2020 Springfontein Cape Moby Red
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Walker Bay |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2024 - 2026 |
- Koop 6 voor 13,95 11,53 en bespaar 4%
Omschrijving
Het wijndistrict Walker Bay is uniek danzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en dit zorgt dat het klimaat hier overwegend koel tot zeer koel is (cool-climate), waardoor de druiven een mooie balans opbouwen tussen rijp fruit en frisse zuren. Net zoals met het wijnhuis Creation hebben de wijnen uit deze regio een oude-wereld stijl en lijken de wijnen zeer op wijnen uit o.a. de Bourgogne.
De wijngaarden van Springfontein zijn gelegen op kalkhoudende grond - Alkaline met een hoog gehalte aan mineralen. De fermentatie fermenteert in kleine roestvrijstalen tanks met inheemse gistsoorten.
De Springfontein Cape Moby Red is een blend van 43% Pinotage, 35% Merlot, 14% Shiraz, 6% Cabernet Sauvignon en 2% Petit Verdot. In het glas is de Moby Red helder paarsrood van kleur met in de neus rode besjes, aardbei, zoete kersen, tikje cederhout. In de mond is deze rode Springfontein soepel met zachte tannines, elegant, verfijnde kruidigheid, laurier, sappig. Past erg goed bij kruidige gerechten, varkensvlees, gegrilde biefstuk en oude kazen.
Platter’s ***(*)
Exuberantly ripe fruity character on 2017 from pinotage, merlot & 3 others; characterful if not concentrated, with modest tannic grip. 14.7% alcohol.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Walker Bay |
Appellatie | Walker Bay |
Wijnhuis | Springfontein |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Pinotage, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Wijnhuis
Er was eens …
… volgens haar aantekeningen moet de Schotse reisschrijver en schilder Lady Anne Barnard in mei 1798 de grond van Springfontein zijn gepasseerd tijdens een reis van het huidige Hermanus naar Stanford langs de zuidkant van de lagune en de loop van de Kleinrivier. De boerderij werd echter pas op 1 juni 1816 als zodanig geregistreerd toen deze werd toegekend aan de toenmalige president van het Kaapse Hooggerechtshof, Sir Johannes Andries Truter, als eerste eigenaar. De boerderij, die nu een restaurant is, is waarschijnlijk zo'n 200 jaar oud. Dit blijkt niet in de laatste plaats door de zorgvuldig blootgestelde wanden.
Springfontein is vernoemd naar de springende, borrelende (Afrikaans: "Spring") put (Afrikaans: "Fontein") die, gelegen in het noordoostelijke deel van de boerderij, voldoende water voor landbouwkundig gebruik beloofde, terwijl de bodem nogal problematisch leek. Decennialang werd, naast kleinschalige veehouderij met schapen, geiten en runderen, geprobeerd uien en aardappelen te telen, maar beperkt tot de directe omgeving van de gebouwen. In 1983 kwamen alle landbouwactiviteiten gedurende meer dan een decennium volledig tot stilstand.
Dr. Johst Weber kocht dit estate in 1996 en is samen met de kinderen nog steeds eigenaar. Het team is versterkt met Tariro Masayiti als wijnmaker en Hildegard Witbooi als wijngaarddeskundige. De farm is sinds enkele jaren biologisch en het certificeringsproces is afgerond. De stijl van wijnmaken kun je ambachtelijk noemen, veel wordt nog met de hand gedaan. Na de handmatige oogst worden alle druiventrossen nog eens uitgezocht en alleen wat helemaal goed is wordt gebruikt. Tariro maakt ook een serie topwijnen onder de naam ‘Limestone Rocks’, met namen van beroemde rocksongs:
Dark Side of the Moon
Child in Time
Gadda da Vida
Whole Lotta Love