Isabella
De Isabella is een hybride blauwe druivenvarieteit, waar onder meer de Oostenrijkse Uhudler en de Italiaanse Fragolinowijnen van worden gemaakt. Het is een van de oudste inheemse druivenrassen van de Verenigde Staten, voortkomend uit een kruising van de inheemse Vitis labrusca met een tot dusver onbekende Vitis vinifera-variëteit. In het...
De Isabella is een hybride blauwe druivenvarieteit, waar onder meer de Oostenrijkse Uhudler en de Italiaanse Fragolinowijnen van worden gemaakt. Het is een van de oudste inheemse druivenrassen van de Verenigde Staten, voortkomend uit een kruising van de inheemse Vitis labrusca met een tot dusver onbekende Vitis vinifera-variëteit. In het begin van de 19e eeuw werd deze voor het eerst aangetroffen in een tuin in Dorchester County, South Carolina.
Hoe smaakt wijn van de Isabella druif?
Isabella heeft een rijpe rode fruitsmaak met een lichte rokerigheid en een tikje vanille. In de neus frisse en fruitige aroma's van pruimen en kersen.