschijnlijk zo'n 200 jaar oud. Dit blijkt niet in de laatste plaats door de zorgvuldig blootgestelde wanden.

Springfontein is vernoemd naar de springende, borrelende (Afrikaans: "Spring") put (Afrikaans: "Fontein") die, gelegen in het noordoostelijke deel van de boerderij, voldoende water voor landbouwkundig gebruik beloofde, terwijl de bodem nogal problematisch leek. Decennialang werd, naast kleinschalige veehouderij met schapen, geiten en runderen, geprobeerd uien en aardappelen te telen, maar beperkt tot de directe omgeving van de gebouwen. In 1983 kwamen alle landbouwactiviteiten gedurende meer dan een decennium volledig tot stilstand.

Dr. Johst Weber kocht dit estate in 1996 en is samen met de kinderen nog steeds eigenaar. Het team is versterkt met Tariro Masayiti als wijnmaker en Hildegard Witbooi als wijngaarddeskundige. De farm is sinds enkele jaren biologisch en het certificeringsproces is afgerond. De stijl van wijnmaken kun je ambachtelijk noemen, veel wordt nog met de hand gedaan. Na de handmatige oogst worden alle druiventrossen nog eens uitgezocht en alleen wat helemaal goed is wordt gebruikt. Tariro maakt ook een serie topwijnen onder de naam ‘Limestone Rocks’, met namen van beroemde rocksongs:
Dark Side of the Moon
Child in Time
Gadda da Vida
Whole Lotta Love

 

De Chasselas, ook wel bekend als Fendant in de Valais, is een van de meest geliefde inheemse druivensoorten in Zwitserland. Deze druif staat bekend om zijn veelzijdige smaak, met aroma’s die variëren van delicate bloemen tot uitgesproken mineraliteit. De Chasselas uit Vétroz is uniek vanwege de vuursteenachtige mineraliteit, wat deze wijn een authentieke expressie van het Zwitserse terroir geeft.